perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Sodanlietsoja

Totuus raportoi
Palin sanoi ABC-televisiokanavan julkaisemien haastatteluotteiden mukaan, että jos Georgia olisi Naton jäsen, niin Yhdysvalloilla olisi velvollisuus pyydettäessä puolustaa sitä.
ja Psycho peesaa vielä blogissaan: Sarah Palin: Georgiaa ja Ukrainaa puolustettaisiin Nato-jäseninä.
Yhdysvaltain republikaanien varapresidenttiehdokas, Alaskan kuvernööri Sarah Palin on sitä mieltä, että Georgia ja Ukraina kuuluvat Natoon ja niitä olisi Naton jäseninä puolustettava vaikka sotien Venäjän toimia vastaan.
Käsittämätön kannanotto!
Article 4

The Parties will consult together whenever, in the opinion of any of them, the territorial integrity, political independence or security of any of the Parties is threatened.

Article 5

The Parties agree that an armed attack against one or more of them in Europe or North America shall be considered an attack against them all and consequently they agree that, if such an armed attack occurs, each of them, in exercise of the right of individual or collective self-defence recognised by Article 51 of the Charter of the United Nations, will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it deems necessary, including the use of armed force, to restore and maintain the security of the North Atlantic area.

Any such armed attack and all measures taken as a result thereof shall immediately be reported to the Security Council. Such measures shall be terminated when the Security Council has taken the measures necessary to restore and maintain international peace and security .

11 kommenttia:

 1. No on tosiaan kummallinen sotilasliitto, kun puolustaa jäseniään! Tässähän menee kaltaiseltani NATO-vastustajalta keskeinen argumentti pilalle, eli "Ei Suomi voi kenenkään muun apuun luottaa".

  Käsittämätön rouva tuo Palin muutoinkin, kun haluaa porauttaa Alaskasta öljyä ja vähentää riippuvuutta arabeista. Eihän se nyt mitenkään sovi, koska arabiveljemme tarvitsevat rahaa levittääkseen ilosanomaansa meille.

  VastaaPoista
 2. Puolueen media yrittää spinnata Palinista kiihkoilevaa, keskiaikaista sodanlietsojaa, jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, kuka on se oikeasti paras presidenttiehdokas, jonka koko muu maailma äänestäisi virkaan, jos vain saisi mahdollisuuden.

  Eurooppalainen antiamerikanismi on välillä hupaisaa seurattavaa mutta saa joskus pinnan kuumenemaan, minkä seurauksena Totuus lentää takkaan kuvainnollisesti tai kirjaimellisesti tilanteesta riippuen.

  Ilman Psychon ja Puolueen median spinniä Palinin sanat vahvistavat Yhdysvaltojen sitoutumista NATO:n tulevaisuuteen ja ovat siis hyvä uutinen kaikille eurooppalaisille NATO-jäsenille.

  Karpelakin kehui jossain lehdessä Palinia kivikautisilla asenteilla varustetuksi. Minusta taas Karpelan oman ex-apinamiehen käytös muistutti enemmän luolamiesmäistä vaimon puolustamista kuin mikään. Moderni ei-kivikautinen naispoliitikko ilmeisesti vaihtaa miestä kuin paitaa, kertoo kokemuksistaan juorulehdille ja valittaa, kun kukaan ei ota vakavasti.

  VastaaPoista
 3. Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että Hesarin toimituksessa olisi luettu Naton perussopimuksia? Journalistinen tieto voisi vääristää oikeamielistä poliittista näkemystä.

  VastaaPoista
 4. Mitä vittua: http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/cleared-jury-decides-that-threat-of-global-warming-justifies-breaking-the-law-925561.html

  Jury decides that threat of global warming justifies breaking the law

  The threat of global warming is so great that campaigners were justified in causing more than £35,000 worth of damage to a coal-fired power station, a jury decided yesterday. In a verdict that will have shocked ministers and energy companies the jury at Maidstone Crown Court cleared six Greenpeace activists of criminal damage.

  VastaaPoista
 5. Psycho on täyttänyt paperitotuuden sivut Palinin kuvamanipulaatioilla. Sitä kutsutaan journalismiksi.

  VastaaPoista
 6. Törmäsin tänään vahingossa Captain Planetin tunnariin, tämän blogin lukijat nauttinevat siitä:
  http://www.youtube.com/watch?v=oO41GWNePDI

  VastaaPoista
 7. Käsiteltyjen Palin-kuvien julkaisu jatkuu Totuuden Sunnuntai-sivuilla. Tasapuolisuuden vuoksi Totuus julkaisee manipuloituja kuvia myös Obamasta ja Bidenista. Penaali Anu Silfverberg ei kuitenkaan malta olla lohkaisematta: "Mutta mikähän tässä on, että jotenkin se Palinin kuva oli uskottavampi"

  Tuossa vähän vihjettä Totuuden penaaleille. Kuva ei ole käsitelty vaan aito.

  Obama muslim garb

  Jos kerran Totuus julkaisee manipuloituja kuvia Republikaanien varapresidenttiehdokkaasta, se voi kai julkaista aitoja otoksia demokraattien messiaasta.

  VastaaPoista
 8. Hanna kirjoittaa Mykkäsen blogissa:

  Minusta tuntuu, että Yhdysvaltojen rooli maailman johtavana valtiona ja maailmanpoliisina alkaa olla mennyttä aikaa muutenkin. Globaalit ongelmat ovat sellaisia, että niiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteistä, rauhanomaista tahtoa ja suurta kauaskatseisuutta - sekä ennen muuta muiden tukea - niin paljon enemmän, kuin mm. Palinin edustamia, kapeita, ahdasmielisiä ja kivikautisia näkemyksiä - ja siksi uskon ja toivon, että Barak Obamasta tulee seuraava presidentti.

  Rakastan Al Gorea ja hänen tekemäänsä työtä niin paljon, että tajuan, miksi hän ei halua (enää) presidentiksi. Hän on jo vahvempi vaikuttaja.

  Blogin kirjoittajalle kiitos laadukkaasta journalismista.


  Onkos tämä jonkun irvileuan käsialaa? Toivottavasti, muuten alkaa pelottamaan ihan oikeasti

  VastaaPoista
 9. Rakastan Al Gorea

  Minä en ainakaan pysty noin rankkaan huumoriin...

  VastaaPoista
 10. Penaali Anssi Miettinen sivulla A9 pelästyttää lukijoita aamu-huuruisella kirjoituksellaan, jonka mukaan Englannin laivaston vanhoista lokikirjoista löytyy vahvoja todisteita siitä, että ilmastonmuutos ei lisää sään ääri-ilmiöitä. Myös muut ilmastonmuutoksen piikkiin laitetut poikkeukselliset sääilmiöt ovatkin laivaston vanhojen lokikirjojen mukaan esiintyneet jo satoja vuosia sitten. Lopuksi tietenkin todetaan, että ihminen kiihdyttää lämpenemistä; haluaahan Anssi varmaankin säilyttää työnsä ja toimeentulonsa. Ja nykyisen (ironisesti juuri englantilaisen) oikeuskäsityksen mukaan ehkä jopa terveytensä ja henkiriepunsakin.

  VastaaPoista
 11. Ja sen kerran kun Ylenannin sivuilla satun käymään, niin sielläkin puhaltaa järjen vire:


  Ilmastonmuutos poliitikkojen keppihevonen
  Julkaistu 14.09.2008, klo 09.53

  Ilmastonmuutoksesta on maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan tullut poliitikkojen keppihevonen. Mielipide-erot yhdyskuntarakenteen kehittämisestä kertovat puolueiden ideologisista eroista.

  Anttilan mukaan ilmastonmuutoksella pelotellaan nyt turhaan mietittäessä yhdyskuntarakenteen kehittämistä.

  - Yhteiskuntamme keskittämistä ajavat voimat ovat nyt vaatimassa asuntorakentamisen ohjaamista juuri metro- ja juna-asemien lähelle, Anttila toteaa Forssan Lehden kolumnissaan.

  Anttila puolustaa pääministeri Matti Vanhasen visioita puutarhataajamista. Ideana puutarhataajamissa olisi, että ihmiset voisivat käyttää peruspalveluita ja käydä töissä mahdollisimman lähellä kotia.

  - Suomalaiset haluavatkin mieluummin yhteyden luontoon kuin muihin ihmisiin. Ihmiset hakeutuvat mieluummin haja-asutusalueille, Anttila väittää.

  Keskustan mukaan ilmastonmuutoksen haittavaikutuksia voidaan torjua tulevaisuudessa uudella teknologialla, kun asumiseen ja liikkumiseen tarvittava energia voidaan korvata päästöttömämmillä vaihtoehdoilla.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!