maanantaina, elokuuta 25, 2008

Viihdettä koko syksyksi!

Pekka "Psycho" Mykkänen on avannut blogin: USA:n vaalit 2008. Tämä blogi tullee asemoimaan itsensä historiaan kaikkien kiihkottomien, objektiivisten ja tasapuolisten politiikkablogien esikuvaksi. Esimakua saamme heti ensimmäisestä artikkelista, josta mm. opimme että Suuren Saatanan presidentti päättää Tasavallan kesän pituudesta. Henkilögalleriasta löytyy mahtavan taistelun käynyt henkilöhistorialtaankin poikkeuksellinen kandidaatti sekä tavanomainen VHM, josta tulisi kaikkien aikojen vanhin presidentti. Ja jossa tietenkin amerikkalaissotilaat murhaavat vankeja kidutussessioissa ja kaksoistornit noin vain romahtelevat:
Bushin vuosilta muistiimme jää kuvia Abu Ghraibin vankilasta, jossa amerikkalaissotilaat nöyryyttivät seksuaalisesti ja surmasivat irakilaisia vankeja kidutussessioissaan. Niitä edelsivät yhtä hirvittävinä muistiin painuvat kuvat World Trade Centerin kaksoistornien romahtamisesta.
[HT: Vasarahammer]

[Lisäys 26.8.: Totuuden pääkirjoitus täydentää erinomaisesti Psychoa kertoen syyn miksi jotkut eivät äänestä Messiasta:
Obaman suosion hyytymisen tekee poikkeukselliseksi se, että presidentti George W. Bush on vetänyt republikaanien suosion pohjalukemiin ja talouden ongelmat koettelevat äänestäjiä. Tässä tilanteessa demokraattiehdokkaan pitäisi yltää murskavoittoon.

Jos kyse onkin siitä, ettei osa Yhdysvaltain valkoisesta väestöstä halua äänestää mustaa presidenttiehdokasta, varapresidentin valinnalla on vähemmän vaikutusta Obaman suosioon.]

14 kommenttia:

 1. O'mamalle tulee vielä ongelmia, kun hänen suurin suora ulkopoliittinen valttikorttinsa oli lupaus vetää joukot 16 kk sisällä pois Irakista. Vaikka hän jo "jousti" alkuperäisestä esityksestään, nyt valmisteltu sopimus Irakin ja USAn välillä päättäisi amerikkalaisten läsnäolon vuoteen 2011.

  Ratkaisu voisi olla alentaa äänestysikää, kuten Suomessakin kaavaillaan. En usko, että Suomessa on montakaan veroja maksavaa 16-vuotiasta, mutta heille halutaan oikeus päättää kunnallisista asioista. Koska kunnallisella tasolla tehdyt päätökset vaikuttavat käytännön jokapäiväiseen elämään enemmän kuin Arkadianmäen päätökset, ei voi kuin ihmetellä, millä logiikalla juuri kunnallisvaalien ääni-ikärajaa alennetaan. Kokevatko kansanedustajat, että kunnallisvaalit ovat vähemmän tärkeitä kuin eduskuntavaalit? Ilmeisesti, ja vastaavalla tavalla eurovaalit ovat ilmeisesti vähemmän tärkeät...?

  EU:n hallintomalleja voisi oikeastaan tuoda lähemmäs kansallisia ja alueellisia hallintotasoja. Eikö olisi upeaa, kun kunnan päätökset tehtäisiin vieraalla kielellä, vieraassa maassa ja salassa. Lisäksi virkamiehet saisivat ostaa bensan ilmaiseksi ja kunta maksaisi asumisen ja sähköt. Etelänmatkat Madirin kuntataloussektorin seminaariin kerran kuukaudessa olisivat luonnollisesti nautintaoikeuksia, joihin myös perheenjäsenet saisivat osallistua.

  Hmph, olenkohan liian vanha alkamaan uuden uran formulakuskina tai eurovirkamiehenä? Slogan on jo valmiina: "Ilokaasua Euroopan putkiin!"

  VastaaPoista
 2. "McCainin virallisen kampanjan pitää antaa vaikutelma, ettei se yritä hyödyntää Obama-Biden-nimen mielleyhtymää, koska se voitaisiin tulkita kiihkoiluksi. Äärioikeiston radioasemilla ja nettisivustoilla toimivat tukijoukot eivät sen sijaan vastaavia pidäkkeitä tunne."

  Hesari on varmasti lähettänyt jenkkeihin asiantuntevimman toimittajansa.

  Toisaalta, jos asioita olisi lehtimiesmäisesti selvitellyt jo kotona, niin olisi selvinnyt, että USA:n "äärioikeisto" ei suinkaan tue McCainia mitenkään innokkaasti. Tosiasiat huomioimalla toisaalta menettää sanoman palavuudesta, joten Hesarin linjan mukaisesti tosiasiat voi kaiketi unohtaa.

  VastaaPoista
 3. Viitaten aiempaan juttuusi skandaalista maakuntalehdessä, ainakin Hämeen Sanomat pysyy tiukasti akronyymikaimansa osoittamassa ruodussa. Päivän antia:

  Tarja Filatov itkee kuinka väärin on, että valtion tuki ympäristöjärjestöille vähenee (vaikka niiden asiantuntijanäkökulmasta onkin /huutava/ pula kansalaiskeskustelussa), mutta samaan aikaan veroja on kuitenkin varaa alentaa!

  Sateet lisääntyvät ilmastonmuutoksen myötä (samassa lehdessä: Sääennusteet menneet poikkeuksellisen usein pieleen. "Pitkän aikavälin sääennusteet ovat tänä kesänä menneet poikkeuksellisen usein metsään.")

  Sveitsissä puuhataan kaupunkimaasturikieltoa

  Shokeeraavaa ympäristönsuojelua (kolumnistin mukaan viihteen puolellakin siirrytään nyt shokkidoktriiniin, kun Sana ei muuten kuulu; esimerkkinä mm. South Parkin täijakso, joka oli kuulemma kriittinen kannanotto ympäristönsuojelun puolesta. Eikä ennen vanhaan tehty mitään katastrofielokuviakaan.)

  Hiljaa mielessä herääkin kysymys, onko köyhällä enää tulevaisuudessa varaa lukea sanomalehtiä, sillä:
  Iso joukko järjestöjä vaatii alkoholin hinnan korottamista

  VastaaPoista
 4. Valtioneuvoston tiedote on muuten aika paljonpuhuva:

  Skenaariot pitkän aikavälin ilmastopolitiikan laadinnassa

  Skenaariot eivät ole ennusteita, vaan sisäisesti johdonmukaisia kuvauksia mahdollisista tulevaisuuspoluista. Niiden tavoitteena on osoittaa, että tulevaisuus on erilainen kuin menneisyys ja tämä tulevaisuus riippuu merkittävistä yhteiskunnallisista valinnoista.


  No shit?

  VastaaPoista
 5. "South Parkin täijakso, joka oli kuulemma kriittinen kannanotto ympäristönsuojelun puolesta"

  Täh? Minä kun luulin (ja muistelisin), että siinä lähinnä parodioitiin tiettyjä ympäristökatastrofielokuvia (muiden elokuvien ohella).

  Olen muuten keräillyt talteen tässä kuluneen vuoden aikana lehtijuttuja, joissa Shock Doctrinen lukenut toimittaja soveltaa Kleinin "oppeja" milloin mihinkin asiaan. Ja aina yhtä väkinäisesti. Eikö journoja opeteta ajattelemaan itse?

  Niin, ja pitää myös muistaa, että juuri South Park antoi länsimaalaiselle popkulttuurille Ihmiskarhusian (puoliksi ihminen, puoliksi karhu, puoliksi sika).

  VastaaPoista
 6. "valinnan myötä syrjään siirtyy historian surkeimpiin luettava amerikkalaispresidentti"

  Historia on siis tuominnut George W. Bushin. Hienoa Psycho!

  Monien amerikkalaisten mielestä historian surkein presidentti sai Nobelin rauhanpalkinnon George W. Bushin presidenttikauden aikana. Kyseisen herran edesottamuksia voi käydä muistelemassa tuolla

  VastaaPoista
 7. Tässä HS:n vieraskynä-palstalla Meteoroligian emeritusprofessori Eero Holopainen kertoo

  Ilmastomuutoksesta uutta näyttöä

  Kirjoituksen mukaan uusi näyttö lämmön varastoitumisesta valtameriin osoittaa ilmastomuutoksen tutkimukseen käytettyjen tietokonemallien oikeellisuuden. Merten lämpeneminen nostaa merenpintaa 1,6 mm vuodessa.

  En seuraa ilmastomuutoskeskustelua kovin aktiivisesti, joten en voi tähän sanoa yhtään mitään. Ehkä Pikkupoika tai joku muu voisi.

  VastaaPoista
 8. VH:n antama linkki on niin yleismaailmallisesti kirjoitettu, että kommentoin vain yhtä asiaa siinä.

  Laaja-alainen merien lämpötilan kehityksen mittaaminen on mahdotonta. Varsinkaan mihinkään 700 metriin asti ei ole aineistoa. Oma vitsinsä on toki tuo aikajänne (vuoteen 1950), mutta oletettavaa silti on, että jos pohjoisella pallonpuoliskolla on tapahtunut lämpenemistä, myös pintavesi on luultavasti lämmennyt.

  On toki toivottavaa, että lisätutkimuksilla saadaan selvennettyä ilmaston toimintaa, mutta tärkeintä olisi silti muistaa, että tietokoneet eivät osaa ennustaa. Tietokone laskee tuloksen niillä tiedoilla, joita siihen on syötetty. Toisin sanoen, laskelman lopputulos on jo ennakkoon päätetty, vaikka sitä ei välttämättä laskun alkaessa vielä tiedetä.

  Esimerkiksi; kun tiedetään, että länsimaiset elävät keskimäärin 75-vuotiaiksi, tietokone vain vahvistaa tämän laskelman. Se ei ota huomioon niitä muuttujia, jotka tulevaisuudessa vaikuttavat odotettavissa olevaan keski-ikään. Ja kuten selvää on, emme me voi niitä edes tietää.

  Palaan vielä lopuksi tuohon merien lämpötilaan. Kun ilmastomalleilla ei osata ennustaa NAO ja PDO -ilmiöitä, ei minusta jollain muokatulla merien lämpötila-aineistolla ole oikeastaan mitään suurempaa merkitystä. Kiva tietää, mutta luuliko joku, että 50 vuoden aikajakso tuo tähän mitään lisäarvoa.

  VastaaPoista
 9. Uusi analyysi osoittaa, että meriin varastoituu lämpöä ilmakehän kasvihuoneilmiön voimistumisen takia. Tulokset antavat vahvaa lisänäyttöä ilmastoennusteiden laadinnassa käytettyjen fysikaalis-matemaattisten mallien käyttökelpoisuudesta.

  "Mielenkiintoinen" tuo Holopaisen näkemys tuohon Domingues et al paperiin; edes alarmistit RealClimatessa eivät uskaltautuneet noin rohkeisiin johtopäätöksiin. Jos mallien antamat tulokset merien lämpötilasta olivat ennen suorastaan ristiriidassa havaintojen kanssa, ja nyt, kun havaintoja on "korjattua", alkaa mallien tulokset etäisesti muistuttamaan havaintoja aikajaksolla 1950-2003, tästä saa revittyä yllä olevan päätelmän. No, mikään Totuudessa julkaistu ei enää yllätä.

  Tässä ko. paperin abstrakti:

  Changes in the climate system's energy budget are predominantly revealed in ocean temperatures1, 2 and the associated thermal expansion contribution to sea-level rise2. Climate models, however, do not reproduce the large decadal variability in globally averaged ocean heat content inferred from the sparse observational database3, 4, even when volcanic and other variable climate forcings are included. The sum of the observed contributions has also not adequately explained the overall multi-decadal rise2. Here we report improved estimates of near-global ocean heat content and thermal expansion for the upper 300 m and 700 m of the ocean for 1950–2003, using statistical techniques that allow for sparse data coverage5, 6, 7 and applying recent corrections8 to reduce systematic biases in the most common ocean temperature observations9. Our ocean warming and thermal expansion trends for 1961–2003 are about 50 per cent larger than earlier estimates but about 40 per cent smaller for 1993–2003, which is consistent with the recognition that previously estimated rates for the 1990s had a positive bias as a result of instrumental errors8, 9, 10. On average, the decadal variability of the climate models with volcanic forcing now agrees approximately with the observations, but the modelled multi-decadal trends are smaller than observed. We add our observational estimate of upper-ocean thermal expansion to other contributions to sea-level rise and find that the sum of contributions from 1961 to 2003 is about 1.5 plusminus 0.4 mm yr-1, in good agreement with our updated estimate of near-global mean sea-level rise (using techniques established in earlier studies6, 7) of 1.6 plusminus 0.2 mm yr-1.

  Holopainen on myös tainnut missata tässä kuussa ilmestyneen Koutsoyiannis et al paperin:

  Geographically distributed predictions of future climate, obtained through climate models, are widely used in hydrology and many other disciplines, typically without assessing their reliability. Here we compare the output of various models to temperature and precipitation observations from eight stations with long (over 100 years) records from around the globe. The results show that models perform poorly, even at a climatic (30-year) scale. Thus local model projections cannot be credible, whereas a common argument that models can perform better at larger spatial scales is unsupported.

  VastaaPoista
 10. Klassikko26/8/08 18:02

  Eiköhän Mykkäsen blogi ole jo tähän mennessä todistanut sen, että Mykkänen osaa lähinnä ottaa aurinkoa.

  Mediatrolli, jolle maksetaan trollaamisestaan.

  Obaman suosiolukemiin saattaa Mykkäsen amerikkalaisten aatetoverien riemuidioottimaisen kannatuksen lisäksi vaikuttaa esimerkiksi sekin seikka, että Chicagolla on melkoinen maine korruption mekkana. Monet paikallispolitiikot, eivätkä vain oikeuslaitoksen agendalla juuri nyt olevat Rezko, Primo ja kumppanit, ovat tunnestusti läpeensä moraalittomia, kaupungin omintakeisen historian ja järjestäytyneen rikollisuuden muovaamina. Vaaliepäselvyyksiä siellä on aina ollut enemmän kuin missään Floridassa. Kaupunki on kunnostautunut myös siinä, että se on Yhdysvaltain ensimmäinen "katujengien pääkaupunki", Los Angelesin ongelmat ovat paljon nuorempaa perua.

  Mielestäni ainakin hypoteesin tasolla voi olla mahdollista, etteivät kaikki Obamaa vierastavat ihmiset ole rasisteja. Toki nämä Totuuden mittapuulla ovat varmasti ainakin moraalittomia riistäjiä ja ilmastorikollisia, kylähulluja punaniskoja ja muita, Puolueen sekä ortodoksisesti että vähemmän ortodoksisesti (New Age?) tiedostavaa jäsenistöä huonompia ihmisiä.

  Kannattaisiko niitä vaaleja enää pitää ollenkaan, kuin vain Mykkäsen kaltaiset ihmiset Totuudessa ja muualla tietävät mikä meille kaikille on hyväksi?

  VastaaPoista
 11. Kannattaisiko niitä vaaleja enää pitää ollenkaan, kuin vain Mykkäsen kaltaiset ihmiset Totuudessa ja muualla tietävät mikä meille kaikille on hyväksi?

  Suuri ajattelija Madonna on noussut Mykkäsen rinnalle taistelun eturintamaan. (HT: IDA)

  VastaaPoista
 12. David Horowitz kommentoi Slate-lehden Jacob Weisbergin artikkelia seuraavasti:

  "Slate's Jacob Weisberg is sure that if Obama loses, the only reason will be racism. Actually the opposite is more likely the case. If it weren't for liberal white guilt (racism) Obama would not even be a candidate and he most certanly would not be elected."

  Tämä pitää täysin paikkansa. Pastori Jeremiah Wrightin mustan vapautuksen teologian kirkko on aatteellisesti samankaltainen Ku Klux Klanin ja David Duken poppoon kanssa. Jos valkoinen poliitikko olisi kymmenen vuotta seurustellut moisten kanssa, hänen poliittinen tulevaisuutensa olisi olematon.

  Horowitz jatkaa:

  "Consider a white candidate whose spiritual mentor was David Duke, whose political career was launched by black helicopter militia men, who could not give a straight answer about his upbringing, his religion, or his political attachments and who threw his own grandmother under the bus to extricate himself from an awkward question. Would this man be running for president on a major party ticket? Would he be the object of an almost religious fervor able to fill football stadiums with his political idolators?"

  Obama nimenomaan on menestynyt rasismin (=valkoisen liberaalin syyllisyydentunto) ansiosta.

  VastaaPoista
 13. Pääministeri Vanhanen siunasi espoolaisen elämäntyylin / HS

  Ilmeisesti pääministeri Vanhanen (Agraaripuolue) ei ole osannut ottaa onkeensa Totuuden lietsomista skandaaleista.

  Riistäjä, lande ja tyhmäkin vielä!

  Tätä Puolue ei jätä enää puolitiehen, pahoin pelkään. Vaalitulokset on sivuutettava, sillä oikeaoppisen tiedostamisen valon on langettava maan joka kolkkaan, eikä kukaan saa jäädä varjoon!

  VastaaPoista
 14. Jätän tähän oman epävirallisen vaaliveikkaukseni. McCain voittaa varmasti, jos vanha mies vain pysyy hengissä vaalipäivään saakka.

  Jo nyt gallupit näyttävät selkeästi, että Bidenin nimitys varapresidenttiehdokkaaksi ei nostanut lainkaan Messiaan kannatusta, vaan McCain on Gallup pollin mukaan edellä ja Rasmussenin mukaan tasoissa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!