maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Vaikeimmin ennustettava

Vasarahammer on erehtynyt:
Olisi kuvitellut, että maailmanlaajuinen talouskriisi olisi puhaltanut ilmat pois ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen uskovalta liikkeeltä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan entistä rankempia hiilidioksidipäästöjen rajoittamiseen pyrkiviä sopimuksia väsätään edelleen uutterasti.
Tietenkään tätä erehdystä ei olisi sattunut, jos Hammer kuuluisi Totuuden lukijakuntaan. Siellä nimittäin Johanna "Outo" Mannilan johtama Puolueen oikeaoppinen hihhuli ilmastonmuutosliike on vain vahvistanut tiedoitustaan.


Eilen Johanna täytti koko Ulkomaat-osion etusivun Puolueen tärkeällä ilmastoasialla: Ilmastosopu löydettävä 189 päivässä, "Poliitikkojen on otettava riskejä", Ilmastoneuvottelijat kokoontuvat Bonnissa, Bangkokissa ja New Yorkissa ennen Kööpenhaminaa sekä Näkökulma Tehdäänkö kaikki voitava?, missä Johanna lyö jälleen kerran tiivistetysti faktat pöytään.
Ilmaston lämpeneminen ja äärimmäisten sääolojen yleistyminen uhkaavat elämää sekä suoraan että välillisesti. Moni kuolee, moni sairastuu, moni menettää kotinsa. Ekosysteemit häiriintyvät. Jääkarhujen ja koralliriuttojen ohella monia muitakin eliölajeja uhkaa tuho.

Ilmastonmuutoksessa vaikeinta on ennustaa ihmisten käyttäytymistä muuttuvissa olosuhteissa. Tiedämme, että kuivilla alueilla vesipula pahenee ja vedenpinnan nousu pakottaa monet muuttamaan pois alavilta rannikoilta.

Sen sijaan mahdollisten konfliktien määrästä on vain arvailuja. Joka tapauksessa ilmastonmuutos iskee kovimmin 500 miljoonaan ihmiseen, jotka elävät kaikkein köyhimmissä maissa Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja pienissä saarivaltioissa.
Tänään Mannila jatkaa täyttämällä samalla aihepiirillä Talous-osion etusivun: Hiilidioksidi talteen maan alle, "Älkää verratko Greenpeacea talebaneihin" ja Kivihiilen päästöihin isketään uudella tekniikalla.

Pikkupojalle tuli mieleen, että jos - siis aivan hypoteettisesti - kävisi niin hassusti, että 189 päivässä ei maailmaa pelastavaa sopimusta synnykään, niin mitä tekee Johanna? Kuka uskaltaa ennustaa?

[Lisäys 2.6.: On se kumma, että tämä kansa ei fiksuunnu vaikka Puolueen ja Totuuden eliitti kuinka valistaa! Miska Rantanen:
Suomalaiset EU-parlamenttiehdokkaat ovat huomattavasti hanakampia sitoutumaan EU:n päästövähennystavoitteisiin kuin äänestäjät.
Lähes 40 prosenttia ehdokkaista tiukentaisi nykyisiä tavoitteita, kansalaisista vain joka viides. Hieman yli puolet ehdokkaista ja kansalaisista jatkaisi aiemmin sovittujen tavoitteiden mukaisesti.
Otsikko: Kansalaiset lepsuilevat tavoitteessa vähentää kasvihuonepäästöjä.]

8 kommenttia:

 1. Boikotoin sodoma wcoytä jote nselventäisikö joku jutut lukenut, mitä tapahtuu 189 päivän päästä ?

  Tätä blogia on välillä ikävä, vaikka on kai sitä kesällä parempaa tekemistäkin kuin referoida pas...

  jatkakaa...

  VastaaPoista
 2. Dr.Doctor: Kööpenhaminan kokous on ohi. Johannan ja muiden käsitykseksen mukaan Harmageddon tulee, jos Kööpenhaminassa ei saada allekirjoitettua vähintään länsimaiset yhteiskunnat lamauttavaa sopimusta.

  Tuosta on muuten helppo ennustaa tulevaisuutta:
  -heinä-/elokuun vaihde: superalarmistinen "tuhoutuu nopeammin kuin uskottu"-"tutkimus" julkaistaan jossain. Totuus raportoi asian yhdessä muun valistuksen kanssa kokosivun raportein 7-9.8.
  -syyskuun alku: superhyperalarmistinen "tuhoutuu nopeammin kuin uskottu"-"tutkimus" julkaistaan jossain. Totuus raportoi asian yhdessä muun valistuksen kanssa kokosivun raportein 19-21.9. ja kertaa asian yhdessä muun valistuksen kanssa kokosivun raportein 25-27.9.
  -lokakuun puoliväli: kaikkien aikojen "tuhoutuu nopeammin kuin alarmistitkaan on edes märissä unissaan nähneet"- "tutkimus" julkaistaan jossain. Totuus
  raportoi asian yhdessä muun valistuksen kanssa 30.10.-1.11.
  -viimeistään 1. adventtina alkaa Totuuden kolme-neljä viikkoa kestävä Kööpenhamina-rummutus. Mahdollisesti julkaistaan oikein erillinen Kööpenhamina-liite.

  VastaaPoista
 3. Pikkupojalle tuli mieleen, että jos - siis aivan hypoteettisesti - kävisi niin hassusti, että 189 päivässä ei maailmaa pelastavaa sopimusta synnykään, niin mitä tekee Johanna? Kuka uskaltaa ennustaa?Kaksi vaihtoehtoa - joko Johanna liittyy harekrisnoihin rukoilemaan tulevaisuutensa puolesta tai sitten Johanna aloittaa entistä kovemman antikonsumeristisen patarummun hakkaamisen. Veikkaan jälkimmäistä.

  On muuten ollut hauska seurata yhden tutun perheen henkistä kasvua kaupunkilaisista cityvihreistä kohti henkistä tasapainoa. Viime viikolla entinen, ikivanha pikkudiesel piti vaihtaa uuteen kulkupeliin kun ei mennyt leimoista läpi, ja arvaappas mistä lähti tänään tilaus Nousevan auringon maahan? Aivan, uusi citymaasturi!

  Mutta asiaan. Mitä tuo herkullinen otsikko "Älkää verratko Greenpeacea Talebaneihin" oikein sisältää? On nimittäin yllättävää, että cityvihreät ovat huomanneet yhtäläisyyden.

  VastaaPoista
 4. http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article45172.ece

  Johannaa katsellessa tuli tämä mieleen...

  VastaaPoista
 5. KT: Se on esimerkki "insinöörien" puheesta, Johanna ja cityvirheät tuskin havaitsevat yhtäläisyyttä.

  "Älkää verratko Greenpeacen väkeä talebaneihin ilmastonmuutosneuvotteluissa, jos haluatte, että teitä kuunnellaan CCS-tekniikasta", neuvoi Hollannin energiatutkimuskeskuksen Heleen de Coninck CCS-tekniikkaa kehittäville energia-asiantuntijoille viime viikolla Bergenissä.
  Energia-alalla toimivat insinöörit saattavat hänen mukaansa tosiaan sanoa näin ja harkitsemattomien puheitten vuoksi CCS:n vastustus vain lisääntyy.
  Kysyin tätä lukijoilta aiemminkin, mutta kukaan ei tuntunut tietävän: onko Johanna Elinan tytär?

  VastaaPoista
 6. Totuus piilottaa parhaat jutut maksullisille sivuille ja julkaisee Sensitiivisen Totuuden Toimiston uutisia ilmaisversiossa.

  VastaaPoista
 7. Ylenanto kirjoittaa, että Virheiden ja Vasemmistoliiton ehdokkaiden poliittiset tavoitteet ja näkemykset ovat melkeinpä identtiset. Havainto esitetään "tutkimuksen suurimapana yllätyksenä".

  VastaaPoista
 8. KT: Virheät ja kommarit ovatkin "kaikkein puhdasoppisimpia" :)

  Vihreät ja kommunistit: Kuin kaksi marjaa

  Tutkimuksen yllättävin havainto koskee vihreitä ja kommunisteja. Puolueiden ehdokasryhmät ovat ideologisella ”tähtikartalla” jokseenkin identtisiä.

  Vihreiden ja kommunistien euroehdokasryhmät ovat täsmälleen yhtä kriittisiä suhteessa sotilaalliseen liittoutumiseen ja talouden sääntelyyn. Niitäkin kriittisempiä ovat vain SDP ja vasemmistoliitto.

  Vihreät ja kommunistit niin ikään ovat kuin toistensa kopioita suhtautumisessa ympäristökysymyksiin, talouskasvuun ja markkinatalouteen. Ne ovat näissä asioissa kaikkein puhdasoppisimpia.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!