torstaina, marraskuuta 16, 2006

Ilmasto lämpenee - MOT

Nyt kun Helsingissä ei enää ainakaan muutamaan päivään pääse hiihtämään, Pikkupoika ehdottaa huolestuneelle lukiolaispojalle ja muille hiihtämistä kaipaaville pääkaupunkiseutulaisille matkaa Lapin sijasta Australiaan! Siellä on nimittäin kylmintä yli vuosisataan ja luntakin tullut oikein urakalla (lisää kuvalinkkejä). Tällä ei tietenkään ole mitään tekemistä ilmaston kanssa kuten Lubos asiantuntevasti selittää:
More precisely, weather is only climate when it's getting warmer and when the hurricane frequency increases. Whenever the weather is getting cooler and the hurricane rate is decreasing, weather is no longer climate. It follows that the climate is always getting warmer and the global warming is here with us to stay - QED Amen.
Näinhän se menee, vahvistaa varmasti myös Jan-Erik Enestam, Kofi Annan ja Sir Nicholas Stern Nairobista:
Päivän avasi Kofi Annan vertaamalla ilmastonmuutosta ja joukkotuhoaseiden leviämistä. Siitä jatkoi jo täällä jo legendaksi muuttunut Sir Nicholas Stern. Hän toisti vaatimuksensa ripeästä etenemisestä.
...
Iltapäivällä oli kokouksen virallisten puheiden vuoro. Jan-Erik Enestam puhui kaikkien eurooppalaisten puolesta
[Update 18.11.: Maksalaatikko epäili että maailmanloppu saattaisi olla tulossa. Pelko ei ole aiheeton. Totuus selventää tänään Nairobin ilmastokokouksen antia paitsi Ulkomaat-osiossaan niin myös pitkässä pääkirjoituksessaan Nairobin kokous nosti painetta tehdä muutos.
Nairobin kokouksessa vahvistui usko siihen, ettei maailmassa enää ole valtioita, joiden viralliset edustajat julkisesti vähättelisivät tai jopa kokonaan kieltäisivät käynnissä olevan ilmastonmuutoksen. Siitä ollaan kovastikin eri mieltä, kuinka nopea ja tuhoisa tulossa oleva katastrofi on, ellei ilmastonmuutoksen ja sitä kautta maapallon ilmakehän lämpenemisen vauhtia pystytä nykyisestä hillitsemään.
Totuuden virallisen linjan määrittävä kirjoitus päättyy suorastaan apokalyptisiin sanoihin.
Nairobin kokousta luonnehdittiin jo ennen sen alkua välikokoukseksi. Sellaisiin ei enää ole varaa ilmastonmuutoksen kiihtyessä. Teollisuusmaat eivät voi jäädä odottamaan, että pahin tuho pääsee vauhtiin, ennen kuin töihin ryhdytään tosissaan. Silloin on liian myöhäistä.]

1 kommentti:

  1. MIkäs kiire Pikkupojalle on tullut postata juttujaan? Onko maailmanloppu tulossa? :D

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!