perjantaina, joulukuuta 30, 2005

Sananvapaus vs. islam

Sittenkin vielä yksi postaus ennen seuraavaa vuotta. Tämä Totuuden uutinen on jo herättänyt ansaittua huomiota blogisfäärissä (esim. Emppula Ellilä Vera Särelä); Puolueen median sitä kukaan tuskin olettikaan huomioivan. Vääräuskoinen on luvannut käsitellä asiaa laajemmin lähipäivinä. Sitä odotellessa kannattaa tutustua norjalaisen Fjordmanin asialle omistettuun sivuun: Islam vs. Free Speech: The Case of Denmark.

Kuvat (ainakin osa) löytyvät netistä, ja pikkupoika linkittää kiusallaan tähän (pahimmaksi väitetyn!) pilapiirroksen (huom: pikkupoika ei ole kysynyt keneltäkään lupaa julkaista kuvaa!):

Jyllandsposten dekonstruerer Islam og Kristendommen - to utroværdige himmelfærder

Ei hyvää päivää, verratkaa tätä vaikka suuresta saatanasta GWB:sta liikkuviin pilakuviin... Saas nähdä kummat on pikkupojan kimpussa nopeammin, tekijänoikeusjärjestöt vai Jihadistit?

[Edit: Kaikki kuvat löytyy täältä (via Vera)]
[Edit 2: Vääräuskoisen erinomainen kooste koko absurdista jupakasta täällä.]
[Edit (1.2.2006): Ylläolevassa linkissä näkyi se piirros jossa Muhamedin turbaanissa on pommi. Nyt kuvan netissä julkaisseen henkilön "tunnus on lakkautettu". Jätän linkin paikoilleen osoituksena miten Pohjoismaissa sananvapaus toimii vuonna 2006. Tuo kaikki kuvat sisältävä linkki tuntuu ruuhkaiselta, kuvat löytyvät myös täältä sekä tästä.]
[Update (1.2.2006): Nyt myös useat Eurooppalaiset lehdet ovat julkaisseet kuvat. Die Weltin juttu ja kuvagalleria.]
[Update (2.2.2006): Kuvalinkki näyttää taas toimiva. Wikipediaa seuraamalla pystyy seuraamaan uusimpia käänteitä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!