tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Murhaaja

Kuten tiedämme kaikki autoilijat ovat (vähintään ympäristö-) rikollisia. Jos autoilija syyllistyy vielä johonkin muuhun vahinkoa aiheuttavaan, on häntä kohdeltava taparikollisena. Esimerkkiä näytti eilen Totuuden Merituuli Ahola, jonka otsikko paljastaa hienosti kriminaalin: Naisen yli ajanut pakeni onnettomuuspaikalta Vallilassa. Otsikko saa hienosti tukea tapahtuman selvityksestä:
Mäkelänkatua ylittämässä ollut keski-ikäinen helsinkiläisnainen kuoli maanantaina jäätyään rekan alle Helsingin Vallilassa.

Nainen tuli Ensi-Kodin tieltä päin ja oli ylittämässä Mäkelänkatua suojatietä pitkin hieman ennen kello 16:ta. Hän jäi suojatiellä Helsingin keskustan suuntaan ajaneen rekan alle, raahautui auton alla korttelin matkan Sturenkadun risteykseen ja kuoli tapahtumapaikalla.

Rekka oli todennäköisesti pysähtynyt ennen suojatietä oleviin liikennevaloihin. Myöhään maanantai-iltana poliisi ei vielä tiennyt ajoiko rekka päin punaisia vai kävelikö nainen päin punaisia.

Poliisi pitää mahdollisena, ettei perävaunullisen rekan kuljettaja huomannut naista lainkaan.
Mitäs meni ajamaan autoa! Tänään nimimerkki "Helsingin Sanomat" kertoo tästä rikollisesta tapahtumasta lisää merkityksettömiä detaljeja:
Turmassa kuollut 48-vuotias nainen aiheuttikin itse kuolemansa.
---
Komisario Vesa Lilja kertoi Ilta-Sanomille, että useat silminnäkijät kertoivat naisen kävelleen päin punaista valoa, jonka jälkeen hän yritti kiivetä rekan ja sen perävaunun aisan yli.

"Hän putosi maahan ja jäi perävanun pyörien alla, kun rekka lähti liikkeelle Helsingin keskustaan päin", kertoi Lilja Ilta-Sanomille.

4 kommenttia:

 1. Pari vuotta sitten Autoliiton Moottori-lehdessä oli kirjoitus kuolemaan johtaneista syistä Suomen tieliikenteessä. Varsinaisia tilastoja ei ollut, joten toimittaja itse kaivoi kahden vuoden onnettomuudet ja analysoi syyt. Noin 800 kuolemasta 5% oli selkeästi ylinopeudesta johtuvia. Muistaakseni noin 30%:ssa ylinopeus oli mukana aiheuttamassa onnettomuutta, mutta ensisijainen syy oli juopumus tai muu vastaava tekijä. Kirjoittaja totesikin, että jos ylinopeuden syy on se, että kuljettaja ole ajokuntoinen, ylinopeuksien valvonta ei poista "turhia" kuolemantapauksia.

  Sen verran täytyy tästä 48-v naisesta sanoa, että veikkaan kyseisen risteyksen palveluita tuntevana, että alkoholilla oli osuutta asiaan. Mutta, hesalaisethan haluavat sitä urbaania monikulttuurisuutta. Tämä on sitä Jan Äly-Vapaavuoren kaipaamaa urbaania arvomaailmaa - ko?

  VastaaPoista
 2. Että sellainen tällä kertaa9/9/08 21:45

  Alkoholin väärinkäyttö ei liene sinällään meillä kovin urbaani asia, onhan evidenssiäkin siitä, että laman aikana ja mahdollisesti myöhemminkin maalaiskunnat auttoivat rahallisin panoksin moniongelmaisiaan muuttamaan Helsinkiin, pääkaupungissamme vierailevien turistien iloksi ja piristykseksi.

  No, varmasti Leninin kunniaksi nimettyyn puistoon, kantakaupunkiin ja muuallekin mahtuu patsashankkeiden ja turistien lisäksi piri- ja sekopäitä muiden moniongelmaisten sekaan toteuttamaan omia mielihalujaan, tässä asiassahan libertaarit, Totuus ja Penaalit vetävät köyttä ihan samaan suuntaan... ;)

  Riittäköhän tähän asiaan vastaukseksi syyttää puutteellisesti määriteltyjä omistusoikeuksia kaupunkiympäristössä (libertaarit) tai edes se, että väittää vallankumouksella voitavan ratkaista kaikki riistäjien, kapitalistien ja Suuren Saatanan aiheuttamat ongelmat. (Helsingin Sanomat, Penaalit, Demla, Tarja Halonen jne...)

  Paratiisimaisessa vihersosialistisessa visiossahan asosiaalisesti käyttätyvät voitaisiin ilman mitään muttia ja mutkia sulkea vankileirille uudelleenkoulutukseen, sillä luokka- ja ekotietoisuus mahdollistaa taantumuksellisten yksilönvapauksien sivuuttamisen tilanteessa kuin tilanteessa.

  VastaaPoista
 3. Alkoholin väärinkäyttö ei liene sinällään meillä kovin urbaani asia

  Jos alkoholin kulutus ja "urbanisaatio" lisääntyvät pitkällä aikavälillä samaan suuntaan, on todennäköistä, että niillä on keskinäinen syy-seuraus -suhde. Alkoholin kulutus tuskin lisää maaltamuuttoa, joten toisin kuin esität, kaupungistuminen tosiasiassa kyllä lisää alkoholin kulutusta. Tästä on näyttöä 60-luvulta, kun maaltamuutto kiihtyi ja keskioluen vapauttaminen tuli ajankohtaiseksi. Se, onko alkoholin kulutus ja kaupungistuminen paha asia, riippuu arvomaailmasta.


  onhan evidenssiäkin siitä, että laman aikana ja mahdollisesti myöhemminkin maalaiskunnat auttoivat rahallisin panoksin moniongelmaisiaan muuttamaan Helsinkiin, pääkaupungissamme vierailevien turistien iloksi ja piristykseksi.

  Tätähän minä juuri yritin sanoa, että tätä "monikulttuurisuutta" ja maahanmuuttajien mukanaan tuomaa Jan Äly-Vapaavuorenkin kovasti kaipaamaa "urbaania arvomaailmaa" haluavia ihmisiä on paljon, ja tämä kyseinen ja valitettava kuolemantapaus on surkuhupaisa esimerkki siitä. Mutta kuten totesin, asian hyvyys tai huonous riippuu omista arvovalinnoista.

  VastaaPoista
 4. Tähän eivoi sanoa muuta kun, että tyhmyydestä sakotetaan.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!