maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Yksittäistapaus jota ei saa yleistää

He ovat pitkään tehneet sen itse, ja nyt he myös dokumentoivat sen itse.
Elävätkö suomettuneisuuden ajan toimintamallit edelleen Helsingin Sanomissa?
"Eivät elä. En tekisi tästä yhdestä tekstistä kovin laajoja johtopäätöksiä."

Totuuden päätoimittaja Reetta Meriläinen
Totuus julkaisi 10.1. ääripuhdasoppisen kirjoittaman muistokirjoituksen neuvostopartisaani sotasankari Sylvi Paasosta. Tasavallassa, tarkemmin sanottuna Suomen Kuvalehdessä, elää vielä fasisteja, jotka kehtaavat puuttua tällaisten sankarien ylistykseen. Yksittäinen työtapaturma. Selvä.

[HT: Leon]

[Lisäys 20.1.: Totuuden arkistohaku vuodesta 1990 määritteellä "suomalainen sotasankari" tuottaa tasan yhden osuman.]

22 kommenttia:

 1. Ei helvetti mikä juttu...luulisi jo hävettävän. Ei tuo nyt ihan vahingossa ole voinut läpi mennä.

  Ja jutun kirjoittaja on, yllätys yllätys, dosentti Johan Bäckman.

  VastaaPoista
 2. Siinä oli esimerkillinen antifasisti kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 3. Ensin luulin tuota blogia ironiaksi mutta sitten kun luin muita tekstejä tajusin erehtyneeni. Jonkun suomea hyvin osaavan venäläisen käsialaa ilmeisesti? Tai sitten jonkun toisen Backmänin?

  Onko stalinisti nykyään siis antifasisti?

  Venäjällähän tiedotus on nykyään yksin omaan tätä, jokseenkin kieroutunutta Stalinin ihailua ja propganda lähenee jo mielipuolisuutta. Suomessa heillä on näköjään hyvä joukko opetuslapsia Bäckmaneineen ja HSkin on valjastettu tämän Putinin propagandan levittämiseen.

  Suomella näitä uhkia vain riittää joka suunnalla.

  VastaaPoista
 4. Käsittämätöntä, että tuollainen iljettävä saastakasa Johan Bäckman saa levittää valheitaan Suomen suurimmassa lehdessä. Toivottavasti stalinisti hengenheimolaisineen saadaan joskus toiminnastaan vastuuseen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuossa SAFKA blogissa mukana taustajoukoissa on Bäckman itse. Toinen taustalla häärivä lienee Leena Hietasen takapiru Petri Krohn. Jos jollakin on aikaa lukea vastanmielistä tekstiä, niin Bäckmanin kirja on kokonaisuudessaan luettavissa täällä. Vihollisesi vihollinen ei aina muuten ole ystäväsi: Jussi K Niemelä arvioi tuon kirjan uusimmassa Skeptikko-lehdessä ja ehdottaa jo tässä vaiheessa vuoden 2009 Huuhaa-palkintoa Bäckmanille!

  VastaaPoista
 6. Sylvi isä pidätettiin Stalinin vainoissa 1937. Sylvi kertoi olleensa vuoden poissa koulusta masennuksen takia. Vasta vuonna 1957 Sylvi sai varmistuksen siitä, että hänen isänsä ammuttiin kansan viholliseksi tuomittuna 1938 ja haudattiin Sandarmohin joukkohautaan Karhumäen lähelle. Kaarlo Paaso on sittemmin rehabilitoitu kuoleman jälkeen, eli hänen kuolemantuomionsa on mitätöity Venäjän syyttäjänviraston toimesta. Sandarmohin teloituspaikka on nykyisin Stalinin vainojen uhrien muistopaikka.

  No voi hyvä Sylvi nyt sitten sentään. Miten toimeenpantu kuolemantuomio muuten mitätöidään?

  Ei muuten ehkä edelleenkään kannata pidättää hengitystä odotellessa tilintekoa, selvitystä ja katumusta stalinismista vastaavalla tavalla kuin natsi-Saksasta.

  VastaaPoista
 7. Sylvi oli osasyyllinen suomalaisisten siviilien (naisten, lasten ja vanhusten) kärsimyksiin ja heishin kohdistuneisiin raakuuksiin syrjäseuduilla jatkosodan aikana.

  VastaaPoista
 8. http://www.tappis.0catch.com/partisaanit.htm

  jonkinlainen kooste.

  VastaaPoista
 9. Minusta antifasistien retroversio neuvostopropagandasta on välillä ihan hauska. Itse en pystyisi tosissaan kirjoittamaan samalla tavalla kuin nämä antifastistit. Lukiessani juttuja ensimmäistä kertaa kuvittelin mukana olevan entisiä Pahkasian toimittajia.

  Siinä missä etenkin Molari vetää reilusti överiksi antifasismissaan, Hietanen ainakin vaikuttaa olevan ihan tosissaan. Bäckmanista on paha sanoa mitään. Sen verran selkeästi hän ampuu itseään jalkaan, että sirkuksesta taitaa olla kyse, ei mistään Moskovan suuresta sirkuksesta vaan ihan tavallisesta tivolista.

  VastaaPoista
 10. Jatkoa edelliseen...

  En olisi lainkaan yllättynyt, mikäli Bäckmanin teksti menisi täysillä läpi Totuuden toimituksen vanhojen stalinistien keskuudessa. Heille Bäckmanin retropropaganda on normimeininkiä 70- ja 80-lukujen Tiedonantajan sivuilta.

  VastaaPoista
 11. Molarin himmeään maailmaan voi tutustua tässä Näkökulman viestiketjussa. Sieltä poimittuna tapahtumavinkki (sunnuntaina 25.1.), jota nimimerkki Dr. Besserwisser kuvailee osuvasti:

  Tilaisuus, jossa on Juha Molari, Johan Bäckmann ja sokerina pohjalla Seppo Heinola. Siitä ei hupi parane. Voi pahus kun olen poissa Suomesta tuolloin (ja vielä kaiken lisäksi Venäjällä).
  Seppo Heinola tunnetaan muuten mm. numerologiasta, luther-vastaisuudesta ja jälleensyntymisopista. Juuri oikeaa tavaraa Pohjan Pyhän Marian kirkkoon.


  Muuten, sattumaa tai ei, niin nimimerkki Lucinda käsittelee tässä erehdyttävän samalla tavalla samaa faktalaatikkoa kuin JKN Skeptikko-lehdessä...

  VastaaPoista
 12. Tämä on tätä samaa tavaraa, jota mm. Suomi24:n Maailman menoa-palstalla on ollut vuosikaudet (Nimim. Ironmikes, Grustnij jne...).

  Koska he jaksavat tätä vuodesta toiseen, niin en jaksa enää uskoa, että kyse on mistään vitsistä (vaikka se siltä vaikuttaakin), vaan että ovat ainakin jossain määrin aivan kuolemanvakavissaan ja että heille todennäköisesti maksetaan tästä. Tämä "antifasistinen" =stalinistinen propaganda ei juurikaan poikkea siitä mitä Venäjällä Putinin kontrolloima media syöttää. Ja kun esim. Putin uhosi, että hän hirttää Saakashvilin munista, hän todella tarkoitti sitä. Eikä Viron patsasmellakatkaan mitään vitsiä olleet ja samasta lähteestä nekin tulivat.

  Mutta en vain jaksa uskoa tällaisen propagandan saavan (enää ja toivottavasti) kovin suurta kaikupohjaa Suomesta, vaikka HS ja muut mediat sitä kuinka innokkaasti levittäisivät.

  VastaaPoista
 13. Ei Bäckmanin propaganda purekaan muihin kuin vanhaan Tiedonantajan lukijakuntaan ja tuskin siihenkään entiseen malliin.

  Bäckmanin pääasiallinen funktio onkin tarjota "kansainvälistä tukea" venäläiselle propagandalle ja näin lisätä sen uskottavuutta kotimaassa.

  Tässä mielessä on täysin yksi lysti, mitä suomalaiset Bäckmanin ja Hietasen touhuista ajattelevat.

  VastaaPoista
 14. Bäckmanin kaltaisia nimimerkkejä esiintyy yllättävän paljon, myös moderoiduilla nettipalstoilla, useampien vuosien kirjoitushistorioilla, mikä tietysti kertoisi halukkaalle jotakin, jos esimerkiksi Totuus tai sitä vähemmän tiedostava media haluaisi ottaa asiasta selvää?

  Ottakaa vaikka yhteyttä haastattelun kärttämisen merkityksessä, vinkkinä Totuuden kanssa kilpailevien lehtien nettipalstoilla löytyy näitä tapauksia ihan omalla nimelläänkin kirjoittavana...

  Ilmiöhän voi liittyä tai olla liittymättä ns. "Internet-prikaateihin" (Ks. Wikipedia kolmannella kotimaisella), sillä ainakin oman maallikkoarvioni perusteella useimmat näistä henkilöistä/nimimerkeistä eivät kirjoita kommunistisella, sosialistisella tai edes Totuudelta/punavihreiltä omitulla besserwisseristisellä, hyvän ja pahan jakoon perustuvalla Amerikasta(!) omaksutulla tyylillä, ts. kirjoitusten sisältö on liiankin "suvereeni" syntymään täysin autenttisesti ainakaan suomalaisille tiedostusvälineille tai koululaitokselle altistuneiden ryhmäajattelijoiden päissä, edes sellaisten tapauksien osalta, jotka olisivat kaavake M3:n indikoiman asian akuutissa tarpeessa tai muuten päissään! :)

  Sen verran pitää ottaa takaisin, että antifasismin korostuminen viittaa osan osalta hyvinkin paljon toimittajille varsin tuttuun reaalisosialismiin/kommunismiin ja näiden suuntausten maanpäällisiin ja maanalaisiin toimintatapoihin, jokainen oikeasti "hemanuslainen" toimittajahan on ensiksi "antifasisti" ja vasta toiseksi jossakin töissä, vai miten se meni? :(

  Nimimerkillä aidosti kiinnostunut siitä, että mitä tai kenen asiaa täysin absurdien mielipiteiden esittäminen palvelee nykyoloissa (Erkon ja kumppaneiden rahapussin lisäksi), kun lehtien mielipideosastoilla ei ole enää tarjonnan kasvettua monopolia ja entistä sensuuri- ja liturgiaroolia mielipideilmaston osalta?

  Siis eihän nuo mene edes käänteisprovokaatioina...

  VastaaPoista
 15. Web Brigades

  Venäläisiä, huonoa englantia kirjoittavia nimimerkkejä ilmaantui "yllättäen" läntisille blogeille ja keskustelupalstoille Georgian sodan aikana.

  Ehkä vähän samasta ilmiöstä on tässäkin kysymys, vaikka Bäckmanin ja Hietasen propaganda on mielestäni liian huonoa ollakseen suomalaisille tarkoitettu. Toisaalta jos miehitysmyyttiä ja apartheidia tarpeeksi toistaa, ehkä joku omaksuu sen totuutena.

  VastaaPoista
 16. Ja lisätään nyt sen verran, ettei minua sinällään kiinnosta, että minä ne ajattelevat, vaan tosiaan nämä mahdolliset "laajemmat" yhteydet.

  Oikeasti KGB/FSB:lle ja muulle "suvereenille" menolle hyödyllisempiä lienevät Erkki Tuomiojan kaltaiset henkilöt, jotka ideologiansa ja liturgiansa puolesta edistävät geopoliittisia "ei-demokraattisia" näkökantoja, joko tarkoituksella tai vain "sattumalta" ideologian ja sisäpolitiikan vuoksi.

  VastaaPoista
 17. Tänään C1-sivulla Totuus taas virittelee kummallisille taajuuksille itsensä. Alaosassa penaali Esa Mäkinen kirjoittaa artikkelin Virheän langan sarjakuvasta, jossa daavidin tähteä verrataan hakaristiin. Mäkinen haastattelee antisemitismista väitellyttä tutkija Jari Hanskia. Hanski toteaa, että "Antisemitismin ja rotuvihan symbolina tämä on ihan historiallinen tapa" ja lopuksi jo sovittelevammin, että "aihe on niin arka, että on vaikea tehdä sarjakuvaa, joka miellyttäisi kaikkia."

  Yläosassa Totuuden laajaan kolumnistikuoroon liittyvät Sofi Oksanen ja Johanna Korhonen. Työtön Korhonen istuu penaali Teemu Luukan viemänä Kallion roskapankissa. Yhtään siis mitään ihmisryhmää leimaamatta ja sen unohtaen, että Soinin Perustuslailliset ovat matalastikoulutettujen rasistien puolue, Johannan annetaan puhua:

  "Tuskin toimittajille olisi tullut perussuomalaisten suosio niin suurena yllätyksenä, jos he olisivat käyneet enemmän vaikka täällä." "Täällä" on Helsingin Kalliossa sijaitseva Roskapankki-baari, 1990-luvun laman elävä muistomerkki, jossa heti yhdeksältä alkaa yhteiskunnan tilan syväanalyysi halvan oluttuopin voimalla.

  Olipa Soinin Perustuslailliset ääniharavia Roskapankissa tai ei, mieleen nousevat tänään kuolinpäiväänsä viettävän Josif Stalinin kuuluisa lausahdus "humalainen kansalainen ei mieti politiikkaa" tjsp kun vallankumouksen jälkimainingeissa luovuttiin alkoholin myyntirajoituksista.

  VastaaPoista
 18. Antisemitistiseen Vihreän langan sarjakuvaan liittyen, on jokseenkin järkyttävää nähdä kuinka tämä vihervasemmisto antaa itselleen luvan kaikenlaiseen rasismiin ja antisemitismiin "politiikan nimessä" ja sitten samaan aikaan on lahtaamassa rasisteina niitä, jotka aivan aiheesta arvostelevat Islamia ja islamisoitumista (Israeliin liittyen tämä mädännäinen vasemmistomedia kun ei suostu näyttämään edes totuutta siitä, mitä Hamasin terrori oikeastaan on, toisinajattelijoiden lahtaamista, ihmiskilpien käyttämistä ja lasten uhraamista/aivopesua, ei tarvitsisi avata kuin silmänsä nähdäkseen tämän, mutta kun ei ole halua siihen).

  Itselleen tämä vihervasemmisto antaa jo valmiiksi synninpäästön koskaan edes näkemättä omia syntejään. Missään asiassa eivät ole rehellisiä. Valhetta ja itsepetosta koko joukko. Ja samaan aikaan antavat täyden tukensa Hamasin terrorismille.

  VastaaPoista
 19. Käsittämätön juttu, mutta Anu Silfverbergin uusin kolumni Totuudessa ei ole pahimmasta päästä, ja sisältää näköjään postmodernistiselle(?) toimittajalle käsittämätöntä rehellisyyttä ja muutamia pointteja, joiden avaaminen ei ole hörhöilijöille tai muutoin kognitiivisesti rajoittuneille tyypillistä.

  Varmasti joku teisti saattaisi suuttuakin Anun tekstistä, eikä se näitä uskomusjärjestelmiä koskevilta osiltaan ole omiaan osoittamaan keskivertoa suurempaa ymmärryskykyä (ei huolta, eivät sitä tee edes Cristopher Hitchensin aihealuetta sivuavat kirjoitukset, puhumattakaan jo melkoisesta "pikkulapsitasosta" Dawkinsin osalta*), mutta siltikin positiivinen vaikutelma jäi, ilmeisesti ennakko-odotukset ovat vain niin matalat Totuuden ja sen valtavirran suhteen, johon tietysti Anunkin kirjoituksien valtaosa sijoittuu.

  Ihme ja kumma.

  * Itsehän olen apateisti, joten tämä mielipide ei avaudu uskomusjärjestelmiin sitoutuneiden ryhmäajattelun kautta.

  VastaaPoista
 20. apateismi... Kaikkeen sitä törmää kun vanhaksi elää.

  Mutta mutta... Jutta Urpilaisen ehdotus on niin uskomaton, että silmiä tuli hieraistua useaan otteeseen. Koko kirjoitus on puhdasta rautaa, eikä sieltä ole helppoa nostaa mitään älynväläystä muita korkeammalle, mutta ehdotan silti tätä:

  – Finanssikriisi on Suomen ongelma, mutta se on ennen kaikkea globaali ongelma. Nyt tehtävien ratkaisujen täytyy olla globaaleja, aivan kuten ilmastonmuutoksessakin. Suomi ei ole erillinen lintukoto, jonka talous turvataan pelkällä talvisotahengellä.

  VastaaPoista
 21. Puolueen ideologi Erkki Tuomioja oli blogi kirjoituksestaan päätellen käynyt opintomatkalla Valko-Venäjällä. Valtiojohtoinen talous porskuttaa, "stalinistinen klassismi" loistaa arkkitehtuurissa ja Lenin patsaat ovat tukevasti pystyssä. Kansakin on johtajaan tyytyväinen mitä nyt vähän "kovia" kokenut oppositio väittää, että demokratia ei toimisi. Tulipa minullekkin selväksi mistä sille kovasti mainostetulle "kolmannelle tielle" mallia haetaan

  VastaaPoista
 22. Mutta mutta... Jutta Urpilaisen ehdotus on niin uskomaton, että silmiä tuli hieraistua useaan otteeseen.

  Mitäs uskomatonta tuossa nyt on? Urpilainen on käsittääkseni jonkin sortin vasemmistolainen ja kyllä nuo ehdotukset minusta ihan suomalaisen vasemmiston valtavirtaan istuvat.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!