tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Uskon ritari sukupolvivelkaa vastaan

Once again, the measures being urged have little basis in fact or science. Once again, groups with other agendas are hiding behind a movement that appears high-minded. Once again, claims of moral superiority are used to justify extreme actions. Once again, the fact that some people are hurt is shrugged off because an abstract cause is said to be greater than any human consequences. Once again, vague terms like sustainability and generational justice --- terms that have no agreed definition --- are employed in the service of a new crisis.

Michael Crichton
Totuuden ilmastonmuutostaistelun veteraani Anu "Darfurin ilmastosota" (*) Nousiainen esittelee uusimmassa Sputnikissa yli-ihmisensä otsikolla Nainen kuin unelma.
Jotta maailmalla olisi toivoa, meidän kaikkien pitäisi elää niin kuin tamperelainen englanninopettaja Cecilia Marjakangas.

Tässä näette tulevaisuuden ihmisen.
---
Marjakangas elää niin kuin monen suomalaisen pitäisi elää, jos ilmaston lämpenemistä oikeasti halutaan jarruttaa.
Tässäpä tämän Uuden Uljaan Uskonnon Ajan Stahanov pähkinänkuoressa:
Hän asuu pienessä asunnossa kerrostalossa.
Hänellä ei ole autoa.
Hän ei matkusta lentokoneella.
Hän on vegaani.
Hän lajittelee ja kierrättää.
Hän kuluttaa mahdollisimman vähän.
---
Cecilia Marjakangas asuu vuokrayksiössä kerrostalossa, joka lämpiää kaukolämmöllä.
---
"Suosin energiasäästölamppuja, käytän lämmintä vettä säästeliäästi, pesen täysiä koneellisia ka kuivaan pyykin ulkona tai kuivaushuoneessa ilman kuivainta. En sauno. Ammettakaan ei ole."
Eikä kesämökkiä.
---
Cecilia Marjakangas laskee omistavansa vain kolmet neljät kengät.
---
"Harvoin ostan mitään uutena. Käytän samoja vaatteita pitkään. Saan niitä sisareltani, tai hankin kirppareilta. Yhdet vegaanikengät olen tilannut netistä.
Ennen ostin paljon kirjoja, nyt lainaan niitä enimmäkseen kirjastosta."
Cecilia ei onneksi ole ainoa. Anu täsmentää.
Hiililaskurin vastauksissa pienimpien jalanjälkien joukossa on selvästi enemmän naisia kuin miehiä. He ovat juuri sellaisia nuoria, kulttuuria harrastavia ja akateemisesti koulutettuja kaupunkilaisnaisia kuin Cecilia Marjakangas, joka yrittää elää mahdollisimman ekologisesti ja luontoa säästäen.
Siis pelastaa maailman niin kuin Anu, toinen Anu, Johanna, Reetta, Katja, Arja, Jenni ja monet muut Totuuden Hyvät Ihmiset. Joilla uskallusta riittää!
Kukaan ei uskalla ehdottaa kuluttamisen rajoittamista. Ei, vaikka aika moni tajuaa, miten kuluttaminen on velalla rakennettu: ympäristövaikutukset jäävät seuraavien sukupolvien vastuulle.
Maailman Pelastaminen on raskasta työtä, sillä vielä on paljon Valaistumattomia.
Kuukausiliitteen hiilijalanjälkijutun jälkeen toimitukseen tuli palautetta, jossa syytettiin viherfasismista ja ekodiktatuurista sekä menneisyyden ja köyhyyden ihannoinnista.
Jos hiilijäljen pienuus sellaisenaan on päämäärämme, luolamies on silloin paras esimerkki, kirjoitti yksi kiukkuinen lukija.
Käsittämätöntä barbarismia ja väärinymmärrystä!

(*) Breaking News: Ilmastonmuutoksen aiheuttamasta kuivuudesta johtuvan maailman ensimmäisen ilmastosodan uhreille lisää huonoja uutisia: jokavuotinen sadekausi vaikeuttanee avustustöitä.
Some parts of Darfur, a region roughly the size of France in western Sudan, become very difficult to reach during the rainy season which starts in a few weeks. Rain floods unmade roads and tracks and rivers swell.

Many of the camps, where some 2 million people headed after the violence drove them from their homes, lie in flood plains.

Speaking to reporters at the end of a trip to Sudan including Darfur, U.N. humanitarian chief John Holmes said:

"We are not as ready as we would like to be. Normally before the rainy season, the agencies, NGOs working there would be pre-positioning food and other goods...because it becomes very difficult to move them around once the rainy season started."

2 kommenttia:

 1. He ovat juuri sellaisia nuoria, kulttuuria harrastavia ja akateemisesti koulutettuja kaupunkilaisnaisia kuin Cecilia Marjakangas...Eiköhän tuossa ole jotakuinkin kattavasti kuvailtu vihersosialismin peruskannattaja. Vielä pikkuripaus buddhismia, meditaatiota tai muuta vaihtoehtouskontoa kehiin ja kas - tiedostava sosialisti on edessämme!

  Viherstallarit tykkäävät kertoa kaikista asioista omakohtaiseen kokemukseen viitaten, tyyliin "minulla on musta mies kaverina yliopistolla, ja se on tosi mukava ja viisas..." ja "naapurimme musta perhe saa sosiaalitukea, mutta ei niillä mitään mersua ole..." ja "Darfurissa kuivuus on vaivannut 28 vuotta...".

  Tuo on sikäli ymmärrettävää, että niitä on kenenkään miltei mahdotonta kumota, joten mikä tahansa väite muuttuu subjektiivisesta objektiiviseksi heti, kun sen kuorruttaa omiin kokemuksiin perustuvalla tarinalla. Kun siis Darfurissa (elinaikaodote noin 45 vuotta) ei ole satanut miesmuistiin, niin sen täytyy olla totta. Kun Darfurissa sitten sataa, sen täytyy olla merkki ilmastonmuutoksesta.

  VastaaPoista
 2. "Hiililaskurin vastauksissa pienimpien jalanjälkien joukossa on selvästi enemmän naisia kuin miehiä."

  Tämä johtuu siitä, että naiset ajelevat jatkuvasti miesten kyydissä, miesten autoilla. Tällöin miehen ja naisen yhdessä käyttämän auton fossiilipäästöt lasketaan miehen "hiilijalanjäljeksi".

  Tämä on samaa logiikkaa kuin se, että Suomessa tuotettu ja Keski-Euroopassa kulutettu paperi lasketaan Suomen "hiilijalanjäljeksi".

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!