torstaina, helmikuuta 01, 2007

Totuuden voittanut

Kyllä se vain on mahdollista! Pikkupoika oli kuvitellut, ettei ole Totuuden ilmastointiraportoinnin voittanutta. Pikkupoika oli pahasti väärässä. Tämän päivän Iltalehdessä Sirpa Kulonen päihittää Totuuden penaalit mennen tullen artikkelillaan: 10 vuotta aikaa pelastaa maailma. Onnittelut! Tästä tuskin enää juttu parenee; huomatkaa erityisesti Greenpeaceltä lainattu söötti jääkarhu.

[Lisäys 22.8.2008: Sirpan artikkeli edelleen tallella täällä.]

3 kommenttia:

 1. Anonyymi2/2/07 12:10

  On se vain hämmästyttävää. Olisi kieltämättä mielenkiintoista kuulla perusteluja siitä mihin synkkä arvio perustuu, mutta kuulematta taitaa jäädä. Onko yksikään realistinen ilmastotutkija kommentonut tuota hilpeää "kymmenen vuoden sisään kuollaan kaikki" ennustetta?

  VastaaPoista
 2. Se synkkä arvio perustuu ihan niihin samoihin ilmastomalleihin kuin ne muutkin ennusteet... Ts. valitsemalla sopivasti parametrit jotkin ilmastomallit ovat antaneet ilmatoherkkyysarvoja, jotka ovat luokkaa 11C. Normaalissa tieteenteossa sanottaisiin, että ilmastomallit ovat äärimmäisen epästabiileja, koska pienillä parametrien muutoksilla antavat täysin mielettömiä tuloksia. Tämä kyseenalaistaisi kaikkien mallien ennusteiden luotettavuuden. Mutta ilmastotieteessä todetaan vain että teidän parametrinne ovat väärät, meidän oikeat...

  Kyllä näitä on myös AGW puolelta kommentoitu. Esimerkiksi, mielestäni AGW-puolen parhaimmistoon kuuluvat tutkijat, Gavin Schmidt ja Stefan Rahmstorf kirjoittivat parisen vuotta sitten aiheesta propagansasivustolleen realclimate.orgiin.

  VastaaPoista
 3. Eihän tuo tänään julkaistu prognoosi sitten niin paha ollutkaan; 20-60 cm vesi nousee ja lämpötila 1-6 astetta. Ja pisteenä iin päälle - tunnustus, että lämpenemisessä on muitakin tekijöitä co2-nousu.

  Ilmalaitoksen sivuilla kyllä todetaan, että kuivuusjaksot ja rankkasateet ovat lisääntyneet. En kyllä itse ole moista huomannut missään tapahtuneen, mutta eihän tässä ratkea joka maailman kolkkaan asiaa todentamaan.

  Tavallaan kyllä sääli ettei vesi nouse sitä 7 metriä. Natoonkaan ei tarttis liittyä, kun Suomi ei loisi turvallisuusuhkaa Atlantikseksi muuttuneelle Pietarille.

  Tasavallan keisarinna myönsi neljälle Maimanan suomalaissankarille kunniamitalit, kun pitivät hulinoitsijat pois tukikohdastaan. Kuivalehdessä kerrottiin jokunen numero sitten, että meidän poijaat olivat siellä odottamassa (norjalaisten asentaman) viuhkamiinan sytytin käsissään. Minusta keisarinna kyllä ns. pissi omaan kehtoonsa, kun nehän on just niitä jalkaväkimiinoja, joita meiltä ollaan pois ottamassa. Sehän ei siis ole sankarillista vaan pelkuruutta miinoilla sotia! Siinä olis tuotu ensimmäiset suomalaiset sitten sinkkiarkussa kotiin, jos ei Nato-Norjan pojat olis pitäneet tulituksellaan hihhulit ulkopuolella. Meidän urhot sentään roimi 72 varotuslaukausta. On siellä aavikolla muulikuski ihmetellyt, kun vetojuhta saa otsalaukauksen kesken torimatkaa :-)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!