lauantaina, toukokuuta 23, 2009

Jessikka on nero

Totuuden viime kesän löytö, Jessikka "EnOsaaGooglata" Aro, on palannut, nyt tittelillä "ulkomaantoimittaja". Pallon liikkeet-palstalla Jessikka on pyörähtänyt Jugoslaviasta aina Intiaan asti.
Suositun [Manmohan] Singhin johdolla Intia on noussut 1990-luvun alun taloudellisesta eristäytyneisyydestä 2000-luvun kiihkeään nosteeseen, jossa talouskasvu on lähennellyt jopa kahdeksaa prosenttia. Optimistisimpien arvioiden mukaan Intia nousee maailman kolmen tärkeimmän talouden joukkoon vuoteen 2025 mennessä.
Yhtä tilastoa Intia johtaa kuitenkin jo nyt: maassa on eniten köyhiä maailmassa. Suuri osa heistä on kaikin tavoin osattomia maan talouskasvun hedelmistä, ja noin 700 miljoonaa Intian runsaasta miljardista asukkaasta elää köyhyysrajan alapuolella tai sen läheisyydessä.
Niinpä: Keskivertopenaali jättäisi Puolueen oikeaoppisen analyysin talouskasvun haitallisuudesta tähän, mutta ei Jessikka. Hän ei pelkästään osoita politiikan virheitä vaan jopa suvaitsee neuvoa syvän ymmärryksen ja pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella miten asiat pitäisi hoitaa!
Singhin onkin toisen kautensa aluksi syytä ryhtyä radikaaleihin toimiin poliittisen järjestelmän uudistamiseksi niin, että talouskasvun tuotot jakautuvat entistä useamman intialaisen hyväksi.
Ahaa, siis Puolueen oikeaoppinen verotus Intiaan ja riistoporvarit kuriin? Ei, liian hidasta. Jessikka on piilottanut äärettömän yksinkertaisen ratkaisun kolumnin loppuun.
Singhin puolueineen pitäisi vihdoin pysähtyä kerjäläisten kohdalla ja kuunnella, mitä nämä tarvitsevat. Kilteilläkään köyhillä ei ole enää aikaa odottaa.
Jessikka, olet nero! Rahat sitten taikaseinästä ja homma on poissa päiväjärjestyksestä. Miksei tuota kukaan ole ennen keksinyt?

Lukijat varmaan jo kuumeisena pohtivat, miltä tämä einstein näyttää ns. reaalielämässä. Pikkupojalla on ilo linkittää tähän Tampereen yliopiston nettitelevision pätkään, jossa Jessikka sekä toinen Vostok-toivo Lena "Ilmastoasiaa peruukit päässä" Nelskylä, kaksi parikymppistä bimboa penaalinalkua, haastattalee kahta pitkän linjan Puolueen tukipylvästä aiheesta "legendaarinen 60-luku". Tuosta ei camp-huumori journalismi parane!

4 kommenttia:

 1. Ihanat blondit pihalla...

  (4:22)
  Lena Nelskylä: "Mikä oli Ydin-lehti?"
  Raimo Silius: "Se oli rauhan lehti... Se oli tärkeä lehti."

  Kuinka voikaan olla noin mainio filmi. Meillä koira sai istua takajalat ristissä kun juutuin ruudun eteen tuijottamaan noita katseenvangitsijoita.

  Olisikohan Lena kiinnostunut kaltaisestani eläinrakkaasta suurperheen yh-isästä? Olen ollut sekä puolueen että liiton jäsen heti kun ikä riitti. En autoile enkä lennä, kun se on niin kallista. Samasta syystä en syö lihaa - makkaraa kyllä näin kesäisin. Joten hiilijalanjälkeni voisi olla aikamoinen soidinkutsu Lenan (ja miksei myös sen laiheliinin) kaltaiselle, oikeat asiat tiedostavalle, kaunottarelle?

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan "mikä oli Ydin-lehti" ... klassikkoainesta on myös tuo kohta, jossa Silius alkaa puhua (7:30) sen tarkemmin täsmentämättä "marraskuun 22. päivästä Dallasissa" ... blondien pakonomainen nyökyttely loppuu kuin seinään ja sitten siirrytäänkin ilman kommenttia elokuviin ja musiikkiin. Raimo kai oletti aavistuksen liikaa näiden Puolueen nykytoivojen historiantuntemukselta.

  KT taitaa jo olla Lenalle pahasti setä-ainesta ... tosin Tellen kutsuminen kaunottareksi saattaa avata portteja... ehkä kannattaisi myös kehaista viiltävää älyä ;) En tosin tiedä sopiiko Tellen luonto oikein sinulle:
  Olen dramaattisuuteen taipuvainen nuori pakkomielteinen nainen, joka pöyhii alati hiuksiaan ja suunnittelee maailmanvalloitusta. Innostun ristiriitaisuuksista ja hetken kauneudesta.Lupaan toki järjestää sokkotreffit, jos/kun Telle kommenttisi luettua haluaa ottaa yhteyttä :)

  VastaaPoista
 3. Omissa keskusteluissani Intiasta tulleiden työntekijöiden kanssa olen saanut kuulla, että Keisarin tasavallan kaltaista sosialismia harjoitettiin aikanaan Intiassa. Nousu ja köyhyyden vähentyminen alkoi, kun sosialismista luovuttiin.

  Ehkä Jessikan kaltainen asiantuntija kuitenkin tietää paremmin.

  VastaaPoista
 4. Jeesus sentään.

  On se niin muodikasta sanoa että Intian pitää tehdä jotain köyhyysongelmalle.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!