tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Nettirasistien jalanjäljillä

Eilinen Puolueen näköradion ylenantoisa verkkorasistit-uutinen on jo saanut innokkaan vastaanoton nettiyhteisöissä (mm. Juha Kettunen, libertatisaequilibritas, Mikko Ellilä, Oula Lintula, IDA, Lotta Roti, Kullervo, Vasarahammer, ...). Harva on kuitenkaan huomioinut sitä massiivista todistusaineistoa, jonka jutun toimittanut, Tampereen penaalikoulun kasvatti Paula Näyhä [Paulan tiedotusopin metodologiantyö: Pieni keskustelu John Deweyn kanssa] on liittänyt uutisvideoonsa.

Ihan alkuun Näyhä vyöryttää silmien eteen kuvaa arvattavasti rasistista materiaalia ja äärioikeiston propagandaa ulkomaita myöten levittävästä verkkokauppasta. Asiaa tarkemmin tuntemattomille Pikkupoika paljastaa, että kyseinen rasistinen verkkokauppa on Huuto.net, jossa tuo ilmiselvästi rikollinen myynti(yritys) on tapahtunut. Olisikin syytä pohtia lakia, joka velvoittaisi Huuto.net:n kaltaiset yritykset ennakkotarkistuttamaan kaikki siellä myytävät tuotteet Puolueen toimistossa.

Seuraavaksi Paula on löytänyt aidon natsi-skinin. Tämä yhden miehen ja yhden videon sivusto on Paulan karmaiseva esimerkki arjen turvallisuutta uhkaavasta ääriliikkeestä. Ääriryhmää pyöritetään aina Bulgarian Varnasta käsin rasistisella YouTube-palvelimella. Pikkupojan saamien tietojen mukaan tämän kiihotuksen seurauksena Tasavallassakin on hoidettu kymmeniä kipeytyneitä ojentajia aina Hangosta Petsamoon.

Kolmanneksi Paula esittelee, kuinka helposti vähemmistövihamieliseen materiaaliin pääsee käsiksi, kun tuntee nettirasistien salakielen. Näyhä syöttää rasistien suosimaan Google-hakumoottoriin koodisanat "keskustelu maahanmuuttajat", ja johan äärisivustoja suorastaan pomppaa esiin. Viranomaisten olisikin pikimmiten puututtava kuvassakin näkyviin Turun Sanomat-, SYL- ja Suomi24-törkyportaaleihin.

Lopuksi Paulalla on vielä tarjota todellinen jymypaukku! Tässä kuvassa on esimerkki ns. offline rasismista. Siinä käytetään rasistien suosimaa tietokoneen piirto-ohjelmaa, jolla natsilipun päälle on rasistien suosimalla fontilla kirjoitettu saksankielinen iskulause! Mutta, mutta, ... jollei tuotos ole verkosta, niin kuka sen on tehnyt ... ettei vain Paula Näyhä olisi itsekin kaappinatsi?!?

3 kommenttia:

 1. Tuolla Google-haulla saa näkyviin yhden tamperelaismiehen tekemäksi väitetyn blogin.

  VastaaPoista
 2. Vielä yksi huomio..

  Selailin tuota gradulistaa ja journalistikoulutuksessa on käynyt samoin kuin opettajien kohdalla. Graduntekijät olivat vuonna 2002 lähes yksinomaan naisia.

  Sitä suuremmalla syyllä Kimmo Oksasen pitää ottaa tuon edellisen postauksen vihjeestä vaari.

  VastaaPoista
 3. Tuossahan on selvä todiste siitä, että YLE:n uutistoimitus käyttää uusinta huipputekniikkaa natsimateriaalin tuottamiseen :)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!