perjantaina, tammikuuta 09, 2009

Naamakirjan selailua

Pikkupoika päätti tutustua tarkemmin Tasavallan laatujournalismin objektiivisiin tuottajiin, penaaleihin. Modernisti välineenä Facebook. Ajankohtaisuutensa vuoksi kunnian ensimmäiseksi tarkasteluun päässeeksi saa aina objektiivisen Puolueen Näköradion taatusti puolueeton Lähi-idän raportoinnin grand old lady, Leena Reikko. Katsotaanpa.


Kas, Leenasta on edellispäivänä tullut Mads Gilbert-fani [2]. Mitäs muuta Leena on puuhaillut.Ahaa, Leena seuraa Lähi-itää Al Jazeeraan kautta. Sieltä ne Puolueen viisaudet varmasti löytyvät. Miekkariin on osallistuttu tietenkin. Kommentoimassa ovat käyneet mm. PSV:n Kirsti Palonen ja mielenkiintoisen huivin profiilikuvaansa valinnut Leenan kollega Turun Totuudesta, Anne Savolainen.Leena näköjään on myös liittynyt kahteen äärimmäisen objektiiviseen Gaza-ryhmään.Ai, jo ensimmäiseen Gazan rauhanmiekkariinkin on ehditty. Toverit Näköradiosta, Akuliinan isukki Jyrki Saarikoski ja A2:n Jaakko Valaskivi antavat tukea. Paljon on aikaisemmin käynyt kommentoimassa myös tuore Etelä-Suomen Totuuden kollega Kirsi "Journalismissa sisältö ja tarina ratkaisevat" Crowley. Katsotaanpa myös hänen sivuaan.Kirsiltä on näköjään hukkunnut opiskeluaikoina PLO:lta saatu huivin, mutta uusi on jo ajat sitten hankittu. Oho! Itse Rauli Virtanen on kommentoinut. Kurkataanpa hänenkin profiiliin.Kas, Rauli on päivittänyt profiilikuvansa ajankohtaiseen!Kuten Leena myös Rauli kerää puolta miljoonaa nimeä palestiinalaisille sekä on Mads Gilbert-fani. Mutta kuka olikaan Kirsin huivin perään kysellyt Johanna Puukka?Superylläri! Kirsin opiskelutoveri Tampereelta ja kollega Forssan Totuudesta.

Näin. Tässäpä uusi bongaa penaali naamakirjasta -harrastus lukijoillekin ajanvietteeksi. Tuloksia voi raportoida kommenttiosastoon.

[Lisäys 11.1.: Leena ei ymmärrä ja häneltä loppuu käsityskyky: Leena on valmis ääriliikkeisiin ja hänestä tulee STOP Israel's War Crimes in Gaza -fani. Onneksi Al Jazeera sentään vastaa toiveisiin.


Kirsi puolestaan liittyy puolen miljoonan joukkoon sekä vierailee naomiklein.org -sivuille tarkistamaan mitä mieltä asioista pitäisi olla. Tuskinpa järkyttyi.

]

10 kommenttia:

 1. Minä oikeasti luulin, että Leena Reikko oli kuollut, mutta sitten kun muistelin, niin se olikin Sinikka Arteva, joka kuoli. Miten saattoikin mennä niin pahasti sekaisin?

  Leena Reikon reportaasit muistan elävästi ajalta, jolloin YLE-uutisia vielä tuli katseltua (monta vuotta sitten), Leena marssi huivi (taisi olla se palestiinalaishuivi) päässään Hamas-terroristien keskellä Israelia sättien, hyvin sulautui joukkoon. Hetken jo luulin, että Leenallakin olisi se pommivyö kaapunsa alla tai ainakin Kalashnikov. Osin Leena Reikon raporttien takia päätin, että koskaan en enää YLE-uutisia katsele ja kiitos netin, löysin puolueettomampaa tiedonvälitystä kosolti tilalle. Tämä siis tapahtui ainakin 6 vuotta sitten.

  Facebook on hämmästyttävä keksintö, paljastaa nämä verkostot alta aika yksikön. Hyvän harrastuksen olet löytänyt.

  VastaaPoista
 2. Tutkivaa journalismia parhaimmillaan!

  Nyt oli pakko suorittaa ensimmäinen kommentointi tähän mainioon blogiin, jota on tullut jo parin vuoden ajan luettua!

  VastaaPoista
 3. Uskokaa tai älkää, mutta Roni Smolar on joskus raportoinut Israelista. Sen jälkeen tuli Leena Reikko ja myöhemmin Sanna Negus. Sannan pitkästä ystävälistasta löytyvät Puolueen näköradiosta tutut Annika Damström, joka haikaili Hämeen-Anttilan kanssa Saddamin paluuta, sekä Kirsi Crowley.

  Ystävälistan perusteella en enää ihmettele Sannan raporttien laatua.

  VastaaPoista
 4. Kristella&Eero: Mukava nähdä uusia "kasvoja" kommentoimassa!

  Hammer: Toki Sanna on käynyt Leenan puolella kommentoimassa (esim. 21.12). 3.12. kohdalta löytyy merkintä, jossa Mats Gezelius kehaisee Leenan liittymää "Old Iraq"-ryhmää. Pieni piiri pyörii.

  VastaaPoista
 5. Olen myös muutaman vuoden seurannut tätä erittäin ansiokasta blogia.

  Todella paljastavia havaintoja tässä Facebook postauksessa. Tällaista asioiden tolaa sitä on mutu tuntumalla jo pidempään uumoillut, mutta nyt kävi aivan oikeasti selville eräiden toimittajien orientaatio - ei voi kuin ihmetellä.

  Olisi mukava tietää, onko valtamedioissa edes olemassa toisella tavalla ajattelevia ja vielä sen esille tuovia journalisteja, vai onko kyseessä peräti voittamaton ammattitauti. Voi tietysti olla, että tietyllä lailla valmiiksi ajattelevat hakeutuvat poliittisista asioista kirjoittaviksi toimittajiksi ja lähtökohtia vahvistetaan sitten valikoidulla koulutuksella.

  VastaaPoista
 6. Jos väärän maailmankatsomuksen omaava ihminen päästelisi samanlaisia lausahduksia näpääriltään, johan olisi joukko illmanisteja töräyttämässä mäkeä alas Minervan kelkalla huutaen antisemististiä.

  Vekkuli paikka tämä maailma.

  VastaaPoista
 7. Hamashan kutsuu juutalaisia "apinoiden ja sikojen jälkeläisiksi"

  ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” 6.1.2009

  Hamasia tukeva vasemmistoleiri ei ilmeisesti näe tässä mitään ongelmaa, kuten eivät antisemitismissä ilmeisesti ylipäätään.

  Erikoista kun tämä Israelia sättivä vasemmistolaisleiri kutsuu rasisteiksi ja äärioikeistolaisiksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti Euroopan islamisoitumiseen ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja itse sitten ovat tukemassa sellaista antisemitismiä/juutalaisten joukkotuhoon pyrkimistä, josta itse Aatukin olisi ollut ylpeä.

  Taitaa näillä vasemmistolaisilla ollakin se Hitlerin kuva piilossa Stalinin (suuren idolin) kuvan alla ja sitä aina välillä salaa ihaillaan?

  VastaaPoista
 8. http://tinyurl.com/a67e7s

  "Arion-aluksen matkassa on rauhanaktivistien lisäksi lääkäreitä, sairaanhoitajia ja EU-parlamentaarikkoja. "

  Mikäköhän noiden EU-parlamentaarikkojen funktio on. :)

  VastaaPoista
 9. Upea löytö Pikkupoika.

  Tuo voi olla aika vekkulia ajanvietettä joskus, kun alkaa tylsistyttää.

  Jos oikein näkisi vaivaa, niin piirtäisi verkoston näistä...

  VastaaPoista
 10. EU-parlamentaarikot ovat virallisesti siella tutkimassa tilannetta ja tekemassa havaintoja (jotta voivat syytaa lisaa apumiljardeja).

  Epavirallisesti ne ovat siella lomalla.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!