sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Hämärän rajamailla

Eläkkeellä oleva rehtori Tuula Vilkeniemi vaati tänään Totuudessa Puolueen ilmastototuuden haltioilta voimakkaampaa näkyvyyttä. Puolen sivun kirjoituksessa Tuula väittää ettei Media ja Asiantuntijat (TM) valista kansalaisia tarpeeksi. Vahvistamattomien tietojen mukaan Tuula ei tilaa Totuutta eikä omista televisiota.

Joka tapauksessa Pikkupojalla on iloista kerrottavaa Tuulalle. Puolueen näköradio suuntaa ilmastovalistusta nykyään jo ala-asteikäisille ja huhujen mukaan aivan lähitulevaisuudessa ovat vuorossa imetysikäiset! Erinomaisena esimerkkinä aamun Galaxin "Hämärä luonto"-ohjelma,
Paroni von Viisas ja isäntäänsä viisaampi Bono-apina seikkailevat Hämärä luonto -ohjelmassa. Sarjan vakiohahmoja ovat lisäksi reilunkaupan banaanit, aikamiespojat ja punkkariporkkanat.
oli lähes kokonaan omistettu aiheelle.
Sketsisarja. Bono selittää kasvihuoneilmiön. Martti ja Pertti vakoilevat luontotutkijaa. Villibanaanit pääsevät banaanireservaattiin. Rooleissa Jukka Toivonen ja Pekka Heiman.
Ohjelma katsottavissa Areenalta syyskuun loppuun asti täältä.
Mutta nykyään on kyse jostain muusta. Ihmisen luoma teknologia ja maapallon voimavarojen ylikulutus on aiheuttanut uudenlaisen ilmastonmuutoksen.
Ja Äiti Gaian lapset kiittää.

7 kommenttia:

 1. Totuuden mielipidesivustolla käydään vakioteemoja säännöllisin väliajoin (kuten koulujen uskontokasvatus ja rikkaiden lapsilisät). Ulkopolitiikkaa lehti ei juuri julkaise mielipideosastolla, ellei jatkuvasti toistuvaa antiamerikkalaisuutta pidetä sellaisena (arabimaiden radikalisoituminen johtuu kolonialismista yms.). Nämä kirjoitukset ovat tyypillisesti modernia elämäntapaa vastustavia. 70-luvulla ydinaseeton Pohjola, 80-luvulla happosateet, 90-luvulla ympäristön monimuotoisuus (biodiversiteetti), nyt hiilidioksidi, joka sopii länsimaiseen autoilevan elämäntavan kritiikkiin kuin valettu. Veikkaan että (pohja)vesivarannot nousevat 2010-luvulla samanlaiseksi aiheeksi.

  Anti-amerikkalainen uutisointi näkyy myös pyörremyrskyjen uutisoinnissa. Vielä 90-luvulla minulle oli täysi mysteeri, että niitä iskee n. 20 joka vuosi. Silloin vain isoimmat uutisoitiin eikä niitäkään merkittävästi. Nyt on menossa vasta seitsemäs (Gustav), mutta olen tietoinen, että New Orleansiin iskee kaikkien myrskyjen äiti, kaupunki on tyhjentynyt ja ulosmenotiet ovat ruuhkautuneet, pormestarin mielestä tilanne on vakava ja ryöstelyn takia on ulkonaliikkumiskielto...

  En minä tee tuolla tiedolla mitään. Se ei itseasiassa edes kiinnosta, mutta koska se sopii AGW:n mantraan myrskytuhojen kasvusta, se uutisoidaan täälläkin kuin oman pitäjän asiana.

  VastaaPoista
 2. Nykypäivänä lasten aivopesu on vaikeampaa kuin ennen. Läheskään kaikki lapset eivät katso Puolueen lastenohjelmia, koska muitakin vaihtoehtoja on.

  Toista se oli ennen, kun deedeeärräläistä savianimaatiota odotettiin kuin kuuta nousevaa.

  VastaaPoista
 3. Vieraskirjasta poimittu oheinen Eero Iloniemen artikkeli on aika karua luettavaa ilmastouskovaisten toimintatavoista.

  Nykypäivä

  VastaaPoista
 4. Hyvä linkki!

  – Sanavapaus ei anna oikeutta huutaa ”tulipalo!” täydessä elokuvateatterissa. Sellaiset puheet ovat vaarallisia, Cobb kiteyttää.

  Niin, tätähän tässä on yritetty sanoa. Kuinka se nyt kääntyi ihan päälaelleen, kun Cobb avasi suunsa?

  VastaaPoista
 5. Äh, taas tuo "maapallolla on rajallinen määrä resursseja ja ne ovat pian loppumassa ellemme aja teollisuutta alas" -hörhömeemi. Vaikkapa öljyn riittävyydestä oli aikoinaan fi-libissä aika osuva kirjoitus. Muutenkin näyttää aika ilmiselvältä, että ilmastonmuutoksen varjolla sosialistit ajavat globaalia suunnitelmataloutta tms.

  Asiasta toiseen, jonkin aikaa sitten perustettiin suomenkielinen Liberalismiwiki. johon kuka tahansa voi rekisteröityä ja lisätä tietoa libertaarista teoriasta. Ehkä linkin wikiin voisi lisätä blogin linkkilistaan?

  VastaaPoista
 6. Hehe "Paroni von Viisas ja isäntäänsä viisaampi Bono-apina" "Sarjan vakiohahmoja ovat lisäksi reilunkaupan banaanit, aikamiespojat ja punkkariporkkanat." olenko väärässä jos arvaan että "vääriä" mielipiteitä sarjassa edustavat aikamiespojat joita bono-apina, reilunkaupan banaanit ja kiljupunkkarit sitten "lempeästi" opettavat. Onko tuo allegoria nyky-yhteiskunnasta...

  usarin vaaliblogissa muuten hyvää pohdintaa kari kuusistolla: http://karikuusisto.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/04/valikoivaa-feminismia/

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!