torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Ei mitään yhteyttä & häirintää

Nyt jo suomustettu ja suolattu Totuuden simppu Kimmo Oksanen on palannut lomilta. Kimmo oli löytänyt eilen Helsinkiä tunnetusti vuosikymmeniä vitsanneen ongelman: taskuvarkaat. Ilkeämieliset epäilyt että aiheella olisi jotain tekemistä Kimmoa talven ja kevään kiihottaneen asian kanssa tyrmätään napakasti.
Alkukesästä liikkeellä oli bulgarialaisia ja nyt myöhemmin kesällä romanialaisia taskuvarkaita.

Etnisen taustan perään poliisi ei kysele. Esimerkiksi romanikerjäläisten ja rikollisten välillä ei ole tavattu yhteyttä. Yhteistä saattaa olla vain kotimaa.
Saattaa olla myös sukulaisia. Tai sitten ei. Mutta mitään yhteyttä ei varmasti ole! Varmaankin etniset romanialaiset, oletettavimmin Nokian riiston kriminaaleiksi pakottamina, ovat vain sattumalta lähteneet samasta maasta samaan aikaan kuin tänne saapuneet romanikerjäläisetkin. Sinänsä hyvä, ettei poliisi tarvitse niitä kansainvälisen romanikielen tulkkeja, joista on (vielä) se huutava pula. Ikävää sen sijaan on fasistipoliisin liiketoiminnan häirintä:
Keskiviikkona Helsingissä oli vangittuna neljä taskuvarkaudesta epäiltyä. Heidänkään tuomionsa eivät Niinimäen mukaan tule olemaan "kummoisia".

"Tekijät pikahaastetaan ja tapaukset käsitellään varkauksina. Kun istuntopäivä tulee, heidän ei tarvitse olla paikalla. Pidätys on muutaman päivän mittainen. Jos ei asiaa kerralla ymmärrä, toisella kerralla tehdään kevyt vangitseminen", Niinimäki totesi. "Heidän tulonsa ovat aika vaatimattomat. Kuitenkin heidän pitää elää, asua, liikkua ja syödä. Jokainen päivä, kun he ovat pidätettyinä, on tienesteistä pois."
Karmeaa. Pikkupoika ehdottaakin, että näille ammatinharjoittajille korvataan pidätysajan ansiot. Sopiva korvaus voisi olla vaikka keskimääräinen viiden lähinnä Suuresta Saatanasta saapuneeen fasistis-imperialistis-ökyristeilijäturistin lompakon sisältö. Luotettavien tietojen mukaan korvauksen on luvannut maksaa omasta pussistaan suurisydäminen Hyväntekijä (TM) Kimmo Oksanen.

17 kommenttia:

 1. Tuollaisen uutisen kirjoittamiseen ei eläin pysty. Jotain täytyy olla pahasti vinksallaan, jos ihmisen sympatiat ovat toisilta lompakkoja varastelevien rikollisten puolella noin vahvasti. En usko, että vastaavaa sinisilmäisyyttä on olemassa muualla kuin lasitalossa.

  Tai ehkä Kimmoa nolottaa, kun tuli hehkutettua romanikerjäläisten puolesta aikanaan. Vanhat aivopierut pitää selittää parhain päin.

  VastaaPoista
 2. Irlantilaiset karavaanarit, jotka alkukesästä häiriköivät suomalasia leirintäalueyrittäjiä, Totuus tuomitsi napakasti. Varmaan he olivat riittävän valkoisia tullakseen syyllistetyiksi. Toinen vaihtoehto on, että he häiritsivät maaseudulla ja vieläpä leirintäalueella, jossa viihtyy lähinnä alaluokan edustajat. Koska alaluokka ei jostain ihmeen syystä oikein tykkää virkanutturapäistä, he hoitivat ongelman ihan perinteiseen alaluokan tyyliin kovalla kovaa vastaan.

  Nämä mustalaiset, jotka Hesan keskustassa musisoivat, ovat taas selvästi valkoisen miehen uhreja. Se taitaa suomalaiselle kaupunkikuvan siisteydestä huolissaan olevalle virkanutturapäälle niin tuttu näky Euroopan suurkaupungeista, että se ei ole häiriköintiä vaan ainoastaan katukuvaa virkistävä lisä. Sen sijaan maasturit pilaavat kaupunkikuvaa, joten niiden käyttöä kaupungeissa pitää rajoittaa.

  Kerjääminen ei minua häiritse, enkä ymmärrä miksi se pitäisi tehdä rangaistavaksi. Jos romanialaisista oikeasti haluttaisiin eroon, kaupunki keräisi koko köörin talteen ja majoittaisi jonnekin radanvarren vuokra-asuntoon. Sitten joka jannulle kouraan viidensadan euron vuokralaskut. Jos ne jäisi maksamatta, potku sarkahousujen persuuksiin ja maahantulokielto.

  VastaaPoista
 3. Römpöttimen Batman-elokuvan arvostelu on taas sitä itseään. Arvosteluun on saatu upotettua Guantanamo, kidutukset ja kansalaisten tarkkailu. Mikä nero!

  VastaaPoista
 4. Römpötin teksti oli klassisen soljuvaa: "Amerikka kokee kollektiivista syyllisyyttä Irakin sodasta". Vi77u mikä froid.

  Roy Spencer on ollut kuultavana senaatissa.

  VastaaPoista
 5. Entinen suurkaupungin simppu fantasioi tänään perheiden Helsinkiä elävöittävästä vaikutuksesta.

  Perheet ja lähikaupat elävöittävät Helsingin (maksullinen)

  Ohessa näyte simpun tuotoksesta:

  "Voisiko olla niin, että bensiinin hinnan nousu onkin iloinen asia? Kaupunkilaiset eivät enää lähde maitokauppaan maantielle.

  He jäävät keskustaan. Keskusta elävöityy. "

  Miksi kukaan Espoon, Vantaan tai ympäryskuntien asukas viitsisi maksaa lehdestä, jossa lähes joka numerossa joku omahyväinen penaali esittää heidän elämäntapansa ja -valintansa negatiivisessa sävyssä?

  VastaaPoista
 6. Postmoderni kulttuurirelativismi29/7/08 15:49

  Näyttää siltä, että Eetu Virenin, Helsingin kaupungin ja HS:n porukalla ei ole mennyt tämä Rajasaaren romanikulttuuriin keskittynyt kolmannen sektorin hanke ihan putkeen.

  Jos lehdistössä käsitellyt sirpaletiedot pitävät edes suunnilleen paikkansa tapahtumapaikan osalta, tulisi uhrin(?) harkita mahdollisen asianajajansa kanssa myös mahdollisia perusteita oikeudenkäynnille Helsingin kaupungin ja sen edustajien rikos- tai siviiliperusteiseen vastuuseen liittyen.

  Voinee kuitenkin joka tapauksessa journalistisessa kontekstissa spekuloida, että todellisuus saattaa toisinaan olla kiusallisen erilaista kuin mille se puhtaaseen propagandaan keskittyvän Helsingin Sanomien perusteella näyttää.

  Vaikea nähdä, että puhdas valehteleminen ja puolitotuudet Hesarin malliin edistäisivät "syrjäseutumme" asianmukaista selviämistä tulevasta työperäisestä maahanmuutosta.

  Caveat Emptor!

  VastaaPoista
 7. Helsingin kaupungin mokuttajat ovat ainakin onnesta vääränä näistä kerjäläisistä. Kaupungin intranetissä on juttu kerjäläisselvityksestä ja lisätietoina asiaan linkitetään vapaaliikkuvuus.net-sivustolle.

  VastaaPoista
 8. YLEn annoin30/7/08 21:42

  Puolue mainosti juuri A-studiossaan Puolueen aktivistisiipeä, vaikkakin ainakin minulle näytti, että mitä enemmän aktivisti puhuu, sitä vähemmän uskottavaa ja loogista moinen toiminta on. Aivan kuin nämä nykyiset aktivistit (vallankumous 2.0) olisivat keksinyt sen ihan ensimmäisenä, että juuri heidän tulisi saada päättää asioista, eduskunnan ja huomattavan kansalaisten enemmistön sijasta.

  Ei ihme, että päihteitä kuluu.

  Muutoin Suurta Saatanaa ja Suomen Hallitusta halveksittiin, eli ihan ns. normipäivään kuuluva Puolueen tuottama ohjelma.

  Pikanttina yksityiskohtana naistoimittaja leikki ilmeisesti tahallaan vajaakykyistä idioottia yrittäessään antaa ymmärtää, että hallitus olisi ajatellut/luullut estäneensä metsäteollisuuden tulevat rakennemuutokset näillä puunhankinnan veronalennuksilla.

  Ehkä se johtuu vain minusta, että noin idioottimaista toimittajan omasta päästään vetämään fantasiajohdantoa eli valehtelua ei ehkä muilla aloilla kuin ammattitiedostamisessa sallittaisi?

  VastaaPoista
 9. Oheisen jutun kirjoittaja on saattanut käydä täällä

  Jo riittää nurmijärveläisten syyllistäminen (maksullinen)

  Simppu saa jutussa kyytiä ja ansaitusti.

  VastaaPoista
 10. Aamulla alkoi taas naurattaa, kun oli uutinen Turusta, jossa ilmastosyistä johtuen kaupat ei enää kylmennä siidereitä ja lonkeroita.

  Toinen hauska uutisotsikko oli jotain tähän tyyliin: "Ilmatieteenlaitoksen supertietokone ei toiminut sähköpulan takia." Toivottavasti Puolueen kellokkaat nopeasti antavat listan niistä koneista, joille pitää kaikissa olosuhteissa riittää virtaa. Sekin on muuten hupaisa yhtymäkohta, että viikko sitten Totuus kertoi huolestuneena, kuinka paljon tietokoneet kuluttavat sähköä. Näemmä hyviin tarkoituksiin sekin on sallittua ja jopa toivottavaa, vaikka normaali sukankuluttaja luulisi, että Puolue näyttäisi esimerkkiä ja aloittaisi turhien tietokoneiden alasajon tuohon em. tyyliin.

  VastaaPoista
 11. Risto Isomäki on pääosassa uusimmassa Totuuden Mesjats-liitteessä. Herra on lennätetty Grönlantiin, jossa saa kynästä kämmenensä läpi suututtaessaan jonkun paikallisen kalastajan käyttämällä sanaa "eskimo". Toisen kalastajan kanssa selvitään nipin napin, kun Isomäki kertoo, mitä valaanpyynnistä ajattelee. Lisäksi herra ärsyynnyttää tanskalaisen oppaan, joka kertoilee korealaiselle ryhmälle, että mitään paniikkia ei ainakaan Grönlannissa ole. Isomäki paljastaa saarnassaan aivan uuden lähtökohdan ilmastontutkimukselle: Paikallisia lämpötilanvaihteluihin perustuvia mittaustuloksia ei voi pitää todisteena ilmastonmuutoksesta tai sen puuttumisesta. Ainoa pitävä todiste ovat kuulemma jäätiköt. Painottaakseen Isomäen sanomaa toimittaja toteaa, että Isomäkeä ei ole saatu kiinni asiavirheistä. Niin taitava on tuo homokustaaksi erästä sotapäällikköä kutsuvan työläiskaupungin yliopiston oikean tiedottamisen osastolta valmistunut risupartainen pioneeri. Ja ihan pyyteettömästi hän tutkimuksiaan tekeekin, nyt mainosti tarvitsevansa 2-4 miljoonaa saattaakseen tutkimuksensa loppuun.

  Kelpais varmaan sullekin.

  VastaaPoista
 12. Kimmo Oksanen hyvittelee kehyskuntien asukkaita eikä moralisoi seuraavassa jutussaan.

  Omakotitalojen rakennusinto hiipuu Helsingin kehyskunnissa

  VastaaPoista
 13. Psycho lataa täyslaidallisen McCainin likaisen kampanjan niskaan.

  McCainin mainokset kiristävät Yhdysvaltain vaalikampanjan ilmapiiriä

  Muutamia mehukkaimpia otoksia:

  Viatonta Obamessiasta on kampitettu.

  "McCain käynnisti reilu viikko sitten laajaa julkisuutta saaneen tv-kampanjan, jossa kyseenalaistetaan kärjekkäillä ja totuuden näkökulmasta heiveröisillä väitteillä Obaman isänmaallisuus sekä energia- ja veropolitiikka. Lisäksi McCain on syyttänyt tummaihoista Obamaa "rotukortilla pelaamisesta" vaalissa."

  VastaaPoista
 14. Keskusteluissa nimimerkki "Vaaleja USAsta käsin seuraava" tyrmää Psychon analyysin täysin:

  "Jopa on aseenttellisia väitteitä toimittajalta. Mitkäköhän mahtavat olla McCainin mainoksissa niitä virheellisiä väitteitä?

  Obama mitä todennäköisimmin ei ole likimainkaan yhtä isänmaallinen kuin McCain. Hän valitsi pastorikseen miehen, joka vihaa Yhdysvaltoja ja hänen vaimonsa totesi olevansa ensimmäistä kertaa ylpeä maastaan hänen miehensä menestyttyä demokraattien esivaaleissa. Myöskään suomalaispoliitikon puolisolta ei siedettäisi tuollaista epäisänmaallisuutta äärivasemmistopiirejä lukuunottamatta.

  Obama tarjosi energiaongelmien ratkaisuksi autonrenkaiden paineen lisäystä! Hän kuvitteli sen ratkaisevan energiansaantipulmat. Ei ole mies ihan tilanteen tasalla. Obama kannattaa verojen nostoa, mitä on syytäkin kritisoida ja energiapoliitikassa Obama vastustaa öljynporausta, eikä juuri kannata muitakaan taloudellisesti kannattavia energian tuottomenetelmiä.

  Yhdysvalloissa Obamalla todellakin on ollut julkkisasema, joten rinnastus Hiltoniin ja Spearsiin ei ollut tuulesta temmattu. Obaman kampanjaväki puolestaan yritti väittää vertauksen näihin olevan jotenkin rasistista, mikä todellakin on rotukortilla pelaamista toisin kuin Mykkänen luulee.

  McCain äänesti amerikkalaisia maataloustukia vastaan toisin kuin Obama ja kannattaa vapaakauppaa Obamaa enemmän, joten jos on kiinnostunut kehitysmaiden ihmisten hyvinvoinnista ja ylipäätään maailmantaloudesta, kannattaa toivoa McCainin voittoa."
  --
  Siellä Suuressa Saatanassa Puolueen opit eivät ilmeisesti vaikuta niin voimakkaasti.

  VastaaPoista
 15. Kaksikko Jari Lanki/Marikki Stocchetti jakaa Puolueen talousoppia Vieraskynä-kirjoituksessa.

  Vapaakaupassa Afrikalla on kaikkein vähiten voitettavaa

  VastaaPoista
 16. Anonyymi5/8/08 12:33

  Sivulla D2:

  Markkinoilla on usein väitetty olevan maagisia voimia.
  Näkymättömät kädet ohjailevat itsekkäitä toimijoita kohti suurinta yhteistä hyvää ja mystinen tihkumisilmiö takaa, että köyhät saavat osansa kunhan vain rikkaat ovat riittävän rikkaita.


  Totuuden penaalien mielestä markkinatalous on puhdasta magiaa, mystiikkaa ja voodoota.

  VastaaPoista
 17. On se jännä tyyppi tämä Kimmo Oksanen. Eilen kehuin, kuinka hän onnistui kirjoittamaan asiallisen artikkelin. Seuraavana päivänä mies moralisoi perinteiseen vihervasemmistolaiseen soininvaaratyyliin.

  Satu omakotitalon onnellisesta perheestä

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!