lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Prioriteetit

kaasuputki, demokratia, Karjala, Nato laajeneminen, Tšetšenia, Itämeri, Anton, rajavalvonta, ihmisoikeudet, vähemmistökansat, Baltia, puutullit, rekkajonot, ...

Tasavallan Keisarinna on jälleen näyttänyt esimerkkiä etukumarassajoukoissa marssimisessa ja ikävienkin asioiden esiintuomisessa! Puolueen Suuri Arvojohtaja nosti kissan pöydälle ja otti kahdessa tapaamisessaan itänaapurin Johtajien kanssa rohkeasti kantaa kaikkien huulilla olleeseen kysymykseen:

(5.6.): Presidentti Halonen kannusti Putinia ilmastonmuutoksen torjuntaan
(6.6.): Halonen kannusti Medvedeviä torjumaan ilmastonmuutosta

Kiitos!

[Lisäys 7.6.: Vaalipäivän Totuuden ykköspäätönkirjoitus antaa implisiittisesti voimakkaan tukensa Suuren Arvojohtajan ponnistuksille, ja muistuttaa vaaliuurnille kiirehtiviä lukijoitaan ykkösprioriteetista: Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii johtajilta ripeitä toimia.
Ilmaston lämpeneminen ja sään ääri-ilmiöiden, kuten kuivuuden, rankkasateiden ja tulvien, yleistyminen näkyvät elämässämme jo nyt. Ilmastonmuutosta on hillittävä, jotta pahimmilta tuhoilta vältyttäisiin.
---
Vaatimukset ovat oikeutettuja, sillä teollisuusmaat ovat suurimmat syypäät siihen, että ilmastonmuutoksesta on tullut vakava ongelma. Maataloudesta riippuvaiset kehitysmaat ovat syyttömiä ilmastonmuutokseen, mutta ne kärsivät jo nyt kuumuudesta, kuivuudesta ja rankkasateista. Näitä ilmastonmuutoksen seurauksia ei enää kyetä välttämään.
---
Ilmastonmuutos ei kaipaa liturgioita vaan ripeitä toimia, sillä päästöt ovat lisääntyneet paljon ennustettua rajummin. Jäätiköiden ja merijään sulamisvauhti on kiihtynyt, ja rannikkotulvat ovat yleistyneet. Ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen edellyttävät elämäntapojen muutosta ja kulutuksen vähentämistä.
Amen.]

3 kommenttia:

 1. Eilen lueskelin töistä palatessani - olin siis julkisella kulkuneuvolla liikenteessä! - Iltalehteä. Siemailin viiniä siinä samalla, joten en nyt ihan kaikkea muista, mutta joka tapauksessa viisi poliittista penaalia arvioi puoluejohtajien vaalitenttiä.

  Ketään yllättämättä kommunistisen puutarhajaoston puheenjohtaja keräsi parhaat pisteet, 8,3. Tarkkoja kommentteja en enää muista, koska olin sivun loppuun päästyäni siirtynyt jo viskiin, joka oli tarjouksessa(!!!), mutta ajatuskulku oli kuitenkin sellainen, että Anni Sinnemäki on raikas, ei enää takeltele sanoissa, edustaa uutta linjaa ja mitä kaikkea. Sillä olisi kyllä ehdottomasti linkin paikka tänne, mutta itse en sitä löydä netin syövereistä.

  HAHA! Sanavahvistus on muuten "perse". Onko tämä joku penaalikoulun preppauskurssi?

  VastaaPoista
 2. Lisään vielä sen täältä ämpärin ääreltä, että puna-Tavjan antama ymmärrys Put Inin kommentille siitä, että pikku-Antonin kuljettaman diplomaatin olisi syytä siirtyö kirkon palvelukseen oli irvokas. Niin se varmaan oli kaikkien muidenkin mielestä, mutta pistetään se muistiin tänne tulevien päivien takia.

  VastaaPoista
 3. Oikeasti kunnia kuuluu SAFKA:lle:
  SAFKA:n Anton-painostus tuottaa tulosta
  Herkkupalana tämä:

  Yksi esimerkki oikeiston historiavalheista on suomettumismyytti. Se on Viron miehitysmyytin pikkusisko. Suomettumismyytin tarkoituksena on kumota ja häpäistä Suomen 1960- ja 70-lukujen yhteiskunnallinen edistys.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!