keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Oikeistovaara: monetaristinen pankkiiri ja uusliberalistinen portsari

Monetaristisen pankkiirin valitseminen kulttuurin luottamustehtäviin on yhtä irvokasta kuin pedofiilin valitseminen lastentarhan johtokuntaan.

Hannu Marttila, Totuuden kulttuuritoimitus
Taantumuksen vastaisen taistelun eturintamasta kuuluu jälleen Totuuden Hannu Marttilan oikeistovaarasta varoittava ääni:
Juuri näinä aikoina pankkiirin ja sijoittajan valitsemista Tieto-Finlandian voittajan nimeäjäksi voi pitää skandaalina, eikä asiaa juuri auta valitsijan henkilöllisyys. Sampo Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos toki tunnetaan yhteiskunnallisena ajattelijana, joka on kannattanut verojen alentamista ja muun muassa Kemijärven tehtaiden lopettamista.
Karmeaa! Skandaali!1! Miten näin kyvytön mies on voitu valita tehtävään sellaisten tieteen jättiläisten kuin Astrid Gartz, Hannu Taanila ja Matti Apunen seuraajaksi?

Käytännön peloitteen tästä oikeistolaisuudesta esittää puolestaan Totuuden kolumnisti Tuomas Nevanlinna. Tuomaksen järkyttävän tarinan logiikka on äärimmäisen selkeä ja suoraviivainen: Nevanlinnalta oli estetty pääsy Suuressa Saatanassa anniskeluravintolaan passin puuttumiseen vedoten. Tämä on tietenkin GWB:n, ja sitä kautta luonnollisesti karmean uusliberalismin syy. Uusliberalismi puolestaan johtaa näihin törkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin, totalitarismiin, riistoon ja väkivaltaan. Siis ollaan perimmäisten kysymysten äärellä:
Jokainen, joka ei asetu vastustamaan näitä kehityssuuntia, on niiden Yhdysvaltojen fundamentalisti-miljardöörien puolella, jotka vetelevät lankoja Washingtonissa ja jotka ovat omistaneet diktaattoreita ympäri maailmaa viimeistään 1950-luvulta alkaen.

On vaikea arvioida heidän rahoillaan tapettujen ihmisten määrää. Maistiaisiksi voi kuitenkin kertoa, että he tukivat Suhartoa sekä henkisesti että rahallisesti Itä-Timorin kansanmurhan aikana.
Kysy siis itseltäsi: oletko tahrinut kätesi uusliberalismin veressä?

6 kommenttia:

 1. Epätodellista, jopa surrealistista.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi7/5/09 07:51

  Parodiahorisontti on ylitetty. Parodia on mahdotonta, koska he tekevät sen itse.

  VastaaPoista
 3. Hannun kirjoituksesta saa kuvan, että raha on jo itsessään pahasta. Syystä voikin ihmetellä, miksi kirjailijalle pitää maksaa erilliskorvaus tekemisistään. Onhan tietokirjailijakin saanut koulutuksensa Puolueelta siinä missä me tavalliset työläisetkin, eikä meille mitään erillisiä apurahoja maksella... Kai nyt kirjailijakin ensisijaisesti haluaa sivistää kansaa eikä tienata sen kustannuksella rahaa? Perustoimeentulo on taattu kaikille Puolueelle kuuliaisille kansalaisille, joten apuraha kuulostaa jotenkin etuoikeudelta. Oikeistolaiselta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/5/09 09:31

  Ei perkele! Pravda senkun kiihdyttää tahtia.

  Toivottavasti Pikkupoika jatkaa blogaamista kun oma pumppu ei enää kestä Pravdan selaamista.

  VastaaPoista
 5. Nämä kapitalismin kriikit tulevat lisääntymään Totuudessa ja muussa Puolueen mediassa. Talouskriisi tarvitsee syyllisiä ja sosialismi perustelunsa.

  VastaaPoista
 6. Hammer: olen joulukuusta asti kerännyt parhaita "kapitalismikritiikki"/"talous" -kommentteja Totuudesta talteen. Ajattelin julkaista ne ehkä ensi pikkujoulun tietämillä äänestyksen kera. Toistaiseksi Jyri Raivio dominoi listaa...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!