keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Merkki ja epämerkki

Puolueen näköradio To 29.1.:
Australian eteläosia koettelee helleaalto, joka saattaa yltyä pahimmaksi vuosisataan.
---
Australian ilmastonmuutosministeri Penny Wong sanoo, että keskiviikkona alkanut helle on merkki ilmastonmuutoksesta.
Uusi Suomi Ke 4.2.:
Meteorologien mukaan Isoa- Britanniaa tällä viikolla piinannut poikkeuksellinen lumimyräkkä on seurausta kahden eri sääjärjestelmän yhteentörmäyksestä, kertoo brittilehti Guardian.
---
Meteorologien mukaan lumimyräkällä ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa – nyt vain on menossa tavallista kylmempi talvi.
[HT: Jackass/Ilmastofoorumi]

15 kommenttia:

 1. Onkos Pikkupoika seurannut viimeisimpiä Etelämantereesen liittyviä uutisia?

  VastaaPoista
 2. Etelämantereelta olen kiireiltäni havainnut sellaisen homman, että lätkämailan veistäjä Mann tovereineen on ottanut käsittelyynsä nyt Etelämantereen lämpötilamittaukset ja kuinka ollakaan -- pienen kidutuksen jälkeen -- data osoittaa sittenkin Etelämantereen lämmenneen vastoin aiempaa tietoa ;) Vai mitä tarkoitit?

  VastaaPoista
 3. Tätä minä meinasin.

  Tämä taas huolestuttaa niitä pienten lasten vanhempia, jotka eivät halua, että heidän lapsensa aivopestään ilmastouskontoon.

  VastaaPoista
 4. Mikäs Pikkupojan on hiljentänyt?

  Totuudelta yllättävä myönnytys tämä:

  Energiasäästölampuista uhkaa tulla jäteongelma

  Ratkaisu on tietysti lisätä rahaa kierrätysjärjestelmiin.

  VastaaPoista
 5. Hammer: ei tässä mitään ihmeempään, reaalielämä varsin kiireistä ja pienimuotoinen kyllästyminen blogin kirjoittamiseen. Pohdin että pitäisikö lopettaa bloggaaminen kokonaan, mutta ajattelin toistaiseksi jatkaa. Tosin postauksia tullee ainakin toistaiseksi harvakseen.

  VastaaPoista
 6. Omasta puolestani voin sanoa, että tämä blogi oli ensimmäinen, jota aloin seurata aktiivisesti.

  Tauon pitäminen kannattaa varmasti, mutta lopettaminen ei välttämättä. Ehdotan, että keskityt siihen, mitä omasta mielestäsi parhaiten osaat, oli se sitten Totuuden penaalit tai ilmastonmuutos. Näin blogin vaatima työmäärä pysyy aisoissa.

  VastaaPoista
 7. Samat sanat kuin Vasarahammerilla, ensimmäinen blogi jota aloin seurata aktiivisesti.
  Mutta eipä sille mitään voi jos loppuu kiinnostus/innostus/aika, harmi meille :)

  VastaaPoista
 8. Onko tämä tulkittava niin, että Penaalit ovat voittaneet ja masentaneet näennäisellä "kaikkivoipaisuudellaan" jopa Internetin ruohonjuuritason?

  Helppoahan se heillä on maanpäällisine ja -alaisine tiedostavine verkostoineen (Facebook lienee vitsi heidän kuvioissaan), ja Erkon ja veronmaksajien rahoilla saa monta kaunista ja kivaa, ilmastonmuutoksesta ja sosialistisesta ideologiasta viis, toisethan ovat aina tasa-arvoisempia kuin toiset, erityisesti etujoukot ovat sitä.

  Pelottava, hyvin pelottava ajatus näinä päivinä, kun tulevaa ns. "kolmatta" suurta totalitaristista ideologiaa, jonkinlaista ekologista "ismiä" ollaan tiedotusvälineissä ja muualla "tiedostavaisten" joukoissa väen vängällä kyhäämässä kokoon sosialismin ja fasismin jatkeiksi.

  Tuntuisi hyvin vaikealta hyväksyä ajatusta, että ex. taistolaisten ja toimittajaliittolaisten jälkikasvuineen (vrt. esimerkiksi Blåfieldit) hyvin pitkälle tänäkin päivänä muokkaama median dominoiva narratiivi jäisi vallitsevaksi kansakunnan kaapin päälle. Oma vikammehan se tietysti on, miksi "ostamme", "luemme" tai "mainostamme" lehdissä, jotka on täytetty melko lailla yhden suunnan propagandalla ja muilla "totuuksilla".

  Koko ekologisia väritteitä saava "vasemmistomedia-ammattiyhdistysteollinen kompleksi" pitäisi deskonstruoida (pseudo)marxilaisista elementeistään.

  Tämä olisi nähdäkseni myös erinäköisten idealistien ja ei-marxilaisten vasemmistolaisten etu, siksi paljon verta ja muuta historian painolastia "tiedostavaisten" mukana tulee automaattisesti mukana, itse asiassa "virtahepo" lienee niin iso, ettei sen tulisi mahtua kenenkään moraalisesti ja eettisesti "normaalin" ihmisen olohuoneeseen. Psykopaatit ovat erikseen.

  Joko mediat ottavat historianhallinnan tosissaan, tai sitten käy ennen pitkää kuten JSN:n Hyvärinen ennusti.

  Ja jos annamme arvostelukyvyttömien, usemmiten "humanistisesta" savuverhosta ja kuorrutuksesta huolimatta myös inhimillisesti katsoen vastenmielisten, ei-empaattisten ihmisten mediassa ja muualla kusta silmillemme kerta toisensa jälkeen... (fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me...)

  Jos ja kun historianhallinta on epäonnistunut ns. "suomettumisen" ja KGB:n tänne rakentamien muiden rakenteiden osalta, niin totta hitossa tarvitsemme jotakin älyllistä, vaikka toisinaan alatyylistäkin kritiikkiä Hesaria ja vastaavia muita läpeensä mätiä "läheisriippuvaisia" organisaatioita kohtaan.

  Pelkkä nettinörttien mankuminen runkkausmateriaaliensa perään, puhumattakaan maahanmuuttoasioihin keskittymisestä marginalisoi koko kritiikin ja antaa käytännössä avaimet tiedostavaisille jatkaa aivan kuin 120 miljonaa murhattua (vähintään, ks. Courtois 1997) ei merkitsisi mitään...

  VastaaPoista
 9. Pikkupojan blogi edustaa pirullista satiiria parhaimmillaan. Kerron myös rehellisesti, että Pikkupojan rohkaisulla oli ratkaiseva merkitys, kun aikanaan aloin tihentää oman blogini postaustahtia. Se, oliko tämä hyvä asia vai ei, on tietysti lukijoiden päätettävissä.

  VastaaPoista
 10. Ilmasto lämpenee luultua nopeammin. Pahinta on, että Etelämantereen vesi ei enää kykene sitomaan hiilidioksidia.

  Ei myöskään biodiesel ole ratkaisu, koska viime aikoina on havahduttu siihen, että biodieselin tuotanto lisää hiilidioksidipäästöjä.

  VastaaPoista
 11. Sinänsä imartelevaa, että Suomen ehdottomasti terävimpiin bloggaajiin lukeutuva Hammer kertoo tällä blogilla olleen ansionsa hänen toimintaansa. Kiitos siitä. Olen sitä mieltä, että hyvässä blogissa päivitystahdin tulee olla nopea, jolloin lukijat jaksavat blogia seurata. Siksi mietinkin koko blogin lopettamista, koska en oikein nyt jaksa pitää sopivaa päivitystahtia. Mutta, mutta, päädyin kuitenkin siihen, että toistaiseksi jatkan tällä muuttuneella tyylillä eli postauksia tullee harvemmin. Jos into taas jossain vaiheessa kasvaa, niin sitten on helppo siirtyä "lukijaystävällisempään" päivitystahtiin.

  Sen reilun kolmen vuoden aikana, kun olen tätä blogia pitänyt, suomalainen blogisfääri on muuttunut aivan mielettömästi. Päällimmäinen syy aikanaan aloittamiseen oli se, että halusin vain yksinkertaisesti kirjata ylös tapahtumia referenssiksi tulevaisuutta varten kun sitä ei kukaan muukaan tuntunut tekevän. Nykyään kenttä on varsin aktiivinen lähes kaikkien blogin aihepiirien suhteen. Islam- ja Lähi-Itä -kritiikissä on turha "kilpailla" esim. TundraTabloidsin ja Hammerin kanssa, talouspuolelta löytyy aivan erinomaisia bloggaajia (esim. Lasse, Santtu, Mikko S., Pasi), ilmastopuolella Ilmastofoorumin keskustelupalsta kerää hyvin median päättömyyksiä ja asiapuolelta esim. Boriksen blogit ovat erinomaista luettavaa. Myös sananvapauspuolella ollaan nykyään aktiivisia ja uskalletaan isolla rintamalla haastaa "eliitin" totuus. Erityisesti olen iloinen mediakritiikin noususta; Pravda-kritiikki on jo lähes valtavirtaa. Tällä puolella olisi ainoastaan yksi toivomus kanssabloggaajille: muistakaa aina laittaa artikkelien kirjoittajien nimet esiin. Ei mediavalta ole kasvotonto, kyllä se rakentuu yksittäisistä penaaleista.

  Eli se mitä haluan sanoa tällä kaikella on, että muutos blogistanissa on osaltaan tehnyt tätä blogia "turhaksi". Siksi minulla on osittainen motivaation puute: tulee olo että vain toistaa itseään kun joku on jo ehtinyt käsitellä saman asian terävämmin. Mutta suuri kiitos tästä muutoksesta! Se on erinomaisen positiivinen asia ja tuo ainakin minulle iloa tässä ajoittain synkeässä maassa: yhden totuuden monopoli alkaa hiljalleen murtua!

  VastaaPoista
 12. Iltiksen uutinen on mielenkiintoinen: puolet suomalaisista on valmis maksamaan lisää veroja, jotta palvelut säilyvät kunnan järjestämänä.

  Onko se "puolikas" töissä, eli maksavatko he tosiasiassa veroja ollenkaan, on yksi oleellinen kysymys. Jos oletetaan, että kyselyyn vastanneet ovat töissä (tai edes eläkkeellä), niin toinen kysymys on yhtä oleellinen. Nimittäin, kuinka tarkasti tämä puolet on nykyisen mediaanin huonommin tienaava puoli.

  Voitaneen kysyä, että voidaanko tuloveroja nostaa vain alemmissa tuloluokissa. Tai, voidaanko pregressiota nostaa niin, että kunnalliset palvelut maksavat joka kerta, jolloin todellinen vaikutus on sama kuin veronkorotuksilla. Miksi siis jatkuvasti "puolet" kansasta vaatii maksuttomia kunnallisia palveluita ja toisaalta haluaa veronkorotuksia...

  VastaaPoista
 13. toisinajattelija200831/3/09 04:22

  Maanantaina 30.03. New York Timesissä KOKO SIVUN ilmoitus, jossa yli 100 tiedemiestä kumoaa Barack Obaman väitteen, että ilmastonmuutos olisi suuri haaste.

  Yli sata CATO-instituutin maksaneen mainoksen allekirjoittanutta viittaa tieteellisiin tutkimuksiin, ja toteaa, että väite ilmastonmuutoksesta "is simply incorrect".

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!