keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Totuuden sulkulista

Totuus on ottanut käyttöön Twingly-blogihakukoneen.
Linkittämiseen käytetään ruotsalaista Twingly-blogihakukonetta. Twingly tunnistaa yhteyden uutisen ja blogin välillä, kun blogimerkintään on lisätty suora linkki HS.fi:n uutiseen. Palvelun avulla lukija löytää sellaisia blogeja, joita hän ei muuten välttämättä lukisi.
Tarkoituksena ei tietenkään ole, että lukija löytäisi ihan mitä tahansa blogeja, varsinkin ei Puolueen tietoa sisältävien blogien lukeminen saattaa olla jopa vahingollista. Siksi viisaat Totuudessa ovat perustaneet mustansulkulistan blogeista, joiden ei sallita linkittyä Totuuden sivuille.
Helsingin Sanomat ei vastaa lukijoiden blogien sisällöstä. Mikäli ilmoitat toimitukselle asiattomasta blogista, voimmme harkita linkin poistamista tai blogin lisäämistä sulkulistalle.
Pikkupojan suorittaman empiirisen kokeen (vertaa tätä ja tätä) tuloksena kerrottakoon ilosanomana blogin lukijoille, että alastontotuus.blogspot.com oli päässyt sulkulistalle jo ennen kuin osoite oli edes ilmoitettu Twingly-palveluun. Kiitos kunniasta!

Kun Varjohesarin tarkoituksena oli kartoittaa mielipiteitä, jotka eivät mahtuneet Totuuden keskustelupalstoille, toimikoon tämä postaus epävirallisena Totuuden sulkulistana. Eli laittakaahan kommentteihin bloginne osoite, kun huomaatte joutuneenne sulkulistalle.

[Tarkennos: Sepin tekemiä tai Sepin tekemiksi väitettyjä blogeja ei tarvitse ilmoittaa, kiitos!]

[Lisäys 16.10.2008: RIP: Totuuden Twingly.]

35 kommenttia:

 1. Meikäläisen twingly-kirjoitus ei vielä ole ilmestynyt listalle. Odotellaan toistaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Vasara, et ainakaan vielä ole :)

  Sitemeterin mukaan Totuuden domainista tultiin tähän blogiin reittiä: Totuuden postaus => kokeilublogi => profiili => KUV. Vähän sen jälkeen kokeilublogin linkki katosi Totuuden postauksesta...

  Totuudenkin toimittajille tiedoksi: olen sen verran vanha kettu näissä asioissa, että ymmärrän kyllä ottaa kuvankaappaukset näistä asioista. Ette te ketään hämää poistelemalla niitä linkkejä!

  VastaaPoista
 3. Espoolaismiehen syytettä koskevassa uutisessa ei ole lainkaan blogilinkkejä. Saa nähdä, ilmestyykö niitä sinne lainkaan.

  Tästä blogattua -painiketta ei moni kyllä vahingossa klikkaa.

  Pikkupojan kokeilublogin näin minäkin listalla. En tosin tehnyt kuvakaappausta.

  VastaaPoista
 4. Vasara, laitoin kuvankaappauksen tänne, kun testasin joutuiko testiblogini suoraan sulkulistalle vai oliko vain linkki deletoitu. Ilmeisesti joutui listalle, kun rabieskaan ei napannut ;)

  Tuossa surfatessa katselin eri sivustoja, ja ainakin fi-lib näyttäisi myös olevan sulkulistalla. Esimerkiksi tuoreimmassa (Ellilän) kirjoituksessa viitataan tänne, mutta linkkiä ei sinne tunnu ilmestyvän yrityksistä huolimatta...

  Laitoin tästä asiasta kommenttia Maija Aallon blogiin, kun Maija sitä nyt oikein mainostaa...

  Maija: minulla on myös kommentistani kuvankaappaus, jonka julkaisen jollei kommenttini ilmesty editoimattomana blogiisi.

  VastaaPoista
 5. Kirjoitin muuten tuohon HS:n Twingly-uutisen keskusteluun viestin suurinpiirtein sisällöltään "Eikös HS jo kokeillut tuota, huonoin kokemuksin" + linkki Maija Aallon Hyvää sananvapauden päivää -postaukseen. Nähtävästi sekin viesti tallentui HS:n palvelimen Write Only Memoryyn.

  VastaaPoista
 6. Minun blogini löytyy tuosta Twingly-artikkelista. Kuten myös Vasarahammerin ja Russin (Hautaa ylpeät)

  VastaaPoista
 7. Kekke: te ette ilmeisestikään ole rikkonut modernin ajan herran sanaa, Pykälää 26:sta (kts. Maija Aallon blogi) ;) En minä ymmärrä missä olen sitä rikkonut, mutta siitä tässä ei taidakaan olla kysymys!

  Blogiin muuten tultiin äsken sanomien domainista osoitteesta:
  http://admin.twingly.com/UserPages/Restriction.aspx

  VastaaPoista
 8. Reinokin näyttäisi olevan sanavapautta maija-aaltomaisittain kohottavalla sulkulistalla :) Onnittelut!

  Joku graafisesti taitavampi voisi suunnitella sellaisen "Banned by HS"-bannerin, sellainen olisi mukava laittaa tuonne sivupaneeliin :)

  VastaaPoista
 9. Maija Aalto ei sitten sietänyt toista kommenttia Pikkupojalta Twingly-kirjoitukseensa Kerro meillekin että kerrot meistä. Kommentti luettavissa täältä.

  VastaaPoista
 10. Minä en saanut kommentista selvää eikä vika ollut silmälaseissa tai niiden puutteessa.

  VastaaPoista
 11. Vasara: Siinä on yläpuolella sellainen "Original Size" nappula ;)

  VastaaPoista
 12. Lolloti loo! Loistavaa settiä pikkupojalta. Kyllä Pravda on niin Pravda kuin olla ja voi. Mutta onneksi siellä ollaan kuitenkin Hyvien Puolella jne.

  VastaaPoista
 13. Sokeakin löysi Original Size -painikkeen.

  JSN:n ohjeen kohdassa 26 puhutaan vakaumuksen kunnioittamisesta. Eli vasemmistolaista maailmankatsomusta ei saa pilkata. Siksi tässä blogissa rikotaan JSN:n ohjetta törkeällä tavalla.

  VastaaPoista
 14. Joo, näinhän siinä kävi, että reinoblog pääsi sulkulistalle. Taisin tosin olla siellä jo entuudestaan?

  Täytyykin laittaa asianmukainen varoitustarra blogiin. :)

  (Välillä mietin ihan oikeasti, että eikö noita Hesarin toimittajia lainkaan hävetä?)

  VastaaPoista
 15. No jopas jotain. MInäkin olen HS:n sulkulistalla, vaika en hauku hesaria kuin keran päivässä =) ja toimittajia erikseen.

  http://jarmom.blogspot.com/

  VastaaPoista
 16. Kertokaa pojat jälkeenjäänelle keski-ikäiselle Kullervo-sedälle onko dementoituneen höperön persoonani blogi jo päässyt pannaan?

  VastaaPoista
 17. Kullervo:

  En tiedä, miten bänni todennetaan Wordpressin blogeissa. Kehotan lisäämään jonkun HS:n jutun yhteydessä oma blogisi Twingly-palveluun. Sieltä löytyy sellainen painike. Sen jälkeen tarkkailet, ilmestyykö oma blogisi listalle jutuissa, joihin olet viitannut omissa blogikirjoituksissasi.

  VastaaPoista
 18. Sorry, perun puheeni. Olin hs:llä, sitten oli poistettu ja nyt blogimerkintäni on siellä takaisin. Ehdin jo....

  VastaaPoista
 19. Pravdan sulkulistalla näyttävät olevan minun ylläpitämäni blogit Uusi viesti (http://uusiviesti.blogspot.com/) ja Fi-lib (http://fi-lib.blogspot.com/).

  Tämä ei yllättäne ketään.

  Tää on niin tätä.

  VastaaPoista
 20. Kullervo: kovasti ainakin näyttäisi siltä, yksikään pääsivulla linkkaamasi artikkeli ei näyttäisi olevan linkittyneenä. Jos lisäyksestä on ainakin muutama tunti, olet listalla.

  Huomatkaa noin yleisemmin, että Totuudessa on käytössä (kuten Maijan deletoimasta kommentistani käy ilmi) myös sellainen "ominaisuus", että yksittäisestä uutisesta voidaan estää minkään blogin linkittyminen. Luonnollisena tarkoituksena luoda mielikuvaa, ettei uutinen yleisemmin kiinnosta yleisiö. Tämä käy selville siitä, että esimerkiksi Vasarahammerin muut linkit ovat näkyvissä, mutta Ellilä-kirjoitukseen ei linkkiä ilmesty. Siksi jos haluatte testata oletteko sulkulistalla, kannattaa linkata sellaiseen uutiseen, johon on jo linkittynyt muutama blogi.

  Mikko: Tää on niin tätä! Saat laittaa bannerin :)

  Valitettavasti sen sijaan Jarmom:nn hakemus on toistaiseksi hylätty (blogi löytyy täältä). Huomatkaa muuten kuinka oikeassa Totuus taas oli:
  Palvelun avulla lukija löytää sellaisia blogeja, joita hän ei muuten välttämättä lukisi.
  En ollutkaan aiemmin Meea Meekkumi-blogiin törmännyt :) Twingly - connecting people!

  Suurena yllätyksenä tuli muuten, että tämä minulle vastauksen antanut HS.fi:n kehityspäällikkö Jenni Rinkinen ei ollutkaan puhdas Tampereen kasvatti (Jyväskylästä), oli ollut kuitenkin visiitillä maamme johtavassa penaalinkoulutuslaitoksessa. Muuten näyttää kulkeneen normaaleja Totuuden penaalien polkuja mm. KEPAn Kumppanin kautta. Jenni kertoi 2002 itsestään:

  Olen ensi kertaa Euroopan ulkopuolelle lentävä 24-vuotias naisenalku. Pääasiassa olen opiskellut kuva- ja verkkojournalismia, mutta myös naistutkimusta, valtio-oppia ja taidehistoriaa. Pidän kaupungeista ja koirista, lukemisesta, valokuvaamisesta ja karkin syönnistä. Inhoan kiirettä ja epäoikeudenmukaisuutta.

  Matka Tansaniaan jännittää hieman. Mietin, kuinka suhtautua köyhyyteen, ja siihen, että minä olen siellä erilainen. Sen kuitenkin tiedän, että haluan tutustua tansanialaiseen ihmiseen.


  Kyllä on HS.fi:n tulevaisuus hyvissä käsissä!

  VastaaPoista
 21. Varmaan myös minä olen sulkulistalla. No, samapa tuo.

  VastaaPoista
 22. Huomasin, että Pikkupojan blogia puolustava kommenttini oli sensuroitu HS:n Kerro meillekin, että kerrot meistä -jutun keskusteluista.

  VastaaPoista
 23. Johannes: Kovasti näyttäisi siltä että olet päässyt kerhoon :)

  Vasara: Huomasin eilen illalla että siellä oli kaksi kommenttia jonossa. Toinen siis sinun ja toinen oli varmaankin KT:n :) Kai otit ruudunkaappauksen? Näillä maija-aalloilla on paha tapa väittää jälkikäteen kaikkia deletoituja viestejä "asiattomiksi" yms.

  VastaaPoista
 24. Nyt olen päässyt kerhoon. JarMomin Meea Meekkumi on listalla. Jokaisen Totuuden uutislinkin viereen tulen laittamaan Banned-logon. Logoa kehittelen vielä hieman uusiksi.

  VastaaPoista
 25. jätin seuraavanlaisen kommentin Maijan blogiin:
  " “Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.”

  Pikkupojan blogia aktiivisesti seuranneena en näe mitään muuta syytä jättää sitä linkittämättä paitsi sen, että blogin pitäjän näkemys Helsingin Sanomissa käsiteltävistä aiheista kattaa usein myös sen puolen josta HS ei kaikessa poliittisessa korrektiuudessaan reportoi lainkaan.
  En ole yhtä ainuttakaan kertaa nähnyt Pikkupojan solvaavan kenenkään alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista tai vakaumusta.

  Todistakaa toisin."

  Saapas nähdä jos menee läpi, jossei, voin lähettää kuvakaappauksen. :)

  ~ grifer

  VastaaPoista
 26. grifer, taisi kommenttisi kadota sinne samaan Maija Aallon mustaanaukkoon kuin muutama muukin blogin lukijan kommentti :)

  VastaaPoista
 27. Tapahtui mielenkiintoista. Tulin juuri kotiin ja huomasin että kaikki linkkini HS:n blogi-osuuteen olivat linkittyneet.

  Poistin Banned-kuvat blogistani.

  VastaaPoista
 28. No jopas se kommentti katosikin! Haluatko Pikkupoika kuvakaappauksen? ;)
  Tuo "Mediakritiikkiä muualla" lista siinä hs.blogien vieressä on aika surkuhupaisa, eihän sieltä mitään mediakritiikkiä löydy vaan lähinnä samoja poliittisesti korrekteja juttuja toistelevia humanistipapukaijoja. :D

  ~gifer

  VastaaPoista
 29. Aiemmin blogini näkyi Twingly-palvelussa, nyt ei ensimmäistäkään. Olen siis bannattu.

  VastaaPoista
 30. Anon: laita vain sähköpostissa tulemaan, niin linkitän tänne :)

  Ruttuvaari: onnittelut!

  VastaaPoista
 31. Griferin kommentti tästä.

  Onnittelut Maija Aallolle linjakkaasta sensurointipolitiikasta!

  VastaaPoista
 32. Yrjöperskeles-blog banaanoitiin, kun kritisoin toimittajan tilastojenlukutaitoa. Toimittaja ei sit tykännyt.

  VastaaPoista
 33. Muuten on twingly toiminut omalta osalta, mutta huomasin, että kun vahingossa annoin vihjata yhdessä viestissä sivuasiana, että lehden tapa ilmoittaa asia saattaa olla virheellinen, niin tämä yksittäinen ei vain tule listalle. Harmi.

  Tämä viesti, siis.

  VastaaPoista
 34. Aijuu, mekin taidetaan olla bannistatuksella.

  VastaaPoista
 35. Miten tämän sertifikaatin voi sitten nykyään saada itselleen käyttöönsä?

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!