keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Virallinen sekoomus

Totuuden Matti Mielonen jatkaa vaalien suurimpien skandaalien jälkipuintia.
Vatanen muun muassa vertasi vallitsevaa ilmastokeskustelua stalinismiin.
Käsittämätön mies tuo Vatanen! Onneksi Virallinen Sekoomus laittaa Puoluesihteeri Taru Tujusen suulla asiat odotetusti oikeaan kontekstiin:
"Vatasen asialista on selkeämmin kokoomuksen linjan vastainen kuin Pöntisen. Ehkä selitys on se, että Vatanen on ollut kauan eurooppalaisessa politiikassa ja keskustelu Neuvostoliitosta on siellä toisenlaista."

"Suomessa on laaja konsensus, miten hyviä naapuruussuhteita vaalitaan, ja neuvostovastaisuus on myös kokoomuksen vakava huoli."


"Vatasen asialista on selkeämmin kokoomuksen linjan vastainen kuin Pöntisen. Ehkä selitys on se, että Vatanen on ollut kauan eurooppalaisessa politiikassa ja ilmastokeskustelu on siellä toisenlaista."

"Suomessa on laaja yhteisymmärrys, miten ilmastonmuutokseen voidaan vaikuttaa, ja ilmastonmuutos on myös kokoomuksen vakava huoli."

[Lisäys 11.6.: Totuus onnistui upeasti tiivistämään Vatasen vastineesta (Iltalehden versio) oleellisimman muutamaan riviin (vain paperiversiossa, luonnollisesti) Kotimaa-osaston sisäsivujen alanurkkaan:
"Energiauskomus- hoidot" pakottivat Zyskowiczin sisätiloihin

Kokoomuksen konkari Ben Zyskowicz arvioi keskiviikon Helsingin Sanomissa, että puolueen eurovaaliehdokkaan Ari Vatasen ilmastonäkemys vei ääniä kokoomukselta.

Vataselta tuli vastinetta sähköpostitse: "Syyttäessään minua kokoomuksen äänivuodosta edelleenkin arvostamani Ben Zyskowicz paljasti tahtomattaan juuri sen, mikä politiikassa etoo kansalaisia. Valtaa hinnalla millä hyvänsä", Vatanen kirjoittaa. Vatanen päättää viestinsä seuraavaan johtopäätökseen: "Myönnän kuitenkin, veronmaksajien rahoilla pyörivät tuulimyllyt ja muut "energiauskomushoidot" ovat viilentäneet ilmastoa niin nopeasti, että edustaja Zyskowiczkin on nyt joutunut siirtymään Espan kesäterassiltaan sisätiloihin kahvinjuontiin."
Pieni kielipoliisi Pikkupojassa tosin ihmettelee Totuuden tapaa yhdistää sanat "energia" ja "uskomushoidot".]

3 kommenttia:

 1. Kyllähän tätä osattiin odottaa, että Vatanen saatetaan vielä vastuuseen. Nythän tuomio tuli korkeimmalta mahdolliselta taholta, eli Sekoomuksen pääideologilta Zyskowiczilta. Vatanen (ja vähemmässä määrin myös Pöntinen) on nyt sitten virallisesti vastuussa 20.000 äänen päähän jääneestä neljännestä paikasta. Varmaan Sekoomuksen on myös syytä määritellä, kuka on puolueen tukipilari ja merien myrskyissä joukkojen tukena seisova Il Masto (niinkuin Italiassa oli Il Duce).

  VastaaPoista
 2. Energiahoito on aika pornoa:

  "Kun ensi kerran kuulin näistä hoidoista, oli ensierektioni varmasti sama mitä se on monella muulla: "Ei voi olla totta!"
  [...]
  Toivon että tulevaisuudessa pääsen auttamaan mahdollisimman monia naisia näillä hoidoilla."

  Pari kirjoitusvirhettä korjasin, muuten ihan sanatarkka lainaus.

  VastaaPoista
 3. http://koti.phnet.fi/petripaavola/maapallonpelastusoperaatio.html


  Tiedemiesten ja asiantuntijoiden lausuntoja

  Ilmastonmuutos luultua pahempi

  Tutkimukset osoittavat ilmastonmuutoksen olevan huonommalla tolalla kuin mitä ennusteet ovat sanoneet. Lämpötilat ovat nousussa ja jääpeite sulaa nopeammin kuin on ennustettu. Australian kohdalla ilmastonmuutos on hälyttävää. Seurauksena tulee olemaan lisääntyvää kuivuutta sekä suurpalot lisääntyvät. Jäätiköiden nopea sulaminen kohottaa myös merenpinnan korkeutta. Ympäristötutkijoiden mielestä Australian hallituksen täytyy ottaa vastuuta ympäristöstä. Saastuttavaa energiaa ei tule käyttää. On pyrittävä käyttämään puhtaampia energianlähteitä ja uutta puhtaampaa teknologiaa. Marraskuu 15 2007 abc.net.au/news

  Ilmastonmuutoksen monimuotoisuus vaikeuttaa tarkkoja ennustuksia

  Washington, Lokakuu. 25 (Xinhua) Torstaina julkaistiin uusi tutkimus U.S. tieteen aikakauslehdessä, joka osoittaa etteivät ilmastotutkijat kykene määrittelemään arvioita ilmastonmutoksen tulevia vaikutuksia. Washingtonin yliopiston tiedemiesten mukaan on epävarmaa kuinka paljon llmasto tulee lämpenemään. Siksi tulisi rohkaista poliittisia päättäjiä tekemään ratkaisuja sensijaan että odotetaan parempia tutkimustuloksia.

  Tiedemiesten mukaan epävarmuus ilmastonmuutoksen kehittymisessä on todella korkea, koska ilmastomme mekanismi itsessään on herkkä ja riippuu monista tekijöistä, kuten kasvihuonekaasuista sekä atmosfääristen hiukkasten korkeammasta tiivistymisestä, jotka heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen. Tiedemiehet huomasivat että odotettua enemmän olosuhteet tulevat aiheuttamaan ilmaston lämpenemistä, mutta suurempi epävarmuus on olemassa siitä että kuinka paljon ilmastomme tulee lämpenemään. Tiedemiehet keksivät ja testasivat teoriaa, jonka uskotaan auttavan ilmastotutkijoita ymmärtämään todennäköisiä erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmastomme muuttumista. Lokakuu 26, 2007 news.xinhuanet.com

  Lajien sukupuutto

  Ilmastonmuutoksen aiheuttama nouseva lämpötila tuhoaisi jopa yli puolet maapallon eläinlajeista.Tutkijat ovat päätyneet tutkimuksissaan edellä olevaan lausuntoon. Ilmastonmuutoksen (kasvihuonepäästöjen) arvioidaan nostavan maapallon lämpötilaa 1,8 C asteesta aina 4 C asteeseen saakka vuosisadan loppuun mennessä. Maapallon kohonnut lämpötila tulee hävittämään sukupuuttoon monia eläinlajeja. Lokakuu 25, 2007 planetark.org

  MetOffice Hadley Keskuksen (Englanti) tiedemiehet ovat vahvistaneet sen mitä moni on epäillyt. Jatkuva viivyttely kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi tulee olemaan vaarallista, sillä sen takia ilmaston lämpötilan arvioidaan nousevan parilla asteella yli arvioiden.

  Globaalisen lämpenemisen odotetaan johtavan "ydinsodan" kaltaiseen tilaan. Maailma on vuosikymmeniä jäljessä niistä toimenpiteistä jotka olisivat johtaneet päästöjen vähentämiseen. Silti on yhä maailmassa johtajia, jotka vielä jossittelevat. Saksa tiedottaa, että vie aikaa saavuttaa Kioton sopimuksen tavoitteet. Australian pääministeri haluaa mieluummin "pyrkiä päämäärään" kuin sitoutua vähentämään päästöjä. Kansainvälinen politiikka ontuu eteenpäin sillä aikaa kun globaali lämpeneminen tiukentaa otettaan maasta, ekologiasta, eläimistöstä ja ihmiskunnasta. Päästöjen vähentämiseen on kiiruhdettava jos aiomme saada säilytetyksi kelvolliset elinolosuhteet maapallolla. Syyskuu 10 2007 www.climateark.org

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!