maanantaina, kesäkuuta 08, 2009

Gallupit rinnakkaistodellisuudessa

Oikeiston talouspolitiikka vei koko maailman lamaan. Vielä viikko sitten näytti, että eurovaaleissa se johtaa ihmiset äänestämään talouden demokratisoimisen ja vasemmiston puolesta. Gallupeissa kokoomuksen konservatiiviryhmä oli romahtamassa monissa maissa.

Jussi Saramo, Puolueen perinneseuran nuorisojaoksen puheenjohtaja, blogissaan 8.6.2009
Jussikin siis lukee Totuuden Jyri Raivion kirjoituksia! Meitä on siis ainakin kaksi. Pitäisikö perustaa Jyri-fan club?
Keväällä tehdyn gallupin perusteella vasemmistolainen GUE/NGL, eli Euroopan yhdistynyt vasemmisto on ottamassa vaalivoittoa Euroopassa. Finanssikriisin myötä ihmiset ovat heränneet ja vasemmisto on nousussa ympäri Eurooppaa. On helposti osoitettavissa, että oikeistolainen uusliberalismi on tullut tiensä päähän, ja vasemmistolla on tarjota sille vaihtoehtoja. Parempi Eurooppa on mahdollinen, jos kuuntelemme omatuntomme ääntä.

Martti Korhonen, Puolueen perinneseuran puheenjohtaja, Kansan Tahdossa 27.5.2009
Ja kansa kuunteli ympäri Eurooppaa.
Euroopan keskustaoikeisto on vahvistanut kannatustaan sosiaalidemokraattien kustannuksella europarlamenttivaaleissa. Virallisten arvioiden mukaan keskustaoikeisto on saamassa yli kolmasosan 736-jäsenisen parlamentin paikoista.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi8/6/09 22:31

  Saramo:"Risto A. ei ole perehtynyt minun kirjoituksiini, mutta ei myöskään taloustieteeseen. Finanssikuplan yksi osa oli sosiaalinen luototus joka oli jätetty ”näkymättömän käden” hoidettavaksi. Kombinaatio joka ei voi toimia.

  Asuntoluototus ei kuitenkaan ole villakoiran ydin, vaan sääntelemätön ja valvomaton talous. Reaalitaloudessa ei enää saada aikaan kapitalismin vaatimaa kasvua, joten se luodaan keinotekoisesti.

  Itse asiassa lama aiheutui ihan samoista syistä kuin 1930-luvulla: vapautetusta finanssikapitalismista."


  Siis onko nämä tyypit ihan oikeasti tosissaan vai vetoaako tällainen paska vielä joihinkin? Tosin tuloksesta voisi päätellä ettei ehkä kovinkaan moneen.

  VastaaPoista
 2. "Siis onko nämä tyypit ihan oikeasti tosissaan vai vetoaako tällainen paska vielä joihinkin? "

  Kyllä yliopistoista tulee porukkaa, jolle tuo menee läpi täysillä.

  Noin älyttömiin juttuihin ei oikein viitsi vastata. Se on vähän kuin SAFKA:n juttujen kommentointi. Kannattaa mieluummin naureskella sivusta kuin lähteä kumoamaan täysin naurettavia väitteitä.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tuo pistää vaan naurattamaan, kun joku kirjoittaa naama vakavana, että "oikeistolainen" talouspolitiikka vei maailman lamaan. En oikein osaa kuvailla, miltä tuntuu lukea jussisaramoiden, vesahackien ja muiden (no jiipeeruusista puhumattakaan) blogeja ja niitä kommentoivien (kuten markusräsänen) tekstejä. Niissä ei oikeasti ole analyysin hitustakaan, täysin fiilispohjalla kirjoitettua tajunnanvirtaa. Mutta niinhän se on, että iso osa ihmisistä on keskimääräistä vähemmän älykkäitä...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!