perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Tuhti Totuus ilmastosta

Johan oli Totuus tänään täynnä tärkeää Puolueen ilmastoasiaa! Kirjoittelun avaa kaikkea ydinvoimaa tasa-arvoisesti vastustavan Satu "ehdin olla aito stallari" Hassin artikkeli Teknologian kehitys ratkaisee ilmastonsuojelun hinnan heti jo pääkirjoitussivun A2 vieraskynässä. Viereiseltä sivulta A3 löytyykin sitten jo mainos otsikolla Alilla on tärkeää asiaa päivän oleelliseen artikkeliin, NYT-liitteen Al Gore haastatteluun. Tämä mitä ilmeisimmin kilvoiteltu haastattelutehtävä oli annettu jostain kumman syystä toimittaja Jouni Mölsälle. Pikkupoika ihmettelleekin millä ansioilla Jouni oli syrjäyttänyt virallisen propagandisti Anu Nousiaisen?!

Jouni hoitaa kuitenkin vaativan tehtävän kunnialla kotiin. Heti NYT-liitteen toisen sivun "Toimittajalta"-palstalla hän kertoo kaiken oleellisen GWB-saatanan öljykytköksistä ja vuoden 2000 vaalihuijauksesta. Mölsä tekee myös hieman ehkä yllättävän mutta suorastaan terävän havainnon:
Al Gore markkinoi sanomaansa dokumenttielokuvan Epämiellyttävä totuus avulla. Elokuva on propagandaa. Mutta mitä sitten?
Juuri näin. Ei sitä jokainen Pihtiputaan mummo propagandaksi ymmärrä. Ja jos tajuaakin, niin mitä sitten: sehän sisältää vain Puolueen oikeaa Tietoa! Varsinainnen koko aukeaman haastattelu otsikolla Kansalainen Gore on täynnä taattua Gore-laatua kuumimpine tiedeuutisineen. Esimerkiksi harvempi sitä on tiennyt ilmastonmuutoksen yhteydestä maanjäristyksiin:
Mutta mikä yksittäinen ilmiö voisi saada ihmiset ajattelemaan vähän taulutelkkariaan pidemmälle?

Grönlanti, Gore vastaa.

"Viimeksi kuluneen vuoden aikana siellä on ollut 32 maanjäristystä, jotka ovat olleet voimakkuudeltaan 4,5–5 Richterin asteikolla. Määrä on kaksinkertaistunut vuoteen 1999 verrattuna, joka puolestaan on kaksinkertainen määrä vuoteen 1993 verrattuna. Tämä viittaa siihen, että Grönlannin valtavat jäämassat ovat muuttumassa epävakaiksi. Jos ne valuvat mereen, merenpinta nousee maailmanlaajuisesti seitsemällä metrillä."
Mahtoi eskimoilla mennä pää pyörälle muustakin kuin viinasta 1930-luvulla kun Grönlannissa oli parisen astetta nykyistäkin lämpimämpää! Haastattelun viereen Jouni on koonnut näppärän laatikon Al Goren ajatuksista sovellettuja vinkkejä mitä sinäkin voit tehdä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Pikkupojan mielestä erityisen nerokas on:
Mieti, ketä äänestätä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.
Harmi ettei perinteinen paperimedia anna mahdollisuutta hyperlinkkeihin! Jouni olisi varmaan niin mielellään linkittänyt tuon vinkin johonkin Puolueen Tiedostavaan ehdokkaaseen, esimerkiksi päivän lehden sivulle A2.

Samaisessa NYTissä on tietenkin sitten varsinainen Alin dokumentin arvostelu. Tehtävä on annettu jo Kumppanissa kannuksensa hankkineelle elokuvakriitikko Matti Rämölle. Kaiken oleellisen sisältävä kritiikitön kritiikki Al Goren puhemaratoni päättyy puhutteleviin sanoihin:
Puhutteluna Epämiellyttävä totuus sopii pelottavan hyvin ennätysmäisen kuuman kesän päätökseksi.
Koska kaikki kunnon kansalaiset eivät ehkä peloltaan huomanneet mennyttä kesää ennätysmäisen kuumaksi, Pikkupoika laittaa tähän Keisarin tasavallan kesien (Helsingin, Turun, Jyväskylän, Oulun ja Sodankylän kesäkuu-elokuu keskilämpö) lämpötilat vuodesta 1908:
Totuuden ilmastotietoisku ei suinkaan jäänyt tähän! Ulkomaantoimitus oli pistänyt töpinää Daily HoS-ketjuun ja Alin vanhan toverin James E. Hansenin laboratorion tuoreet lehdistötiedotteet ([1], [2]) tuli valutettua suorastaan ennennäkemättömän nopeasti. Sivun B2 artikkelista Arktinen jääpeite sulaa ennätysvauhtia saamme lukea mm. sööttien Hudson Bayn jääkarhujen kurjasta kohtalosta:
Jääpeitteen sulaminen uhkaa myös arktisia lajeja ja erityisesti jääkarhuja, sanoo Goddard Centerin tutkija Claire Parkinson.

Kanadan Hudson Bayn jääkarhukanta on supistunut selvästi, sillä vuonna 1989 jääkarhuja oli vielä 1 200, mutta edellisvuonna 950.
Mitenköhän ne jääkarhut välttivät sukupuuton silloin lämpimällä 30-luvulla? Ainiin, ne maanjäristykset varmaankin estivät eskimoita metsästämästä niitä silloin loppuun.

Ulkomaanosaston jälkeen Totuuden urheilu-, kulttuuri- ja taloussivuilla ei käsitellä ilmastonmuutosta. Tämä on anteeksiannettavaa kulttuuritoimituksen osalta, joka eilen mainosti Goren haastattelua artikkelilla Ex-varapresidentti Gore saarnaa ilmastonmuutosta vastaan. Myös taloustoimituksella on alibi, sillä se otti päävastuun itse Goren vierailusta viikko sitten jutuillaan Al Gore Helsingissä: Ilmaston lämpeneminen on pysäytettävissä ja Al Gore uskoo Yhdysvaltojen liittyvän pian Kioton sopimukseen. Mutta miten voi urheilutoimitus olla näin välinpitämätön ilmastonmuutoksen suhteen? Pikkupojan mielestä Totuuden urheilutoimittajien olisikin nyt välittömästi otettava lusikka kauniiseen käteen, ja kannettava vastuunsa tässä tärkeässä tiedottamisessa.

Mielipideosastolta sentään löytyy lisää ilmastoasiaa. Lukiolaispojan suorastaan sydäntäsärkevä ja pitkälle ajassa taaksepäinkatsova (kaksi edellistä tammikuuta) kirjoitus sivulla C8 Haluan jatkossakin lumitalvia kosketti varmaan monenkin lukijan sydäntä. Tämän Totuuden ilmastokirjoitusten helmi löytyy kuitenkin vasta D-osaston sivulta 6 (Koti & Tyyli). Puolueen luotettavaa tiedotusta hoitava Ilmatieteen laitos siellä raportoi elokuun säätä otsikolla Kesien lämpeneminen on tosiasia myös Suomessa. Täältä Rämökin oli varmaan saanut luotettavat ennätysmäisen kuumat tilastonsa. Haastateltuna on jälleen vanha tuttavamme Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Anneli Nordlund. Tilastonero Anneli on saanut vahvistusta uskolleen sitten viime haastattelun:
Kolme hyvin lämmintä kesää kymmenen vuoden aikana panee jo sanomaan, että ilmaston lämpeneminen näkyy meidänkin kesissämme. Talvienhan on jo todettu leudontuneen.
Kaikki eivät ehkä olleet hereillä silloin kun talvet todettiin leudontuneiksi, joten tässä Tasavallan talvien (joulu-helmi) keskilämpötilat vuodesta 1908:
Ilmatieteen laitos on muutenkin saanut ryhtiä toimintaansa talven ja kevään hapuilujen jälkeen. Oikeaoppinen osakuukausitiedottaminenkin on alkanut pienehkön tauon jälkeen: Syyskuun alku harvinaisen lämmin. Pikkupoika on myös ilahtunut siitä, että Ilmatieteen laitos käyttää veroeuroja oikean ilmastotiedon saamiseen lapsille tekemällä kouluille sarjakuvan ja DVD:n aiheesta. Idea on varmaankin tullut Keisarin kuningaskunnasta, jossa Alin dokumenttielokuva jaettaneen kaikkiin peruskouluihin ja jossa koulut jo saivat DVD:llä muuta Puolueen oikeaa tietoa. Hurraa, ja maailma pelastuu!

[Update 18.9.: PuoluEeNanAALIN terävimmät kynät toiminnassa: Hungary region battles advancing sand dunes, floods (Reuters) joka mukautuu YLEnantoisasti jutuksi Ilmastonmuutos muuttamassa osan Unkaria aavikoksi.]

8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista luettavaa taas.

    Pitääkö tosiaan paikkansa tuo Goren väite, että Grönlannin jäämassan valuessa mereen pinta nousee joka puolella maailmaa 7 metriä?!

    Kuulostaa uskomattomalta.

    VastaaPoista
  2. Sarkasmi on pirullisen vaikea laji, mutta pikkupoika sen onneksi osaa :D

    Koskahan puolueen ilmastotutkijat oivaltavat vanhojen lämpötilojen "rukkaamisen" nykyteorioihin sopivaksi? Tarkoitan siis eräänlaista "käänteistä lätkämailaa", jolla ihmisille uskottellaan talvien/kesien olleen paaaaaljon kylmempiä kuin nykyään, kun jatkuvasti uutisoitua lämpenemistä ei havaitakaan. Saadaanhan tämä pallo "lämpenemään" silläkin tavalla.

    VastaaPoista
  3. Muistakaa, että siinä vaiheessa kun ilmastonmuutosta vastaan aloitettu taistelu on tosissaan alkanut syödä veroeurojamme ja taloudellista vapauttamme, ilmastoskeptisismi voidaan virallisesti julistaa marginaalihörhöilyksi vailla minkäänlaista poliittista tulevaisuutta. Ja se aika tulee pian.

    VastaaPoista
  4. Kouluissa lisätään ilmastovalistusta huimasti.

    Opettajatkin lähtevät innolla mukaan:
    http://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/pallohaltuun.html

    Ilmastoskeptikot ovat nyt virallisesti hörhöjä.

    VastaaPoista
  5. Montako sivua libertaareilla on verkossa?

    VastaaPoista
  6. "Montako sivua libertaareilla on verkossa?"

    Kukas sen tietäis? Tarkoitatko libertarismiaiheisia vain yleensä libertaristien tekemiä sivuja?

    Noilla sivuilla on linkkejä muille libertaristisille sivuille:
    http://libertarianism.com/links.htm
    http://www.self-gov.org/links.html

    Ja tossa on muutama sivusto, jota linkkiluettelossa ei mainita

    http://www.libertyhaven.com/
    http://www.geocities.com/capitolhill/9022/tablecont.html

    VastaaPoista
  7. anon #1: Ne jäämassat ei taida oikein valua mereen, kun on maata välissä ;) Juu kai se pitänee paikkansa eli niin paljon jäätä Grönlannissa on... mutta tämä on näitä "lehmien lento"-juttuja. Tuossa suht tuore juttu Grönlännin jäistä.

    lämäri: Kiitos! Loppuosaani ei voi muuta kuin lainata tuota "syyskuun alku"-juttua: vuodesta 1961 alkavan Ilmatieteen laitoksen tarkastelujakson
    Näin ei noi 30-luvun lämpötilastot turhaan häiritse ;)

    anon #2: Kyllä tämä "ilmastoskeptismi" jo nytten ihan marginaalihörhöilyä: muutamaa poikkeusta lukuunottamatta maailman media blokkaa aika tehokkaasti "virallisen totuuden" vastaisen informaation. Ja kyllä se taistelu jo sinunkin kukkarossasi tuntuu, tuossa viimeisiä näkemiäni uutisia siltä rintamalta.

    anon #3: Kelpaakohan Pikkupoika lähteeksi tuossa kirjoituskilpailussa ;)

    anon #4: Mielenkiintoinen kysymys, vielä kun tietäisi miten se liittyy aiheeseen/aiempiin kommentteihin.

    VastaaPoista
  8. www.tiede.fi keskustelupalstalta löysin seuraavan viittauksen jään sulamiseen:

    "Vaikka jo useiden vuosikymmenien aikana on havaittu, että matalapaineita kantautuu navalle yhä enemmän ja Atlantista virtaava vesi hiukan lämpenee, meren jääpeite ei ole ohentunut. Näiden ilmiöiden vaikutusta kompensoi suureksi osaksi pintaveden jäähtyminen. Jos jääpeite pirstoutuisi, veden lämmönhukka kasvaisi sen joutuessa kosketukseen ilman kanssa ja jäätyminen lisääntyisi. TEKIJÄT, JOTKA PYRKIVÄT HÄVITTÄMÄÄN JÄÄPEITETTÄ, EDISTÄVÄTKIN SIIS SEN SÄILYMISTÄ".

    Siis: "TEKIJÄT, JOTKA PYRKIVÄT HÄVITTÄMÄÄN JÄÄPEITETTÄ, EDISTÄVÄTKIN SIIS SEN SÄILYMISTÄ". "

    Tietääkseni tuo viittaus on suoraan Otavan Ensyklopediasta. Eikö PUOLUE voisi tehdä jotain estääkseen tuollaisen tiedon julkaisemisen?

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!