keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2009

Journalismia parhaimmillaan: Jyri Raivio ja tynnyrissä kasvaneet

Eikös Jyri sitä paitsi ole Totuuden taloustoimittaja? En ole koskaan ymmärtänyt, miten vakaumuksellinen sosialisti voi olla taloustoimittajana.
Lähes pari vuotta Hammerin retorisen kysymyksen jälkeen Totuuden taloustoimituksen [johon lähiaikoina on liittynyt myös Anna "30 biljoonaa, Kongo ja selvät säästöt" Karismo] nero ja Psychon oppi-isä Jyri Raivio tarjoaa vastauksen päivän Näkökulmassaan.
Monet Suomen niin kutsutut herrat varmasti uskovat, että toimittajat kerääntyvät tunkkaisiin kantakapakoihinsa juhlimaan suurta voittoa. Kaksi tunnustettua yritysjohtajaa, Peter Fagernäs ja Mikael Lilius, on saatu savustettua ulos tehtävistään. Populismi ja kateus ovat jälleen kerran osoittautuneet lyömäaseiksi, joita vastaan julkisuudessa on ollut mahdotonta puolustautua.
Käsittämätön ajatuskulku! Syystä Jyrin, suurta talousymmärrystä omaavana niin kutsuttuna penaalina, täytyy vääntää asia ymmärtämättömille oikein rautalangasta.
He, jotka näin ajattelevat, eivät vieläkään tajua, missä oikein mennään. Koko maailma on suistunut erittäin vakavaan talouskurimukseen. Miljoonat ihmiset menettävät työnsä, kymmenet miljoonat suistuvat kurjuuteen. Nyt ei enää kärsitä normaalista suhdannevaihtelusta. Finanssikriisi on vipu, joka on muuttamassa taantuman lamaksi kaikkialla.

Suurimpia finanssikriisin syitä olivat väärin suunnitellut ja järjettömän suuriksi mitoitetut kannustimet.
Siis lyhyesti: Peter ja Mikael työnsivät kymmeniä miljoonia ihmisiä nälkään ja kurjuuteen! Tähän vääryyteen on Suuren Journalistin puututtava.
Kannustimilla on todella väliä. Niitä kaksin käsin rohmunneet yritysjohtajat ja rohmuamisen siunanneet hallitusten puheenjohtajat ja jäsenet ovat kuin tynnyrissä kasvaneita tyttöjä ja poikia. Ja niistä kirjoittaminen on ollut journalismia parhaimmillaan.
Siinäpä se on Puolueen ja Totuuden parhaan, niin kutsutun talousjournalismin, jota siis ei koskaan ole tarpeen uudistaa, määritelmä kiteytettynä: Pahojen kapitalistien tynnyrissä kasvaneiden pilkkaaminen! Vastauksena Hammerin kysymykseen: juuri tällaista sosialisti voi, osaa ja haluaa tehdä. Enempää osaava tuskin on sosialisti tai Totuuden penaali.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi8/4/09 14:53

  Kuka oikeasti enää lukee "Totuuden" taloussivuja? Toiset penaalit?

  VastaaPoista
 2. Vai Karismo on nyt taloustoimittaja ... millä v**un eväillä!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi8/4/09 15:34

  Julkaisepa sanasto käyttämästäsi kielestä. Tekteissäsi melkein joka toinen sana on jokin sisäpiirin vitsi, joten tekstin ymmärtäminen on sisäpiirin ulkopuoliselle jokseenkin hankalaa.

  VastaaPoista
 4. Penaali = Puolueen anaali eli ideologisesti oikeaoppinen toimittaja
  Puolue = oikeaa ideologiaa ylläpitävä valtakoneisto
  Totuus = Helsingissä ilmestyvä maan suurin päivälehti
  Psycho = Totuuden penaali Pekka Mykkäsen lempinimi (Pekka Mykkänen esiintyi Hausmylly-nimisessä yhtyeessä nimellä Psycho)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!