perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Oikeaoppista uutisointia Saksasta

Totuuden penaali Saksassa, Ilkka Ahtiainen, esittelee tänään miten ns. infoähky vältetään keskittymällä vain oleelliseen tietoon. Saksassa nimittäin julkaistiin eilen 289-sivuinen sisäministeriön maan sisäisiä turvallisuusuhkia kartoittava raportti. Ilkka raportoi: Äärioikeiston bändeillä huono vuosi Saksassa.
Saksan äärioikeiston musiikkielämä käy läpi lama-aikaa. Joukko yhtyeitä lopetti viime vuoden aikana, minkä lisäksi konserttitarjonta väheni.

Myös äärioikeistolaisia äänitallenteita ja muuta propagandamateriaalia tarjoavien postimyyntifirmojen määrä väheni vuoteen 2006 verrattuna.
Hienoa! Koska tämä lienee raportin pääsanoma, asiat Saksassa lienevät varsin hyvällä tolalla. Ilkka kertoo vielä noin kymmenen kappaleen verran kuulapäiden musiikkiharrastuksista, kunnes ihan loppuun on livahtanut muutama epäoleellinen nippelitieto.
Sen paremmin äärioikeiston kuin äärivasemmistonkaan tekemissä rikoksissa ei ollut olennaisia muutoksia vuoden takaiseen nähden.
Turhaan Ilkka niitä ääriHyvinPuolella olevia vedät tähän mukaan. Eihän niistä ole ongelmaa vaikka raportissa ehkä jokunen kosmeettinen sana täytyykin näennäisen tasapuolisuuden nimissä niistä mainita.
*Red Alert: Extremists Have Infiltrated Germany's Left Party, Authorities Warn
*Left-Wing Extremism on the March in Germany

As politicians across Germany work hard to combat right-wing extremism, membership in left-wing extremist groups is on the rise. Many members are also involved in Germany's Left Party, according to a news report.

As Germany institutes a growing number of programs aimed at curbing far-right extremism, including a 625,000-euro ($964,470) project in the state of North Rhine-Westphalia, violence among far-left extremists is on the rise, according to the Office for the Protection of the Constitution (BfV), the mass-market Bild daily reported Wednesday, May 14.

Extremist divisions of several left-wing movements have seen sharp increases in the last year, according to excerpts from the BfV's still unpublished 2007 report cited in the Bild. Interior Minster Wolfgang Schaeuble is scheduled to present the report on Thursday.
Aivan artikkelinsa loppuun Ilkka lisää vielä toisen epäoleellisuuden.
Suurimman sisäisen uhkan Saksassa aiheuttaa raportin mukaan ääri-islamilainen terrorismi.

"Saksan merkittävä osallistuminen terrorisminvastaiseen taisteluun aiheuttaa sen, että Saksa on yhä enenevässä määrin islamististen terroristien tähtäimessä", sanoi raportin esitellyt sisäministeri Wolfgang Schäuble torstaina Berliinissä.
Tuon olisi toki voinut jättää kokonaankin pois, vaikka Ilkan kunniaksi on sanottava että Schäublen kommentti on selkeästi puhdasoppisemmin referoitu kuin esimerkiksi The Local:in versio samaisesta kommentista.
Presenting the government's annual domestic intelligence report, Interior Minister Wolfgang Schäuble on Thursday said Islamic fundamentalists posed a bigger threat to Germany than neo-Nazis, anarchists or other extremist groups.

Islamist terrorism "continues to be the greatest threat to stability and security in Germany and Europe," Schäuble said in Berlin.

It is only thanks to hard work from German intelligence services and their partners in other countries that there have as yet been no serious terrorist attacks in Germany, Schäuble said. He said Germany continues to be a target for terrorists because of its growing military engagement in Afghanistan and the strengthening of the terrorist network Al Qaida.

5 kommenttia:

 1. Koko asetelma ääri"oikeistosta" ja -"vasemmistosta" on aivan älytön, jos oikeistolla tarkoitetaan kansallissosialismia ja vasemmistolla proletaarin sosialismia. Kyseessä on saman ideologian kilpailevat liikkeet samalla tavalla kuin Suomen kommunistit hajosivat Hesan citykommareihin ja maakuntien nationalisteihin. Etelässä rajojen avaaminen oli tavoite kun taas pohjoisessa rajojen itsemääräämisoikeus oli tavoitteena. (Hiukan lyhennettynä, mutta ajatukseni taisi tulla selväksi).

  Eli jos nyt sitten sosialismin kolmas ja uusin suunta eli arabisosialismi nostaa päätään, totta ihmeessä se on uhka nykyiselle vasuriliikkeelle, eli valtaa pitävälle nationalistiselle sosialismille. Mukavaa vapaussodan päättymistä kaikille lukijoille. Kumitonttu avaa nyt olusen ja siirtyy viihteelle.

  VastaaPoista
 2. Äärioikeisto on erinomainen termi, koska siihen voidaan sen kattavuuden ansiosta kätevästi liittää kansallissosialistien seuraksi mm. islam-kriitikot.

  VastaaPoista
 3. Kuka tahansa, joka ei jaa modernin liberalismin arvomaailmaa täydellisen syrjimättömyyden periaatteineen, on äärioikeistolainen.

  VastaaPoista
 4. Miksi punavihreillä ja tiedostajilla on niin paljon erilaisia järjestöjä ja lehtiä, mutta "oikeistolla" ei mitään? Mistä tekijöistä se johtuu ja mitä se tarkoittaa esim. markkinamyönteisemmän politiikan kannalta seuraavien 50 vuoden aikana Suomessa?

  VastaaPoista
 5. "Miksi punavihreillä ja tiedostajilla on niin paljon erilaisia järjestöjä ja lehtiä, mutta "oikeistolla" ei mitään?"

  En ole löytänyt tuohon mitään tyhjentävää selitystä, vaan asia on mielestäni monen tekijän summa.

  Vasemmistolaisuus on vahva akatemiassa ja erityisesti humanistisissa tieteissä, joista porukka valuu valtionhallintoon ja mediaan.

  Oikeistolaiset taas yleensä opiskelevat luonnontieteitä ja kauppatieteitä, minkä jälkeen he menevät töihin yksityiselle sektorille.

  Lisäksi vasemmistolaisuus on luonteeltaan "uskonnollista", kun taas oikeistolaiselle politiikka on käytännönläheistä yhteisten asioiden hoitamista. Oikeistolaiselle uskonto kuuluu yksityiseen elämänpiiriin.

  Erilaiset kansalaisjärjestöt ovat saattaneet alkujaan olla epäpoliittisia tai sitoutumattomia, mutta niillä on taipumus ajan kanssa muuttua edistyksellisiksi. Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestöt ovat melko selkeästi vasemmistolaisia agendaltaan.

  Myös valtio vaikuttaa. Osa kansalaisjärjestöistä (esim. Ihmisoikeusliitto) on itse asiassa suoraan valtion jatkeita, koska ne ovat riippuvaisia valtion rahoituksesta ja toteuttavat omalta osaltaan valtion politiikkaa.

  "mitä se tarkoittaa esim. markkinamyönteisemmän politiikan kannalta seuraavien 50 vuoden aikana Suomessa?"

  Sosialismi on talousjärjestelmänä epäonnistunut, ja on myös selkeästi nähtävissä, että korkeaan verotukseen perustuvat hyvinvointivaltiot ovat pahoissa vaikeuksissa pienenevien ikäluokkien ja ihmisten pidentyneen eliniän kanssa.

  Koska vasemmistolaisuus on vahvaa mediassa ja akatemissa, se yrittää samanaikaisesti pelotella "uusliberalismilla" ja selittää negatiivisen kehityksen tästä johtuvaksi. Omia vaihtoehtoisia malleja ei perinteisen sosialismin lisäksi ole.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!