tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Sielujen sympatiaa: Jackie & Matti

Kuin kaksi marjaa:
I'm not sure if it is good to have freedom or not. I'm really confused now. If you are too free, you are like the way Hong Kong is now [HDI=0.942]. It's very chaotic. Taiwan [HDI=0.932] is also chaotic.

I'm gradually beginning to feel that we Chinese need to be controlled. If we are not being controlled, we'll just do what we want.

Matti Vanhanen, 20.4.2009
Ainakin tässä tietyssä systemaattisuudessa [länsimaat voisivat oppia Kiinalta [HDI=0.781]]. Siinä, että asetetaan selkeitä prioriteetteja ja mobilisoidaan voimavaroja niiden saavuttamiseksi. Silloin myös saavutetaan tuloksia.

Jackie Chan, 17.4.2009

2 kommenttia:

 1. Kenties pääministerimme, herra 69, vaan haluaa muistaa lausuntopäivänsä syntymäpäiväsankareita; Hitleriä ja Bonapartea?

  Asiassa pysyäkseni, katselin Uutisvuotoa viikonloppuna, ja siinä asuntoministerimme Jan Ei-vapaavuori totesi osana ehdotustaan finanssikriisin ratkaisusta, että "...kun pankit saadaan sosialisoitua...". Siihen Stan Saanila vai mikä sen ison tuusulalaisen hepun nimi nyt onkaan, totesi kohtuullisen tosissaan, että "onpas kummallista kuulla kokoomuslaisen ministerin toivovan pankkien sosialisoimista". Noh, ohjelmahan on tietenkin satiirinen, mutta ehkä totta toinen 1/2? Onhan ministeri Ei-vapaavuori ottanut jo linjakseen mm. kaavoittamisen keskusjohtoisen valvonnan, mistä Matti Viialainen huomautti. Liittyen siis edelliseen postaukseesi.

  Päätän raporttini täältä tähän.

  VastaaPoista
 2. Mielestäni on totta että Suomessa ja muissa "länsivalloissa" keskitytään liikaa "tekemään politiikkaa" eikä johtamaan maata kokonaisuutena.

  En väitä että kiinan malli olisi jotain mitä tarvitsemme vaan lähinnä että en voi Kekkosta hänen toimistaan lähteä kritisoimaan. Demokratia on ok mutta onko puoluejärjestelmä vastakkainasetteluineen vanhentunut. Suomi on pieni maa ja se voi pärjätä parhaiten joustavuudella, ei junnaamalla. Järjestelmä vaattii tietyn määrän "politiikan tekijäitä" ja virkamiehiä jotka pitävät sen pystyssä mutta näiden ulkopuolelle tarvittaisiin vaihtuvuutta.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!