keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Raiskaa naiset ja syö pikkulapset aamiaiseksi

Heini Utunen (KePu/KePa) lyö faktat pöytään.
Ilmastonmuutoksen ollessa 2000-luvun vakavin kriisi, on nähtävissä, että sen vaikutukset maailman köyhimpiin naisiin ovat kaikkein raskaimmat.

Luonnonkatastrofit lisääntyvät ja pahenevat. YK kirjasi vuonna 1999 noin 700 tuhoa, joilla oli laajat sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset ja joissa noin 100 000 ihmistä kuoli. Kuluvana vuonna ainoastaan Myanmarin sykloneissa ja Kiinan maanjäristyksessä on kuollut jo yli 150 000 ihmistä. Enemmistö niiden uhreista on naisia. Äitien kuollessa lasten, ja erityisesti tyttöjen, asema heikentyy muiden sosiaalisten ongelmien vuoksi. Ilmastonmuutos ei ole sukupuolineutraali.
---
Kansainvälisen energiatoimiston pääekonomisti Faith Birol on arvioinut, että mikäli toimiin ei ryhdytä, aiheuttaa ilmastonmuutos energiakriisin. Kansantaloudelliset kulut tulevat paljon halvemmiksi nyt kuin vuosien päästä. Suoria kuluja lisääntyneistä myrskyistä, maanjäristyksistä ja tulvista on miljardien eurojen edestä.
Puhumattakaan itsemurhien ja satojen muiden seurauksien aiheuttamista kustannuksista.
[via Ilmastofoorumi]

5 kommenttia:

 1. Ilmastonmuutos ei ole sukupuolineutraali.

  Just joo.

  Tästä on nyt tullut vihreille joku ihme pinttymä hokea, että "on halvempaa ryhtyä toimiin nyt kuin joskus tulevaisuudessa". Ajatus on tietysti äkkiä ajatellen järkevä. Valitettavasti siinä on yksi keskeinen makrotaloudellinen perusvirhe. Nimittäin yhteiskunnallisessa toiminnassa halvemmaksi tulee nykyisen kulutuksen sijaan kuluttamisen siirtäminen tulevaisuuteen. Verotus on joko suoraa kulutusta tai investointia. Käytännössä korkean elintason maassa verojen kiristys on nykyisen kulutuksen lisäystä, koska veronkorotuksella ei kateta uusia investointeja vaan kohonneita palkka- tai muita kustannuksia.

  Eli kun vihreä vaatii lisää veroja kulutuksen hillitsemiseksi, hän tulee samalla vaatineeksi tulevien tuottojen madaltamista. Kun tämä alentunut vaihtoehtoistuotto otetaan mukaan laskelmiin, verojen nosto on aina kaikkein kallein toimintatapa.

  VastaaPoista
 2. Eksistentiaalisen tason vitsi20/8/08 16:45

  En suosita tekemään sellaista käsitteellistä virhettä, että tulkitsisi vihreiden/uusvasemmistolaisten/postmodernistien suosiman "käsienheiluttelun" viittavan mihinkään kvantitatiivisesti/kvalitatiivisesti määritettävään, teorian, mallin tai edes ekonometrian merkityksessä. Siis Heini ei "keskustele" maan päällä olevista käsitettävistä asioista, hän värähtelee "seurakuntansa" kanssa ihan toisella tiedostamisen tasolla.

  Pohjimmiltaan kysymys on noitien manaamisesta, kulttuuriantropologiasta (suomalaisten Tiedostajien osaltahan kysymyksessä on eittämättä Cargo-kultti) ja lähes kaikki konventiot ylittävän tietämättömyyden yhdistämisestä kaikenkattavaan arvostelukyvyttömyyteen.

  Vai onko jollekin muka yllätys, että postmodernistinen epätieteellisyys ja totalitaariset uskomusrakennelmat mahdollistavat "gendertutkimuksen" (Totuuden uudempien Penaalien pääaine) yhdistämisen ilmastonmuutoksen ympärille rakennetun hysterian hyödyntämiseen? "Äiti maa" kutsuu vai olisiko Sigmund Freud? Noitapiiri? Hyvät bileet?

  Saa nähdä, että pääsevätkö Heinin kaltaiset ihmiset "Paratiisiinsa" ja mitä he terveen järjen ja tieteen lisäksi ovat sinne päästäkseen valmiita uhraamaan?

  Ensin otetaan pois omakotitalot, autot, kalusteet ja monipuoliset ruoka-aineet, niin mitä sitten jää vielä Tiedostaville paheksuttavaksi? Hengittäminen?

  Totalitarismin perintö sattuu olemaan vain niin räikeä postmodernistisesta kaavustaan huolimatta. :(

  VastaaPoista
 3. Ilmastonmuutosta on jo lähdetty torjumaan eikä alarmismia voi enää pysäyttää.

  Kun ilmastonmuutoksen vastaiset toimenpiteet alkavat nykyisen näpertelyvaiheen jälkeen kunnolla laskea enemmistön elintasoa niin ihmisen perusluonto ja demokratia (ja mm. globaali jaloilla äänestäminen) pitävät huolen siitä että hiilidioksidipäästöt lähtevät uudestaan nousuun ja ilmastonmuutoksen torjuminen vaihdetaan ilmastonmuutokseen sopeutumiseen (vaikka maapallo ja ihmiskunta tuhoutuisivat).

  VastaaPoista
 4. Sivulla B8 on ex-kok. nyk. vihr.(sit.) Katarina Baerilta iltasatu. Jutussa haastatellaan John Anthony Allania, joka saa Ruotsissa Stockholm Water Pricen palkinnon, arvoltaan 150.000 taalaa, jonka seremonia "on loisteliaisuudessaan Nobel-juhlien luokkaa" (Paljonkohan kuluu vettä juhlien järjestelyyn?). Herra Allan on kehittänyt vesijälkilaskelman (lienee waterprint?):

  Lihansyöjän ruokaan kuluu päivässä 5.000 litraa vettä. Kasvisyöjän ruoka valmistuu 2.500 litralla.

  ...

  "Minusta on tullut kasvisssyöjä" professori Allan kertoi toimittajille Tukholmassa. "En voisi puhua veden puolesta, ellen itse näyttäisi esimerkkiä."


  Kerrankin viherkahjo, joka elää niin kuin opettaa! Herra Allan ei varmaan vaan ole laskenut, kuinka paljon vettä kuluu vitamiini- ja hivenainevalmisteisiin, joita hänen tulee käyttää turvatakseen ravinnonsaantinsa monipuolisuus...

  Katsotaanpa. Suomalainen syö lihaa 73 kg ja kasvisruokaa 158 kg vuodessa. Mitäh? Kasvituotteita käytetään yli kaksi kertaa enemmän kuin lihaa!

  Yksi possu elää noin puolivuotiaaksi ja painaa kuollessaan pyörein luvuin 90 kg. Nasusta tulee lihaa 60 kg, joten elämänsä aikana se kuluttaa vettä 300 kuutiometriä. Kun nasu heittää veivinsä, se on puolivuotias, ja se on kuluttanut siis kaksi tuhatta litraa vettä päivässä.

  Kaikki ovat nähneet, että nasu ei kuluta vettä 2.000 litraa päivässä, joten Allanin laskelmissa on mukana myös epäsuorat vedenkäytöt. Ongelmana on vaan se, että kun kaikkiin prosesseihin lasketaan mukaan epäsuorat kulutukset, lopputuloksena vettä kulutetaan enemmän, mitä sitä oikeasti kulutetaan yhteensä. Toinen ongelma on se, että pari kuutiota vettä kuulostaa suurelta määrältä, kun keskiverto suomalainen (siis korkean elintason maassa ja yltäkylläisyydessä elävä) käyttää päivässä 300 litraa vettä. Vettä vaan on niin paljon, että tuollaiset muutamat sadat tai edes tuhannet litrat eivät tunnu missään, vaikka ne näyttävät lukuina suurilta kuin lohkeavat jäävuoret.

  Lihansyönti on hänen mielestään kyllä selvä ympäristörikos. Sen sijaan farkut eivät ole synti, vaikka niiden valmistukseen kuluu 10.000 litraa vettä.

  Kirjoituksesta lisäksi selviää, että 100 neliön kerrostaloasunnon LVI-järjestelmiin kuluu 29 kuutiota vettä, joka on Allanin mielestä vähän.

  Myös Pekka Psycho Mykkänen kauhisteli aamun Totuudessa, että Barack O'maman kannatus on kääntynyt laskuun. Psycho arvioi, että tämä saattaa olla "ratkaiseva käänne". Sitten hän olisi kolmannella (Hillaryn voitto, O'maman voitto, O'maman tappio) kerralla osunut oikeaan, ja voi sitä itseriittoista muisteloa.

  VastaaPoista
 5. Luotettavien lähteiden mukaan tämä on soinut Psychon kotona repeatillä pari päivää: O' Hail the Messiah Lord Obama

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!