tiistaina, heinäkuuta 15, 2008

Kesätotuus

Lähiviikkoina tässä blogissa on hiljaisempaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että esimerkiksi Totuuden kesäpenaalien hienot tuotokset jäisivät kokonaan huomiotta. Joku saattaa ne huomata, vaikka Pikkupoika ei huomaisikaan. Arvon lukijat voivat raportoida Puolueen kesätuulia tähän postaukseen. Mutta muistakaa myös nauttia kesästä: sitä ei enää kestä kauaa, mutta Totuus on Puolueen äänenkannattaja talvellakin!

16 kommenttia:

  1. Ilmastoasiat ovat pitkään pysyneet poissa Totuuden urheilusivuilta. Nyt tähän epäkohtaan on kuitenkin tullut muutos.

    Ekologinen formulafani pysyy kotona

    Penaalina häärii Juha Korhonen. Varsinaisessa uutisessa verrattiin formuloiden kokonaispolttoainekulutusta lentomatkailuun ja todettiin, että formulakaudella kuluu polttoainetta saman verran kuin neljällä Thaimaan lennolla. Olikohan tuo piikki Reetalle?

    VastaaPoista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=TF5F6eYho8U

    VastaaPoista
  3. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Murtuva+j%C3%A4%C3%A4tikk%C3%B6+hukutti+kaksi+vanhusta+Gr%C3%B6nlannissa/1135237898039

    Turistimatkoja järjestävä ei ole koskaan varmaan kuullutkaan kesäaikaan murtuvista jäätiköistä. Kuitenkin jopa youtubesta löytyy vuosien takaa pätkiä missä turistit lentävät mereen lohkeavan jääpalan nostattaman aallon seurauksena.
    Onneksi turistimatkojen järjestäjää asiasta ei tulla syyttämään kun meillä on kaikkeen syypää ilmastonmuutos. Jokainen yksityisautoilija on nyt osaltaan vastuussa näistä kuolemista!

    VastaaPoista
  4. Itseäni mietitytti tänään Totuuden uutinen Freddie Macin ja Fannie Maen tilanteesta. Iltalehti kirjoitti pääkirjoituksessaan, että markkinatalous ei toimi, ja että pankit sosialisoitiin [sic] valtiolle.

    Tuli vaan mieleen, että osaako joku kertoa paljonko niiden tukeminen nyt sitten liittovaltiolle maksaa, ja paljonko esimerkiksi Euroopassa uhrataan ilmastonmuutoksen takia päästökauppaan? Mikä mahtaa olla suhdeluku eli ns. sosialismin hinta? Lasse osannee sanoa ainakin niiden pankkien arvioidut pelastuskustannukset? Päästökaupasta voinee karkeasti arvioida, että jos suomalaiset maksavat miljardin päästökaupojen voitonjakona (lähinnä Fortum) Amerikkaan, koko EU-alueella kyse lienee sitten noin satakertainen... Olenko oikeilla jäljillä?

    VastaaPoista
  5. Kumitonttu, niiden kahden laitoksen pelastaminen maksoi kuulemma 5 biljoonaa dollaria, eli 10^12 dollaria! Tämä käytännössä katsoen kaksinkertaisti valtionvelan kerta heitolla.

    VastaaPoista
  6. Lasse, mainitsemasi summa lienee taseiden loppusumma. Mikä lienee se kustannus, joka liittovaltiolle tulee, oli asia jota mietiskelin.

    Aamun Totuus runnoo läpi ensiajatuksen tiedonsiirron verotuksesta. Oikein etusivulle on päässyt tieto, että tietoliikenne on iso energiasyöppö. Esimerkiksi yksi Google-haku kuluttaa globaalisti sähköä saman verran kuin energiansäästölamppu tunnissa. Kyllä! Uskomaton repäisy asiayhteydestä, mutta näin siellä lukee.

    Veikkaan että alle vuodessa joku ehdottaa tietokoneille haittaveroa Tobinin-veron malliin. Mitä se kansa Googlella ja koneilla tekee? Kuubassakin on paljon vähemmän masennuksia kuin USAssa, ja niin on myös tietotekniikkaa.

    Raivio pohtii vielä taloussivuilla, mitä pitäisi tehdä kun Mutrof tuottaa 50% liikevoittoa. Ehdottaa sitten windfall-veroa. Mites olisi selvittää, mistä tuo johtuu? Olisko tarjontaa padottu niin, että hitaasti muuttuvilla pääomavaltaisilla aloilla kuten sähkön tuotanto, tasapainotila on niksautettu kunnolla vinoon päästökaupoilla. Tätä se valtiojohtoinen sosialismi teettää.

    Lopuksi pieni pyyntö; Näköradion uutisissa oli eilen (vai toissapäivänä?) Israelin ja Hizbollahin arkkujen vaihto, ja islamisissien arkkuja koristi Libanonin lippu, johon oli maalattu sen seetripuun viereen kullanväriset sirppi ja vasara. Olisiko kellään linkkiä tuohon kuvaan, itse en sitä netistä löytänyt?

    VastaaPoista
  7. Totuuden kuukauden tilausta on mennyt jo vähän matkaa. Tosin koiranpentujen kusipaperiksi kesätotuus on ehkä liian ohut.

    Mielipidepuolelta kuuluu kummia. Kuka tunnustaa kirjoittaneensa moisen pläjäyksen?

    Ilmastohysterialla ei ole rajoja (maksullinen)

    VastaaPoista
  8. Tämä videopätkä on monimerkityksinen mutta hauska.

    Vaikka VH linkittääkin kerettiläiseen mielipidekirjoituksen, on Totuudessa taas reilusti asiaakin:

    Kulttuurisivulla C1 Toni Lahtinen kirjoittaa Viikon pokkari -esittelyn otsikolla Tehtaiden pitkät varjot. Hyvät ihmiset, tämä on niin puhdasoppista tekstiä, että oikein taivas aukenee:

    Niemelän torpan idylli särkyy: uusi isäntä sanoo vuokrasopimuksen irti, vaikka tilalla on pengottu kuin sonni kannikossa ja maa työntää heinää ja viljaa niin että rutisee. Vaimolta pääsee itku, kun torppari päättää etsiä perheineen uutta elämää kaupungista, jossa ei raadeta talollisille.

    Mikko Tervaksen Koneiden ääressä (1917) on mielenkiintoinen teos ennen kaikkea lajinsa edustajana. Se on muotopuhdas pastoraali, joka perustuu kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelulle - usein jälkimmäisen voimakkaalle idealisoinnille.

    Pastoraalia voidaan pitää kaupungistumisen, modernisaation ja kapitalismin vastapuheenvuorona. Esimerkiksi Englannissa pastoraalista tuli erityisen suosittu teollisen vallankumouksen jälkeen, ja viimeksi se nousi ajankohtaiseksi Rachel Carsonin Äänettömän kevään (1962) ympäristöllisten kauhukuvien vaikutuksesta.

    ...

    Lääkkeeksi näihin modernin elämän vaivoihin ei kuitenkaan tarjota sosialistista oppia vaan paluuta yksinkertaisempaan elämään, jossa ollaan kiinni maassa ja sen hedelmissä. Agraarielämä esitetään kokonaisvaltaisempana, henkisesti ravitsevampana ja "luonnollisempana" elämänmuotona.


    Ja toinenkin vasara ja sirppi on sivulla B3 - Matias Möttölä (Pariisissa asuva vapaa toimittaja):

    Valtionvihaajien rivit harvenevat

    Yksityistäminen ja kilpailu ovat olleet maailmantalouden mantroja viimeiset 25 vuotta. Ajatustavan ikoneja olivat 1980-luvulla Yhdysvaltoja johtanut Ronald Reagan ja Britanniaa luotsannut Margaret Thatcher.

    He vihasivat valtiota taloudellisena toimijana. Mitä vähemmän valtio sekaantui yksilöiden ja markkinavoimien elämään, sen parempi.

    Britanniassa markkinafundamentalismi menetti otteensa 1990-luvun alussa. hdysvalloissa sen sijaan valtion vihaaminen on ollut kovaa valuuttaa näihin päiviin asti. Sanoma on levitetty ahkerasti myös Itä-Eurooppaan ja Aasiaan.

    Liike alkaa kuitenkin väsyä. Hyytymisestä todistavat republikaanien ideologit liberaalin New Yorker -lehden artikkelissa "Konservatismin romahdus".

    Enää ei menetä työpaikkaansa - ainakaan heti - jos kirjoittaa republikaanisessa lehdessä yhteiskunnan epätasa-arvosta tai pitää ilmastonmuutosta uhkana.

    Markkinafundamentalismi ei enää vetoa amerikkalaiseen keskiluokkaan. Republikaanit ovat vakuutelleet kaiken paranevan, kunhan veroja alennetaan ja markkinat jylläävät. Paikallaan polkevan keskiluokan kokemukset kertovat muuta.

    Vaaleissa pärjätäkseen republikaanien pitääkin etsiä uusia kannattajia erityisesti haja-asutusalueiden kouluttamattomasta väestöstä. Siinä joukossa kannatusta keräävät edelleen isänmaallisuus, uskonto ja aseet.

    Alaluokka
    [huh huh, mikä termivalinta!] ei sen sijaan usko siihen, että markkinat hoitavat kaiken. Heidän ongelmansa vaativat julkisen vallan apua.

    VastaaPoista
  9. Valtionvihaajien rivit harvenevat

    Tärkein kysymys onkin se, että pitääkö tuo paikkansa. Oliko Möttölän kirjoituksessa asiavirheitä? Onko "markkinafundamentalismi" kasvussa vai laskussa?

    VastaaPoista
  10. No ensimmäinen asiavirhe varmaan on se, että kyse ei ole valtionvihaajista. Toisekseen, ei ole olemassa "markkinafundamentalisteja". Kaikki Möttölän termit kuvaavat Möttölän sisäistäneen kominternin opit; termeillä leikittely kääntää huomion asiasisällön puutteesta pois. Täytyy muistaa, että sekä Englanti että USA olivat sisäisesti heikkoja ennen mainittuja johtajia. Eivät he tempaisseet tyhjästä yhteiskunnallisia ohjelmiaan vaan vastauksena aikaisemmalle, virheelliselle politiikalle.

    Mutta jälleen yksi loistava kirjoitus löytyi Totuudesta!!!
    Sivulla D2 Elina Venesmäki kertoo Potalle pienestä pitäen -kirjoituksessaan, että "Vauvan voi opettaa kuivaksi jo hyvinkin pienenä". Minusta tämä kuuluu siihen samaan sarjaan, missä kerrottiin niistä kuutamo-kalleista, jotka syö tofua oikealla ja pesee ahterinsa vasemmalla kädellään. Pikkupoikahan ehdotti tatuointia, ettei mene kädet sekaisin :-)

    Tämä Elina Venesmäen kirjoitus on samaa luonto säästyy -sarjaa, jossa opetetaan länsimaisille höynille afrikkalaisia perinnetapoja. Mutta mutta, annetaanpas Elinan itsensä puhua:

    Helsinkiläinen Saku Putkonen vei lapsensa Ruun lavuaarille pissaamaan ensimmäisen kerran, kun tämä oli parikuinen.

    "Arvioimme, millaisin välein Ruulla oli vaippa märkänä. Vähän myöhemmin huomasimme, että Ruu heilutti vasenta kättään erityisellä tavalla, kun hänellä oli pissahätä. Kokeilimme pissattamista myös, jos Ruuta alkoi itkettää spontaanisti, ja se auttoi usein."


    Tässä vaiheessa täällä hirnuttiin jo vedet silmissä. Mutta meno ei kun kiihtyy!

    Pissattamiset tekivät Putkosen mukaan Ruun huomattavasti aiempaa tyytyväisemmäksi. "Ruu sai myös ruokaa aina halutessaan, ja tämä poisti myös 'koliikkioireet'."

    Vaipattomuudessa on kyse vanhasta perinteestä, joka on levinnyt länsimaihin uudestaan viime vuosina. Monissa osissa Afrikkaa, Latinalaista Amerikkaa ja Aasiaa vanhemmat pissattavat vauvojaan syntymästä asti, eikä vaippoja juuri tarvita.

    Ennen 1960-lukua vauvoja pissatettiin täälläkin, mutta sitten levisi käsitys, että liian varhainen potattaminen olisi lapselle haitallista. Lapset käyttävät länsimaissa vaippoja koko ajan pidempään.

    ...

    Jos vanhemmat arvelevat, että lapsella on pissahätä, he nostavat tämän syliin ja pitävät lapsen reisistä kiinni. Samalla he päästävät pss-pss-pss-pissatusääntä.

    "Ääni päästetään myös aina kun huomaamme lapsen pissaavan tai kakkaavan, jolloin lapsi oppii yhdistämään äänen tähän", Saku Putkonen kertoo.

    ...

    "Rutiinin muodostuttua se ei tunnu lainkaan hankalalta, ja on palkitsevaa, kun vaippoja kertyy vain hyvin vähän."


    Vauvojen vessahätäviestintä (VVV) on nyt tiedostaville nuorille vanhemmille lanseerattu. Pakko laittaa tähän loppuun vielä yksi:

    Kun vauva pissaa, hoitaja päästää suhisevaa psss-ääntä. Ennen pitkää lapsi yhdistää äänen tapahtuneeseen ja oppii pissaamaan merkin kuullessaan.

    Ai jumankekka... Mistä noita pölhöjä aina löytyy Totuuden sivuille?

    "Ennen pitkää lapsi yhdistää äänen tapahtuneseen..." No ihan varmaan niin! Olisko siinä kolmen vuoden hivakoilla, kun virtsaamisheijaste eli -refleksi muuttuu osin tahdonalaisen kontrollin säätelemäksi? Otetaanpa lyhyt katsaus anatomiaan: "Virtsaputken sulkijalihas voidaan sulkea tahdonalaisesti. Sulkija ei kuitenkaan avaudu tahdonalaisesti vaan ainoastaan osana refkleksisarjaa, kun virtsaaminen on muuten päässyt alkuun."

    VastaaPoista
  11. Kerrotaan tähän vielä, että meidän lapset eivät ole käyttäneet kestovaippoja. Vaipoista poisoppiminen ei käynyt myöskään yhtä nopeasti kuin Totuuden artikkelissa, jonka KT helposti osoitti toiveajatteluksi. Vaippojen jättämä ekologinen jalanjälki on kuitenkin taakse jäänyttä elämää.

    VastaaPoista
  12. Tuossa vaippaekologisuudessa jätetään taantumuksellisesti huomiotta ongelmien syyt.

    VastaaPoista
  13. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hellep%C3%A4ivi%C3%A4+vain+puolet+tavanomaisesta/1135238045888

    hellepäiviä on ollut tänä kesänä vain puolet tavanomaisesta.

    Lämpötilat ovat jääneet lähes koko maassa 0,5–1,5 astetta tavanomaista viileämmiksi.

    VastaaPoista
  14. Äkkiä Totuutta Intiaan. Economist kertoo intialaisten pitävän Bushista!11!

    The Pew Research Centre found that Mr Bush's approval rating in India was “still astonishingly high” at 55%. In fact, Indians were the only people sampled who rated Mr Bush more highly than they did Vladimir Putin, Angela Merkel and Nicolas Sarkozy.

    VastaaPoista
  15. Äkkiä Totuutta Intiaan. Economist kertoo intialaisten pitävän Bushista!11!

    Ääriradikaalin ultrakonservatiivilehden Irak-propagandaa.

    VastaaPoista
  16. Kyllähän toisinaan Puolueen tiedotusvälineistä voi vahingossa törmätä ei-ortodoksisiin tiedostaviin mielipiteisiin, vai mitä pitäisi sanoa tämän lähetyksen Euroopan energiapoliittisia ratkaisuja koskevista osista:

    http://areena.yle.fi/toista?id=1384024

    Asiaan liittyvät relevantit mielipiteet ovat kuultavissa ensimmäisen viidentoista minuutin aikana. Ja haastatellut asiantuntijat eivät tällä kertaa sanoneet, että sähkö on niin hirveän kauheaa, Ihq!!!, ja että tiedostaviin tarkoituksiin sähköä saa aina töpselistä, tai jotakin muuta vastaavaa melko perusteetonta todellisuudesta irrallaan olevaa uskonollista ydinvoimavastaista höpinää.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!