keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Kesä-äänestys

Keisarin tasavallan ilmastopoliittinen asiantuntija on antanut jämäkän ydinvoimavastaisen lausunnon:
Mitkä ovat Suomen energiavalintojen globaalit heijastusvaikutukset, [Oras] Tynkkynen kysyi. Hänen mielestään Suomen on kannettava osavastuu, jos Suomen esimerkin innoittamana ydinvoimaa rakennetaan turvattomiin maihin ja siellä sattuu ydinonnettomuus.
Tämä on neroudessaan samaa luokkaa kuin Reetta Rädyn tunnettu argumentti:
Vastustan muuten ydinvoimaa sillä perusteella, että teollisuuden voiman ällöttävä äijä kävi minuun törkeästi käsiksi ja yritti tunkea kieltä korvaan, kun olin ydinvoimalobbareiden aivopesussa yhdellä juttukeikalla.
Koska Pikkupoika ei osannnut päättää kumpi lausunnoista on vakuuttavampi, asia ratkaistaan demokraattisesti äänestämällä (kts. sivupalkki).

[HT: Herja/Vieraskirja]

[Tulos 17.8.: Vakuuttavampi on Reetta Räty äänin 82-51.]

4 kommenttia:

 1. Totuudessa on oltu ahkeria ja tuoreet Tampereelta tulleet kesätoimittajat ovat täydentäneet vanhojen penaalien edesottamuksia ja tuoneet oman värikkään lisänsä päivän annokseen.

  Lomareissulla en lukenut Totuutta vaan pitkään hyllyssä lojuneen Michael Crichtonin jännärin Pelon ilmasto. Näpäkkä juoni yhdistettynä ajankohtaiseen aiheeseen teki lukukokemuksesta miellyttävän.

  VastaaPoista
 2. Reetan väitteesä on havaittavissa jonkinlaista logiikkaa....ääni reetalle.

  VastaaPoista
 3. Vaikea sinänä sanoa, kumpi paremman ässän pöytään löi. Mutta jos oikein paneutuu Tynkkysen logiikkaan, niin alkaa pian itsekin uskoa, että angolalaislapsien jalkoja ihan oikeesti silpovat varastossa olevat suomalaiset jalkaväkimiinat ja Ruandan viidakkoveitsiorgioihin onkin itse asiassa syyllinen Kauhavan puukkotehdas.

  VastaaPoista
 4. Ja Madridin terroristi-iskuissahan junien räjähteet laukaistiin kännyköillä. Toivottavasti eivät olleet nokialaisia...

  Ja vaikkeivät olisikaan (eihän uusi ydinvoimalakaan ole suomalainen) on se silti ehdottomasti suomalaisten vika, sillä mehän näillä matkapuhelimilla noin yleisesti olemme maailmaa saastuttaneet.

  Niin, ja orjalaivoissa käytettiin suomalaista tervaa.

  Hävetkää, ottakaa vastuuta, herätkää!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!