torstaina, syyskuuta 21, 2006

Läpimurto!

Puolueen älymystön uusi suosikkipuolue kuningaskunnassa, Feministisk initiativ, teki todellisen läpimurron vaaleissa. Aivan luvattuihin 20 paikkaan eväät eivät vielä riittäneet, mutta suurten kansanjoukkojen ja itsensä Jane Fondan tukema F! sai uskomattomat 37954 ääntä (0,68%), jolla se esimerkiksi päihitti perinteikkään Piraattipuolueen peräti 3036 äänellä. Fi fi fi t t t t och så ett aaaa!

[Lisäys 22.9.: Toinen suurvoitto feministeille heti putkeen: Ilkka Kokkarinen on vaiennettu (lisätiedot [1] ja [2])!

Pikkupoika kehottaa lukijoitaan (varsinkin niitä nuorempia) tosissaan miettimään nozickin neuvoa
Ohje bloggaajille: älä koskaan kirjoita omalla nimelläsi naisista tai muista kuin euripidisestä rodusta mitään negatiivista,
johon tämän blogin aihepiireistä voisi lisätä vielä pari aihetta. Kokkarisen tapaus on aivan mahdollinen täälläkin, ja pienemmässä mittakaavassa suorastaan arkipäivää. Omalla nimellä kirjoittamisella tuskin voittaa paljoa; hävittävää on sitäkin enemmän alkaen urakehityksen yllättävästä pysähtymisestä.]

4 kommenttia:

  1. Jep, silloin tällöin kyllä mietityttää, onko järkevää esiintyä omalla nimellä Internetissä. Varsinkin kun mielipiteeni tuppaavat olemaan silloin tällöin vähän radikaalimpiakin. Mutta ainakaan vielä tähän mennessä siitä ei ole seurannut mitään negatiivista.

    VastaaPoista
  2. Tarkennetaan asiaa vielä pikkaisen. En väitä että mikään suoranainen "mielipidevaino" olisi todennäköistä. Kysymys on siitä, että vaikka mielestäni on ihan kunnioitettavaa olla "idealisti" ja esittää radikaalimmatkin mielipiteet omalla nimellä, niin käytännön reaalielämässä mielestäni omalla nimellä esiintymisestä on lähes pelkästään haittaa. Maailma on kuitenkin niin epätäydellinen, että ihmiset eivät osaa erottaa asioita ja edes niihin liittymättömiä mielipiteitä. Nykyään kun lisäksi googlaamalla saa selville vanhojakin asioita aika helpolla.

    Asioihin liittymättömät mielipiteet vaikuttavat suuresti esimerkiksi silloin kun valintatilanteessa on kaksi muuten (ansioiltaan) kutakuinkin tasaveroista ehdokasta. Jos toinen edustaa mielipiteiltään valinnan tekijän kantaa (tai ei ole tunnettuja mielipiteitä) ja toinen vastakkaista, kumpi tulee silloin valituksi? Valinnan tekijän on kovin helppoa esittää tuollaisissa tilanteissa "oikeita" perusteluja valinnalleen, eikä hänen tarvitse ikinä kertoa sitä että henkilö B valittiin koska hän ei tykännyt henkilön A (esim. netissä) esittämistä poliittisista mielipiteistä. Olen törmännyt (sivusta seurannut) tähän urani aikana useampaan kertaa, eikä kertaakaan kysymys ole edes ollut mistään "radikaaleista" mielipiteistä.

    Otetaan toinen varsin ajankohtainen esimerkki kun satuin eilen katsomaan Big Brother ;) -ohjelmaa (vaikka en mikään reality-fani olekaan). Ohjelmassa kännissä sähelsi Sorella-niminen espoolainen ala-asteen opettaja. Vaikka noin ideaalisesti hänen tekemisensä siviilissä eivät hänen työhönsä kuulu, niin uskooko joku tosissaan että jos neiti siellä kännää ja nussii kunnolla muutaman viikon, niin se ei vaikuta esimerkiksi hänen viranhakuun? "Tuokaa lapsenne meille, meillä on töissä se ope, joka TV:ssä ryyppäsi, rälläsi ja jakoi rasiaa halukkaille!" Sorellan puolesta toivon tosissaan, että neidillä on jo pysyvä virka...

    Sitten asiaan mitenkään liittymätön kommentti: nyt on syksy parhaimmillaan! Mistäkö Pikkupoika sen tietää, no, reilun viikon ajan on blogiin eksynyt useampi kymmenen kävijää päivittäin Googlesta hakusanalla "omenapiirakka" :)

    VastaaPoista
  3. Jakoi rasiaa tosiaan...

    VastaaPoista
  4. Anon, anteeksi epätarkkuuteni. Tarkoituksenani ei ollut ottaa kantaa mitä ko. ohjelmassa tarkkaanottaen tapahtui/oli tapahtumatta. Tarkoituksenani oli antaa esimerkki siitä miten (valitettavan monet) ihmiset saattavat tulkita tilanteen (jos joku on televisiossa useampia viikkoja, nauttii alkoholia ja harrastaa mahdollisesti jopa läheisempää kanssakäymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa). Itse kyseisen ohjelman kyseisen yön tapahtumia en kommentoinut/kommentoi millään tavalla.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!