keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2008

Jessikkan tähti jatkaa nousuaan

Totuuden ehdottomasti paras kesälomittaja Jessikka Aro osoitti tänään jälleen nuoren polven penaalien suuren potentiaalin. LähiEsihistoriaa oleva Bosnian sota, jonka vielä muistavat (seniilit) vanhukset kuvailevat lähinnä termillä "sekava", taipuu Jessikkan kynästä mallikkaasti Puolueen kaksisävyiseen mutta suoralinjaiseen Hyvät vs. Pahat-muottiin: Ei-serbin henki oli halpa runoilevalle kiihkonationalistille.
Vuonna 1992 Karadzic perusti Bosnian serbitasavallan ja julistautui sen johtajaksi.

Milosevicin tukemana Karadzic suunnitteli ja johti Bosnian muslimien, kroaattien ja muiden ei-serbien kansanmurhaa vuosina 1992–1995.

Kenraali Ratko Mladicin toteuttaman operaation tuloksena kuoli ainakin 200 000 ihmistä, kaksi miljoonaa häädettiin kodeistaan ja maa tuhottiin.

Karadzicin etnisissä puhdistuksissa siviilit olivat ensisijainen kohde. Sodan keinoja olivat raiskaukset, ryöstöt, pahoinpitelyt ja joukkomurhat.

Karadzicin alaiset ja Mladicin johtamat Bosnian serbijoukot etenivät kylästä toiseen ei-serbejä murhaten. Kodit ja kaupat hävitettiin, moskeijat ja katoliset kirkot räjäytettiin tai poltettiin. Asukkaat pakotettiin luovuttamaan maansa ja omaisuutensa.

Sarajevon piirityksen aikaan ihmisiä ammuttiin väijyksistä kesken arkisten askareiden: kauppamatkoilla, vedenhakureissuilla, jalkapallopeleissä ja hautajaisissa. Ihmisiä tapettiin koteihinsa ikkunan läpi ampumalla.

Siviilien murhat Sarajevossa eivät liittyneet käynnissä olleisiin sotatoimiin. Terrorilla haluttiin pitää sarajevolaiset jatkuvan kauhun vallassa.

Henkiin jääneet Bosnian muslimit ja kroaatit hallitus kokosi keskitysleirejä muistuttaviin keskuksiin. Leirit olivat osa ei-serbien hävitysoperaatiota. Niissä tapettiin, kidutettiin ja seksuaalisesti häpäistiin tuhansia ihmisiä.

Sodan loppuvaiheessa, heinäkuussa 1995 serbijoukot järjestivät Srebrenicassa vangitsemiensa noin 8 000 bosnialaisen miehen ja nuorukaisen joukkomurhan.
Siinä se noin-niinku pähkinänkuoressa. Mutta tarkoittaako tämä historian tulkinta, että Mostarin tien liftarikin, jota Pekka "Psycho" Mykkäsen johdolla oltiin viemässä Haagiin, on saanut Totuuden synninpäästön?

[Lisäys: Vasarahammer voisi ottaa oppia Jessikkalta eikä turhaan monimutkaistaa asioita!]

[Lisäys 24.7.: Tänään Totuudessa nimimerkki "Helsingin Sanomat" kertoo:
Bosnian sodassa kuolleiden määrä herättää vielä vuosien jälkeen päättymisestään hämmennystä. Elämään on jäänyt sitkeä huhu, jonka mukaan sota vaati jopa 200 000 kuolonuhria, ja lukua on toistettu kansainvälisissä tiedotusvälineissä vuodesta 1994 asti.
--
Viimeisin, vuonna 2007 julkaistu tieto uhrimäärästä on kuitenkin "ainakin" 97 207 kuollutta.
Onneksi tuota huhua ei ole levitetty kansallisissa tiedotusvälineissä! Vaikka Jessikkan kirjoituksen alaotsikko olikin "Yli 200 000 kuoli, kun Karadzic soti Bosniassa", niin nimimerkin kirjoitusta ei tietenkään pidä tulkita "oikaisuna" Jessikkan kirjoitukseen. Bosnian sota, joka käytiin kun Jessikka oli juuri päässyt vaippaiästä, oli ihan-eri-juttu kuin se Karadzicin suunnittelema ja Mladicin toteuttama 200 000 ei-serbin kansanmurha, josta Jessikka yllä kertoo.]

2 kommenttia:

  1. Totuus on taas hyvän puolella pahaa vastaan, mikä tuntuu olevan lehden linja etenkin kiihkeimmin tiedostavilla penaaleilla.

    Sotarikoksia tekivät myös muslimit ja kroaatit. Päitäkin katkottiin samaan tapaan kuin Al-Qaeda Irakin sodassa.

    VastaaPoista
  2. Jessikka kirjoittaa tänään islamilaisten vihasivustoista internetissä. Itse artikkeli on kasattu perinteiseen malliin haastattelemalla ns. asiantuntijaa eli hymistelijää.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!