maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Totuuden torvein

Kaikki eivät ole yhtä hyviä. Jotta saataisiin selville kuka on Puolueen paras sanansaattaja Totuudessa, Pikkupoika loi lukijoilleen pienen kyselyn. Äänestää voi sivun ylälaidasta tai täältä.

[Alkukarsinnan tulokset: ]

5 kommenttia:

  1. Ehdotan omaa suosikkiani, Totuuden taloustoimituksen Jarmo Aaltosta, joka tietää kertoa Espooseen avatusta ensimmäisestä avaruusajan supermarketista. Toveri on talousasioiden lisäksi hyvin perillä myös tieteen viimeisistä saavutuksista.

    "Espoon Lippulaiva-kauppakeskuksessa maanantaina avattu K-Supermarket Seilori on ottanut ensimmäisenä ruokakauppana Suomessa käyttöön hiilidioksidilla toimivat kylmälaitteet, joita voidaan ohjata reaaliajassa internetin välityksellä mistä tahansa.

    Perinnäisissä kylmälaitteissa on käytetty otsonikerrokselle haitallisia kloorifluorihiilivetyjä, kun taas uusin tekniikka perustuu teollisuusprosesseista talteen otetulle hiilidioksidille, joka menisi muuten harakoille ja otsonikerrosta nakertamaan. Uudet kylmälaitteet eivät aiheuta siten lainkaan kasvihuonevaikutuksia."

    http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Ensimmäinen+uuden+aallon+K-Supermarket+avattiin+Espoossa/1135223119714

    VastaaPoista
  2. Ehdottoman riittävät perusteet, lisätty listaan :) Oli tuo nimi jäänyt Pikkupojankin mieleen, mutta kun ei sinne nyt koko taloustoimitusta viitsisi pistää ;)

    VastaaPoista
  3. Mutta on Jarmon kunniaksi sanottava (kun on taloustoimittaja), että on hän ainakin tarkan euron mies:

    Seilorin pakkaslaitteiden energiankulutusta on alennettu myös puhallinmoottoreilla, joita voidaan säätää kalusteen ulkopuolelta. Tehoja on voitu näin alentaa kolmannekseen eli 11 wattiin puhaltimelta. Säästö on merkittävä, sillä tällaisia puhaltimia kaupassa on noin 300.

    Esimerkiksi 6c/kWh hinnalla säästö on vuodessa kokonaiset 365*24h*300*(3/2-1)*0.011kW*0.06e/kWh=867.24e

    mikä lienee huima summa Seilorin mittakaavassa. Tuolla säästöllä katetaan jopa 10 kassan taulutelevisioiden (jos ne eivät ole koko aikaa päällä) sähkönkulutus:

    Uutta on myös kokkipiste, taulutelevisiot kassoilla ja katosta roikkuvat äänimattokaiuttimet, jolla joka osastolle voidaan suunnata eri viestiä.

    Merkittävin säästö lienee kuitenkin siitä, ettei enää tarvitse palkata erityistä "pakastinkoneidensulatus"-henkilökuntaa:

    Pakastekoneiden sulattamisia on voitu Seilorissa vähentää neljästä kerrasta yhteen kertaan vuorokaudessa, koska altaissa on kannet ja niiden valaistus on hoidettu ulkopuolelta.

    VastaaPoista
  4. Onko HS asiamies vieraillut, vai kuinka tämä blogi hiljeni ?

    VastaaPoista
  5. Pikkupoika on hyvin ansaitulla lomallaan aina välillä =)

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!