tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Psycho & ojitusongelmat

Mitä ilmeisimmin Hyvien ihmisten huikean vaalirumban jälkeen hieman henkeä vetänyt Pekka "Psycho" Mykkänen tekee tänään väkevän paluun koko Totuuden Ulkomaat-osion etusivun täyttävällä raportaasillaan. Alaskan ja Teksasin jälkeen Psycho jatkaa ilmastoanalyysejaan tutuin teemoin tällä kertaa Pohjois-Carolinasta: Ilmastonmuutos uhkaa pirstoa saariketjun USA:ssa (bonuskommentti).
Tutkijoiden ja ympäristöaktivistien mielestä George W. Bushin pian kahdeksan vuotta kestänyttä ja päättyvää presidenttiyttä voi luonnehtia hukatuiksi vuosiksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

"Täydellinen vitsi. En tiedä, voiko päätä työntää enää syvemmälle santaan", sanoo NCCC:n edustaja Jan DeBlieu, jonka tehtävänä on valvoa Hatterasin saaren ympäristöä.

DeBlieu ja muut listaavat suuren määrän ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia, jotka ovat jo näkyvissä Pohjois-Carolinassa: merenpinnan nousun ja myrskyjen jouduttama eroosio, viljelysmaan suolaantuminen, ojitusongelmat, kuivuus, kalakantojen muutos, metsien tuhoutuminen hyönteisinvaasion vuoksi, teiden hautautuminen hiekan alle.
Ei tähän tietenkään koko lista mahtuisikaan, mutta Psycho täydentää vielä varmuudeksi oleellisimmilla.
Ilmaston lämpenemisen pelätään aiheuttavan enemmän ja voimakkaampia hirmumyrskyjä, minkä lisäksi merenpinnan nouseminen hiljaisemmassakin tahdissa aiheuttaa suuria muutoksia.

1 kommentti:

  1. Jyri Raivio kertoo seuraavalla aukeamalla, että G8-maiden edustajat tapaavat Toyakon lomakeskuksessa. Bushin takia ilmastonmuutoksesta ei saada konkreettisia sopimuksia aikaan ja amerikkalaisten syytä siten on, että Kiina ja Intia eivät vähennä päästöjään.

    Vaan, kumma logiikka jatkuu. Kirjoituksensa lopuksi Jyri Raivio kehuu Fortumia ja Stora Ensoa, jotka ovat maksaneet ilmoituksia maailman SANOMAlehdistöön, että vaativat TOIMENPITEITÄ (radikaaleja?) kokoukselta. Suuryritykset ovat siis sivistyneitä ja valistuneita, kun ne tukevat vihersosialistien tavoitteita, mutta "mätiä öljy-yhtiöitä", kun ne tukevat muita tavoitteita. Mukavaa, että joku kykenee näkemään suuryrityksellä persoonallisia luonteenpiirteitä.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!