perjantaina, tammikuuta 30, 2009

Pasi haastaa Puolueen

Ilmastonmuutos, ilmastofoorumi, al-Gore (PPBUH) ja Puolueen ilmastototuuden vartijat: Pasi haastaa Al Goren.

8 kommenttia:

 1. Hyvä Pasi!

  Kiinnitin huomiota Al Goren sanoihin: "It's not a political issue, it's a moral issue."

  Modernille vasemmistoliberaalille kaikki poliittiset kysymykset ovat moraalisia kysymyksiä.

  Esim. kestovaipat ovat eettisesti kestävämpi vaihtoehto kuin kertakäyttövaipat, vaikka ei ole läheskään varmaa, että kestovaippojen päästövaikutus on lainkaan suotuisampi kuin kertakäyttövaippojen.

  Yksi asia kuitenkin on varmaa. Minä en pelasta maailmaa ostamalla kestovaippoja kertakäyttövaippojen asemesta.

  VastaaPoista
 2. Ihmeellinen mies tuo Hussein Obama: Kuolonuhrien määrä Irakissa alimmillaan kuuteen vuoteen. Ihan totta, kuusi vuotta Bush sössii asioita mielin määrin ja virkansa ensimmäisen kuukauden aikana BHO laittaa ne halki poikki ja pinoon!

  Vain hetki sitten Totuus tyrmäsi suomalaiset blogit todeten niiden vain keskittyvän arvostelemaan muuta (painettua) mediaa sen sijaan, että ne tuottaisivat itse sisältöä. Tällä kertaa Totuuden on kaivanut esiin Ritva Liisa Snellman sivulla D7. Ritva Liisan mielestä parasta suomalaista blogikulttuuria edustaa paskamutsien blogi. Kyllähän se minustakin on hauska, mutta miten se liittyy merkittävään yhteiskunnalliseen aiheeseen - lasten kasvatus - on lyödä asia läskiksi. Sitäkin tarvitaan, siis huumoria, tähän totiseen maailmaan. Niinpä Totuus linkittää Ritva Liisan kirjoituksen oivallisesti kulttuuriosion C3-sivulle. Janne Virkkunen kertoo, kuinka hän ei suostunut julkaisemaan pilapiirtäjä Kari Suomalaisen erästä piirrosta vuonna 1991:

  Karin piirroksessa joukko somaleja höröttää vähä-älyisen näköisinä poliisille, joka tiedustelee heiltä viisumia. Kuvan viitteellisesti luonnehditun tapahtumapaikan voi tulkita lentokentän vastaanottohalliksi.
  ...
  "Kyse ei ollut pelkästään tuosta yhdestä kuvasta, vaan Karin piiroksissa pidempään jatkuneesta teemasta"
  ...
  "Kari oli tuolloin tehnyt useita rasismiin kallellaan olleita piirroksia. Esimerkiksi hänen tapansa kuvata somaleja alkoi täyttää kansanryhmään kohdistuvan kiihotuksen tunnusmerkit."


  Näin toteaa siis sananvapaudesta huolta kantava päätoimittaja Janne Virkkunen 17 vuotta myöhemmin.

  Totuuden D6-sivulla (neuvosto?)sosialismia kannattava filosofi Tommi Uschanov osoittaa hallitsevansa latinaa. Vaikka kirjoituksen jokaisen sanan kirjain näyttää tutulta, itse tekstiä ei ymmärrä erkkikään (selitys seuraa alla). Hetken mietin, että lukaisen sen uudestaan, mutta piruako sitä omaa aikaansa tuhlaamaan lannan luomiseen. "Sunnuntaidebatissa" on siis ollut tapana, että joku kirjoituksen arvostelun kohteena ollut arvioi kirjoituksen. Tällä kertaa Erkki (siinä selitys) Virtanen antoi harvinaisen herkullisen arvion:
  ...en viidennelläkään lukemalla ymmärtänyt kirjoittajan viestiä. Näin ollen minulla ei ole mitään kommentoitavaa.

  Aina sitä joutuu ihmettelemään vasurien taitoa kääntää asioiden merkitykset päälaelleen. Mutta jos filosofiasta tohtoriksi väitellyt mies ei osaa sanoa muuta, kuin että "Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa kytee perusteeton asiantuntijaviha", en voi kuin yhtyä näkemykseen, jos sana "perusteeton" jätetään pois. Filosofian laitos voisi ehkä mennä peilin eteen katseltuaan jälkikasvunsa saavutuksia?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/2/09 02:05

  Pakko mainostaa tähän, että tein paluun blogirinkiin. Vastarinta-vastarinta on jälleen aktiivitoiminnassa. Ja matskua riittää.. ;)

  - OJR
  http://vastarinta-vastarinta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Totuuden 30 ja plus -tyttöklubin jäsen ja sananvapausekspertti Maija Aalto kommentoi lapsen saamista perinteiseen tiedostavaan tyyliin:

  Annathan lapsettomalle tilaa hengittää

  Etenkin lopun moralisointi kertoo Totuuden arvoista olennaisen:

  "En silti oikeasti usko, että lisääntyminen olisi ainoa keino löytää elämäänsä sisältöä, tai edes paras.

  Ihailen ihmisiä, jotka todella pystyvät vakaasti harkitsemaan mitä he elämältä haluavat. Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus syntyä toivottuna.

  Lapsettomuus, sehän on ekoteko jos mikä, vaikkei muuten vielä kerrokaan yhtään mitään ihmisen hyödyllisyydestä lopun yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

  Tahallista lapsettomuutta pidetään usein itsekkäänä. Mutta lasten hankkiminen se vasta itsekästä onkin. "

  VastaaPoista
 5. Puolueen Iltatotuus tekee Obama-extran, jota levitetään kouluihin:

  Iltatotuus

  VastaaPoista
 6. "Lapsettomuus, sehän on ekoteko jos mikä, vaikkei muuten vielä kerrokaan yhtään mitään ihmisen hyödyllisyydestä lopun yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta."

  Ehkä näin. Maahanmuuton vastustus on samanlainen ekoteko.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2/2/09 22:24

  Ehkä näin. Maahanmuuton vastustus on samanlainen ekoteko.

  Ei välttämättä. Maahanmuutto saattaa pitkällä tähtäimellä romahduttaa länsimaiset yhteiskunnat ja alentaa sitä kautta elintasoa ja ihmisten määrää.
  Tai jos lähdetään liikkeelle siitä, että yhteiskunta koostuu ihmisistä, niin olisi parempi, että länsimaat koostuisivat vaikkapa afrikkalaisista, koska Afrikka on ekologisempi.
  Pitäisi kehittää jonkinlainen maahanmuuton kuznets-käyrä. Kuinka paljon maahanmuuttajia tarvitaan, että päästöjen kasvu taittuu?

  VastaaPoista
 8. En tiedä onko vanha, mutta ei edes naurata:
  http://naurunappula.com/kuvat/475829/Yle_sensuroi_%3A

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!