torstaina, huhtikuuta 09, 2009

Kusetetusta kusettajaksi

Totuuden kulttuuriosaston esimies (-henkilö?) Saska "Sanoma kouluttaa kriittisiä toimittajia" Saarikoski (ent. Snellman) astuu Puolueen vanhakantaisten varpaille: Kusetettu sukupolvi. Tuosta ei Reetta, Antti & co tykkää.

6 kommenttia:

 1. Kyllä Suomessa totuus Viron miehityksestä kerrottiin jo 70-luvulla. Ne kirjat, joissa asiasta puhuttiin tosin kustannettiin harhaoppisen Alea-kirjan toimesta.

  Esimerkkinä voi mainita Tuure Junnilan kirjan Viimeinen imperiumi, jota itse aikanaan kirjastossa tavailin YYA-aikana.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9/4/09 12:53

  Koulukirjoissahan oli siis Pravdan nykyisten(!) toimittajien ja penaalien arvomaailman ja haaveiden mukaisia asioita kirjoitettu Hyvin Isolla, ei tästä kahta kysymystä.

  Itse olen syntynyt 1970-luvulla, ja ehdin vasta lukion puolella nähdä hieman muitakin näkökulmia koulukirjoista kuin tovereiden Tarja tai Erkki haaveista ja ideologioista irrotettuja "tunnelmapaloja".

  Jos tätä haluaa edelleen, niin koko Pravda ja toimittajien enemmistö on sitä edelleen täynnä, vaikkakin vähän tekstuaalisesti taitavammin naamioituna, Ks. esimerkiksi hieman ylipainoisen (missä on ilmastoneutraalius?) julkisuusriippuvaisen Tuomas Nevanlinnan viimeisin vuodatus yhdysvaltalaisten veronmaksajien synnynnäisestä pahuudesta! (kolumni)

  Esimerkkinä ilmiön laajuudesta, siinä peruskoulun, 8. luokalla näytin Saksan kielen opiskeluun tarkoitettua koulukirjaa saksalaisille perheystäville, niin siinäkin oli tavallaan juuri tämä jako, mitä Kotro(!) sivusi Korkeimman Totuuden mielipidepalstalla historian osalta, Ts. DDR:n puolella hymyilevät nuoret etsivät seuraa Neues Deutschlandin sivuille kirjoittamillaan ilmoituksilla, aivan siis vastaavalla aurinkoisuudella ja hymyllä kuten toveri DDR:n tunnustamiskomitea Tarjakin tekee ja teki, siinä missä Liittotasavallan puolella mentiin vastaavasti jo mm. ympäristön huonoon tilaan ja muihin epäkohtiin joka toisessa kappaleessa.

  Silti ihmetyttää, että miksi tämä on nyt otettu esille?

  Yrittävätkö tiedostavat Toverit hankkia Itselleen ja Ideologialleen uutta uskottavuutta väittämällä tämän Oksasen Sofin manifestien jälkeen, ettei heidän ajatuksissaan, arvoissaan, ideologiassa ja havaintokyvyssään mitään vikaa ollut, merkityksettömän pienet tietokatkokset johtivat 120 miljoonan ihmisen murhaamiseen (Courtois et al 1997) tai fasismin suosioon tiedostavan vasemmiston muka "etujoukkoina" edustaman peruskannattajiston joukossa?

  (Millä altaalta ilmeisesti osa tämänkin blogin kommentoijista toisinaan kalastelee, vaikkei itse blogisti olekaan aina näemmä sitä mitä antaa ymmärtää!) ;-)

  Onko kysymys pohjimmiltaan siitä, että Toimittajat haluaisivat muuttaa maailmaa Obaman ja kumppaneiden esimerkin innoittamana uudelleen reaalisosialismin suuntaan ja tämän tavoitteen edistämiseksi muutamat roskat on lakaistava maton alle?

  "Tietokatkokset" "yleiskuvana" eivät kuitenkaan pidä paikkaansa ja se on narratiivina selkeästi valheellinen, tämä 1980-luvun loppupuolella syntyneiden intressissä kerrottakoon.

  Oma kotini oli apoliittinen alemman keskiluokan koti, jossa vanhemmilla ei ollut asioista juurikaan mitään kovin vakaasti lukkoon lyötyjä mielipiteitä.

  Silti ymmärsin jo tuolloin, siinä määrin kuin lapsi voi ymmärtää, koulukirjoista, toimittaja Taaniloista ja muista Suurista Neuvostosankareista huolimatta, että jokin ei virallisessa "välittävässä" hymistelyssä ja liturgiassa täsmää, Ts. "kuva" on monipuolisempi.

  Kysymys ei ole pohjimmiltaan koulukirjoista tai edes Pravdasta, kysymys on etujoukkojen vasemmistolaisten ihmisten halveksunnasta muita ihmisiä kohtaan, mekanistisella(!) ja totalitaarisella viitekehyksellä, jossa valehtelun ja epätotuudet pyhittävä tekohumanismiin naamioitu ideologiavetoinen kulttuuri on suoranaista seurausta näiden ihmisten ryhmäarvoista ja -asenteista, ei koulukirjoista tai tiedotusvälineistä.

  Niin on nyt, kuten oli myös eilen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Suomessa totuus Viron miehityksestä kerrottiin jo 70-luvulla. Ne kirjat, joissa asiasta puhuttiin tosin kustannettiin harhaoppisen Alea-kirjan toimesta.

  Nykyäänkin kerrotaan totuus mokutuksesta ja muusta meiningistä. Sitä ei vain tehdä Sanoma-WSOY:n kautta. :)

  VastaaPoista
 4. Saska mainitsee Grenadan-miehitystä vastustaneen mielenosoituksen. Itse muistan Grenadan sodan erityisen hyvin siksi, että SKDL:n jäsenenä toiminut historian opettajani järjesti minulle hankalan lukuvuoden. Hän kertoi imperalistisen Amerikan valloittaneen pienen Grenadan, jota rakentamaan Castro lähetti joukon rakennusmiehiä. Minä taas ihmettelin, minkälaisia rakennuksia sinne on tarkoitus pystyttää, kun kuubalaisilla on rynnäkkökiväärit mukana.

  Totuudessa on aina näitä näkemyksiä, jotta kukaan ei pääsisi väittämään, että lehti on kallellaan mihinkään suuntaan. Mitä se ei itseasiassa ja tarkkaan ottaen olekaan, koska jos on rähmällään, ei voi olla kallellaan.

  VastaaPoista
 5. Skotlannin WWF:n johtaja haluaa ilmastorikolliset vastuuseen.

  Make fuel waste an offenceDr Dixon said: "I think it should be a crime to be wasting energy. It's clearly a moral crime against the climate, and I think we should be having a discussion about whether it should become an actual crime."

  VastaaPoista
 6. Tämä on niin kuvaava otsikko nykypäivän ajattelusta, että kannattaa laittaa talteen:

  Eduskunta aikoo lopettaa lääkärien laillisen veronkierronPenaalia ei ole iletty mainita.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!