keskiviikkona, toukokuuta 13, 2009

Shokkiuutisia Raiviolle

Tänä syksynä julkinen valta ei ole voinut pitää näppejään erossa taloudesta, ennen kaikkea rahoitusmarkkinoista. Lystikkäimmät liberalismin kannattajat tosin väittävät markkinatalouden olevan hyvässä mallissa ja vain puhkovan omia paiseitaan. Tosiasia on se, että markkinatalous olisi kanveesissa, elleivät veronmaksajat olisi sitä pelastaneet.

Jyri Raivio, Totuus 11.12.2008

Shocking News: Fannie Mae Is Losing More Money
Fannie Mae continues to lose money and, even more surprisingly, isn’t likely to ever pay taxpayers back for all of the billions that it already has squandered. Rather, it says it will need more bail-out funds — probably another $110 billion this year alone.
---
The response of policymakers in the administration and Congress to this fiscal debacle? Silence. No surprise there, since many of them helped create the very programs that continue to bleed taxpayers dry.

Alas, this isn’t the first time that the federal government has promoted a housing boom and bust.
---
The only serious option is to close down all of the money-wasting federal programs and laws designed to subsidize home ownership. A stake through the hearts of Fannie Mae, Freddie Mac, Federal Housing Administration, and Community Reinvestment Act, to start. Otherwise the cycle is bound to be repeated, again to great cost for the ever-suffering taxpayers.

2 kommenttia:

 1. Menee ohi aiheen, mutta menköön.

  Totuuden etusivulla pääuutisena oli pienen somalitytön tarina. Tyttö kertoo tulleensa nurin kaadetuksi kiharatukkaisen miehen toimesta. Aihetta on käsitelty myöhemmin koko sivun laajuudella (penaalien nimiä en enää muista), ja mukana on pieni kommentti-osio, jossa penaali Kari-jotain kirjoittaa kokemuksiaan rasismista. Karin mukaan hänen viisivuotias tyttärensä on sivistyneempi kuin aikuiset. Hänen tyttärensä nimittäin oli vilkuillut bussissa taaempana istunutta, kännykkäänsä näpytellyttä mustaa miestä niin taajaan, että penaali Kari jo alkoi nolostua. Kari huojentui, kun tyttö lopuksi kuiskasi Karille: "Sillä on pinkki kännykkä."

  Tämä kertomus on lähes identtinen erään blogikirjoituksen kanssa, jossa kirjoittaja iloisena kertoili, että tyttärensä ei ollut kiinnittänyt mitään huomiota mustan tarhakaverinsa ihonväriin vaan ainoastaan tämän punaiseen takkiin.

  Greeeat! Tämä viherstallarien omaksuma tapa kuorruttaa kaikki tapahtumat omakohtaisella subjektiivisella kokemuksella on aika yleinen. Kun yhdellä on henkilökohtainen kokemus somalialaisesta yliopisto-opiskelijasta, mielipide on arvostelun ulkopuolella.

  Pääkirjoituksessa Totuus jatkoi Lauri Oinosen puheen anaalisointia todeten, että edes eduskunnassa ei saa sanoa mitä tahansa, vaan hyvää makua tulee voida vaatia kaikilta yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuvilta - erityisesti poliitikoilta. Onionhan nimittäin totesi mielipiteenään, että jos kaikkien ihmisten kaikkia haluja tulee kunnioittaa, mitä teemme, kun joku haluaa avioitua koiransa kanssa. Ja ainoa minkä Totuus tuosta sai kaivettua on se, että Onionen vertaa homoja koiriin. Mitenkäs jos verrattaisiin Suomessakin tabun aseman saavuttaneen Islamin opetuksia, joissa juutalaisia ei ainoastaan verrata koiriin ja sikoihin, vaan pidetään suorastaan niiden jälkeläisinä...

  Sairasta sakkia.

  VastaaPoista
 2. Yle-veron lopullinen peruste on kuitenkin koko SK:n haastattelun hauskimpia pätkiä. ”Jos ihmiset katsovat vain suosikkiohjelmiaan ja lukevat vain samanmielisiä lehtiä, polun päässä häämöttää amerikkalaistyyppinen pirstaloitunut kulttuuri, jossa eliitti ja työväestö elävät aivan eri planeetoilla”.

  Näin siis Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner (sd.) Suomen Kuvalehdessä. Minulle tämä ei ole suuri ongelma, sillä mediamaailmassa elän jo ihan eri planeetalla kuin Jungner (sd.).
  USHeheh! Tulihan se sieltä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!