tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Puolueen hallussa

Richard S. Lindzen kirjoittaa Puolueen ilmastotieteestä: Climate Science: Is it currently designed to answer questions?
[via Lubos]

14 kommenttia:

 1. Tuo oli kirjoituksessa ihan hyvä huomio, että AGW on noussut poliittisesti korrektiin asemaan. Oikeastaan hyvinkin mielenkiintoinen huomio, joka on jäänyt pitkälti sen varjoon, että AGW-kriitikot on kuka tahansa ympäristöhihhuli ilman mitään meriittejä saanut vapaasti leimata, kun taas AGW-apostolit ovat olleet hyvinkin herkkähipiäisiä saamastaan kritiikistä ja onnistuneet käynnistämään hillittömän anekaupan YK:n rahoituksella ja siipien suojissa.

  VastaaPoista
 2. Päivän ampumisiin liittyen riman alittaa selkeimmin yllättäen Helsingin Totuus, jonka hassunhauska uutinen varmasti lohduttaa Kauhajoen uhrien omaisia.

  Pieni amerikkalaislahko iloitsee Kauhajoen surmista

  Alemmaksi ei oikein voi vajota, mutta Sanomatalossa tuskin ymmärretään hävetä Fred Phelpsin ja Westboron baptistien esiinnostamista tässä yhteydessä.

  VastaaPoista
 3. Sivulla C1
  Keskellä viikkoa -kolumni
  Tuomas Nevanlinna
  Kirjoittaja on filosofi
  hs.kulttuuri@hs.fi

  Kuuleeko Maa?

  Olen nyt asunut Chicagossa viisi päivää. Taipumus yleistää jokainen satunnainen havainto alkaa jo laantua. Tilalle on kehkeytynyt realistisempi ote. Se on tuottanut koko joukon tärisyttävän omaperäisiä huomioita. Ravintola-annokset ovat isoja. Täällä on kaikkea niille, joilla vain on varaa ostaa. Tuloerot ovat suuremmat kuin Suomessa. Välillä ylenpalttinen ystävällisyys tuntuu pinnalliselta. Vaikka onhan se toisaalta mukavaa. Ainoat urheilulajit, joita täällä seurataan, ovat amerikkalainen jalkapallo ja baseball. Eiköhän näistä aineksista, jahka hivenen työstän, vielä pusertune lisäpötkö eurooppalaisen Amerikka-esseistiikan jatkumoon.

  Euromaalaisserkun ei totisesti ole työlästä löytää Yhdysvalloista ihmettelyn aiheita. Miksi kaikista raajoista juuri jalka on saanut lainata nimeään jenkkifutikselle, vaikka sitä pelataan 95-prosenttisesti käsin? Miksi orgaanista limonaadia, eksoijaa ja käsintehtyä pastakastiketta saa yliopistoalueella joka ikisestä kaupasta, mutta baareissa kaikki juodaan kertakäyttömukeista ja taloissa kaikki jätteet (mukaan lukien lasipullot ja pahvi) lykätään samaan roskakuiluun? Miksi mustia ihmisiä pitäisi kutsua "afrikkalais-amerikkalaisiksi" samaan aikaan, kun kukaan ei kutsu valkoisia "eurooppalais-amerikkalaisiksi". Miksi kaupunki ei siivoa katuja ja puistoja slummialueilla? Minulla on vastaus kaikkiin muihin paitsi ensimmäiseen, jalkapalloa koskeneeseen kysymykseen.

  Entä miksi Yhdysvalloissa liberaaleja kutsutaan konservatiiveiksi ja vasemmistolaisia liberaaleiksi? Tätä ihmettelevät jotkut amerikkalaisetkin. Esimerkiksi Jonah Goldberg kirjassaan Liberal Fascism. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen konservatiivit edustavat klassista liberalismia. Tämä ei ole yllätys. Pientä nieleskelyä aiheuttaa sitten jo se, että Goldbergin mukaan "liberaaleiksi" kutsutut edistykselliset ovat itse asiassa fasisteja. Goldbergin tapaista poliittista kirjoittajaa ei tapaa Suomessa. Ennen kaikkea siksi, että hän on äärioikeistolainen haukka ynnä täysverinen intellektuelli, lähteensä lukenut ja terävä mies.

  Goldbergin mukaan Hitler ja Mussolini olivat vasemmistolaisia. Ei tässä vielä mitään - on oikeiston vanha keppihevonen, että natsipuolue edusti nimeään myöten sosialismia. Kulmakarvat kohoavat siinä vaiheessa kun kuulee, että Musslonin Italia ei suinkaan ollut ensimmäinen fasistinen diktatuuri. Ei - se oli Yhdysvalloissa Woodrow Wilsonin valtakaudella. Fasistista linjaa jatkoi Franklin D. Roosevelt ja "New Deal". Fasisteja olivat myös John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Clintonit - ennen kaikkea Hillary. Niin, ja myös Joseph McCarthy! Harvalukuisia ei-fasisteja ovat urheasti edustaneet Barry Goldwater ja Ronald Reagan. Huh-huh...

  Miksi näin? Fasismin ydin on usko valtion kykyyn ratkaista kaikki ongelmat. Tätä säestää ihmisen epätäydellisyyden kieltäminen ja usko uuden ihmisen mahdollisuuteen. Yhteiskunta on orgaaninen kokonaisuus, jonka korkein ilmentymä valtio on. Fasismissa politiikassa tulee uskonnon korvike.

  Totalismiteorian mukaan natsismi ja kommunismi ovat pohjimmiltaan sama poliittinen ilmiö. Goldbergin temppu on se, että hän laajentaa tämän väitteen koskemaan myös demareita. Ja nyt kiinnittäkää turvavyöt... Goldbergin mukaan myös George W. Bush edustaa vasemmistofasistista linjaa. Hän on näet korostanut olevansa pientä ihmistä puolustava "myötätuntoinen" konservatiivi. Eikä parempaa ole luvassa: onhan John McCainin mieltymys rooseveltilaiseen säätelypolitiikkaan "liki legendaarista".

  Olen tullut toiselle planeetalle. Lupaan kirjoittaa lisää matkakirjeitä Maahan.


  Nevanlinna mukaan Goldberg on äärioikeistolainen ja siksi väittää Hitlerin ja Mussolinin olevan vasemmistolaisia. Nevanlinnan oikeasti Goldberg on vain vähän enemmän oikealla kuin Hitler ja Mussolini. Mihinköhän Nevanlinna asettaisi Stalinin ja Kim Jong-ilin?

  VastaaPoista
 4. Association Football24/9/08 08:47

  Nevalinna taitaa olla pikkuisen tyhmä, kun ei tiedä miksi jalkapalloa kutsutaan jalkapalloksi.

  Saa tietämättömyydestä tyhjäntoimittajapiireissä pisteitä?

  VastaaPoista
 5. Goldbergin tapaista poliittista kirjoittajaa ei tapaa Suomessa. Ennen kaikkea siksi, että hän on äärioikeistolainen haukka ynnä täysverinen intellektuelli, lähteensä lukenut ja terävä mies.

  Täällä on todellakin lähes mahdotonta löytää terävää, lähteensä lukenutta, intellektuellia poliittista kirjoittajaa ;) Ainakaan perinteisen median puolelta.

  VastaaPoista
 6. Puolueen näköradion uutiset ylsivät taas uuteen ennätykseen. Kannattaa vilkaista 25.9. klo 20.30 uutislähetys Areenasta. Siinä on taas niitä natsikuvia, tällä kertaa ilmeisesti joltain amerikkalaiselta sivustolta.

  VastaaPoista
 7. Siinä on taas niitä natsikuvia, tällä kertaa ilmeisesti joltain amerikkalaiselta sivustolta.

  Veikataan näin näkemättä eBayta?

  VastaaPoista
 8. Vasara: Penaali Satu Malkamäki oli löytänyt Tom Metzgerin sivuille. Mitä tekemistä niillä on Kauhajoen kanssa, jäänee arvoitukseksi.

  anon: Uskomaton! Ja tämä Risto Väyrynen on maan suurimman lukion (Tikkurila) rehtori... osanottoni jos jollain lukijalla on lapsia siellä. Joku minua taitavampi voisi napata tuon noin minuutin paatoksen Areenalta ja pistää YouTubeen yms. jälkipolvienkin iloksi.

  VastaaPoista
 9. Oliko Malkamäki penaalina myös silloin, kun Yle edellisen kerran vilautteli natsilippua MS Paint -kuvankäsittelyohjelmassa?

  VastaaPoista
 10. Pär Stenbäck, venäläiset integroitava ruotsinkielisiksi.

  Entinen opetusministeri ja ulkoministeri Pär Stenbäck ehdottaa, että varsinkin venäläisille maahanmuuttajille ryhdyttäisiin opettamaan ensimmäisenä kotouttamiskielenä suomen asemesta ruotsia.

  Suomen lasten ja nuorten säätiön puheenjohtaja Stenbäck sanoo, että ruotsi olisi maahanmuuttajille suomea helpompi kieli oppia ja parantaisi heidän kilpailuasemaansa työmarkkinoilla.

  Entistä RKP:n puheenjohtajaa askarruttaa ruotsin kielen aseman ja osaajien heikkeneminen Suomessa. Stenbäckin mukaan kasvava maahanmuuttajaväestö voisi olla tulevaisuudessa uusi ruotsinkielinen vähemmistö Suomessa.

  VastaaPoista
 11. Totuuden kaupunkitoimitus, joka kaikkein puhdasoppisimmin noudattaa Puolueen ideologiaa, iskee taas kuin puolitoista volttia.

  Ensin Porkkanamafia iski Juttutuppaan ja keräsi ekorahaa ravintolan energiatehokkuuden parantamiseen.

  Porkkanamafia toi Juttutuvalle 3363 euroa energiansäästöön

  Kaupunkitoimitus löysi taas pahuuden pesän tutusta osoittesta.

  Puolivillainen tutkimus osoittaa, että

  Nurmijärven liikenteestä tulee kolminkertaisesti Helsingin päästöt

  Blogissaan penaali Riku Jokinen kysyy

  Onko Nurmijärvi Luciferiakin pahempi?

  Päivän kysymyksenä esitetään: "Onko nurmijärveläinen elämäntapa kestämätön?"

  Oikean vastauksen Totuuden penaalit ovat meille jo kertoneet.

  Ihmettelen niitä nurmijärveläisiä, jotka vielä tilaavat Totuuden kotiinsa. Rahoille on parempaakin käyttöä.

  VastaaPoista
 12. Totuuden gonzojournalismia kommentoi myös nurmijärveläinen kunnalisvaaliehdokas omassa vaaliblogissaan.

  Elina Viitala

  VastaaPoista
 13. Off topic, mutta hillittömän hauska kuvaus vihreistä a la Philip Stott; nyt ymmärrän minäkin mistä on kyse:

  http://web.mac.com/sinfonia1/Global_Warming_Politics/A_Hot_Topic_Blog/Entries/2008/9/28_Green_Churches%3A_Casting_Out_Demons_.html

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!