perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Kaksoisplusepähyvä

Halla-ahon haastattelun jälkimainingeissa ovat monet, mukaanlukien Jussi sekä Vera itse, ihmetelleet miksei Vera kelvannut Totuuden haastateltavaksi. Vastaus kiteytyy Nyt-liitteen neron, Reetta Rädyn, tekstiviestiin:
Olemme hyvien puolella!
Ts. Nyt-liitteeseen kelpaavat pääsääntöisesti vain hyvät ihmiset. Pahat ihmiset, kuten Halla-aho ja kumppanit, kelpaavat Nyt:iin vain hyvien ihmisten marginaaliin. Mutta rajansa kaikella, erityisen pahat karsitaan kokonaan pois.

Asian tarkempi ymmärtäminen vaatii selkeää käsitystä keitä Puolueen hyvät ihmiset ovat. Erityisen hankalasti määriteltävän ryhmän (*) muodostavat juutalaiset, ja tämän kohteen vajavaisesta kategoroimisesta johtuvat nuo Jussin ja Veran ymmärrysongelmat. Lienee paikallaan kerrata juutalaisten Puolueen ideologian mukainen oikeaoppinen kategoriointi.

Lähtökohtaisesti juutalaiset (varsingin II-maailmansodan aikaiset) ovat hyviä, mutta pääpoikkeuksen muodostavat Israelin ja Amerikan juutalaiset, jotka ovat siis pahoja. Tähänkin on luonnollisesti olemassa poikkeuksen poikkeuksia.

Euroopan nykyjuutalaiset ovat vaikeammin kategorisoitavaa lajia, mutta nyrkkisääntönä tässäkin on pidettävä sitä että hyvän vihollinen on aina paha. Esimerkiksi absoluuttista hyvyyttä edustavan muslimimaahanmuuttajan vihollinen on välttämättä paha. Näin esimerkiksi jos Ranskassa nuoriso polttelee synagogia, niin siihen on syypää paha ihminen itse, ts. se joka sen synagogan meni rakentamaan provosoidakseen rauhanuskonnon väärinymmärrettyjä edustajia.

Otetaanpa opettavainen esimerkki. Israel on lähettämässä Tasavallan isännöimiin Euroviisuihin kappaletta "Push the Button".
The world is full of terror
if someone makes an error
he’s gonna blow us up to kingdom come

There are some crazy rulers
they hide and try to fool us
with demonic, technologic willingness to harm
On ymmärrettävä, että tässä pilkataan rauhanomaista energiantuotantoa sekä suvaitsevaisuudenuskonnon ylipappia, presidentti Ahmadinejadia. Viisu on siis paha ja sopimaton paitsi siksi, että se on Israelin juutalaisten tekemä, niin myös siksi että se kritisoi hyviä ihmisiä. Puolueen näköradio selventää Puolueen virallisen kannan.
Israel on valinnut edustajakseen ydintuhosta ja hulluista johtajista kertovan kappaleen. Teapacks -yhtyeen Push the Button -laulussa viitataan epäsuorasti Iraniin ja maan kovasanaiseen presidenttiin Mahmud Ahmadinejadiin.

Edustuskappaleen esittäjien mukaan tarkoituksena on herättää keskustelua ja rikkoa hyväksyttyjä käyttäytymissääntöjä.

Suomen Euroviisujen tapahtumatuottaja Kjell Ekholm kertoo, että Israelin kappaleen sopivuutta joudutaan nyt arvioimaan.

- Kyllä se on ihan selvää, että tällainen sanoma ei sovi tähän kilpailuun. Meillä on ensi viikolla kaikkien maiden delegaatiojohtajat täällä Helsingissä, jolloin viimeistään keskustellaan tästä tapauksesta, sanoo Ekholm.
Tuota paheksuttavaa kappaletta on syytä verrata Tasavallan vuoden 1982 viisukappaleesen, jossa myöskin lauletaan ydintuhosta ja hulluista johtajista.
Jos joku nakkaa ydinkakkaa kohta tänne Eurooppaamme
Niin mitä haastat, kun kaikki saastat sieltä kasvoillemme saamme
Jos joku viskaa pommin niskaan, niin sä tuskin huomaatkaan
Moni nuorempi saattaaa erehtyä luulemaan viittauksen olevan muslimien rauhanohjuksiin, mutta he ovat pahasti väärässä. Biisissä lauletaan suuresta Saatanasta ja sen viskomista pommeista. Viisu on siis hyvä ja sopiva.

Tästä päästäänkin takaisin alun kysymykseen, miksi Vera ei kelvannut Totuudelle. Yksinkertaisesti koska Vera on absoluuttisen hyvän kriitikko ja kaiken lisäksi Amerikan kansalaisuuden omaava juutalainen. Vera on siten kaksoisplusepähyvä ja siis kaksoisplusepäsopiva hyvien ihmisten Nyt-liitteeseen.

(*) Pikkupoika haluaa muistuttaa tässä yhteydessä, että rotuja ei olemassa ja ihmisryhmätkin ainoastaan etnopositiivisessa mielessä.

6 kommenttia:

 1. -Voisiko Israelin edustaja sanoa että laulu kertoo GWBstä.

  -Onko suomella varaa kritisoida, vesa matti loirdi lauloi hienosti, mutta oli juonut itsensä aika pahaan kuntoon viime vuonna

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/3/07 09:05

  ei liity tähän aiheeseen, mutta katsoppas millaisia kamalia valheita jotkut "tutkijat" kehtavat levittää! http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html

  VastaaPoista
 3. maksalaatikko3/3/07 13:34

  Miten määritellään rotu? Jos se määritellään samoin kuin biologiassa, niin ihmisrotuja ei ole kuin yksi. Eli kaikki kuuluvat samaan rotuun.

  VastaaPoista
 4. Täytyy sanoa, että olis menny multa täysin ohi tämä, että Jukka Relander on vihreiden ehdokas. Onhan se uskomatonta, että Nyt ei mainitse sitä. Kaiken lisäksi Nytin ulkoasuun kuuluu, että "kommenteissa" opastetaan alamaisia oikeaan ajattelutapaan, joten Nyt limbosi pahasti. Kaiken huipentumana on Relanderin vaalisivulla oleva linkki Radio Helsingin sivuille, josta on tietenkin linkki Nytin sivuille (kun on siis sama omistaja), ja enää puuttuu, että Nytin sivuilta olisi linkki Relanderin sivuille.

  Totuuden nuoret toimittajat ovat päättäneet nostaa siis Relanderin eduskuntaan. Epäilen ettei se silti onnistu, joten Relander päässee jonkinasteiseksi ikiviisaaksi meidän sukupolvemme tasavaltalaisten iloksi.

  Surkeinta Relanderissa on se, että kaveri on historioitsija, ja laukoo tiedemiehenä kommentteja asioista, joihin ei ole perehtynyt, eivät kuulu "historian" piiriin ja ovat niin vaillinaisesti perusteltuja, että niitä voisi väittää jopa valheellisiksi.

  Relander siis ilmeisesti väittää, että tieteellisesti voidaan osoittaa, että eri rotuisten ihmisten rauhanomainen rinnakkaiselo on mahdollista (maksis - biologisesti kyllä, puhekielessä ei. Siis sama asia kuin onko Englanti Englanti, Iso-Britannia vai Yhdistyneet Kuningaskunnat). No eihän tässä mikään tiedemies tarvitse olla sen huomatakseen, että kaksi yksilöä voi elellä saman katon alla.

  Ongelmapa onkin siinä, että ihmisellä on eläimen viettejä ja vaistoja, joita ei lainsäädännöllä voida poistaa, mutta voidaan säätää rangaistavaksi niiden julkituominen (vrt. seksi ja raiskaus). Seksuaalista kanssakäymistä käsitelleiden lakien muutokset ovat hyvä esimerkki siitä, miten ihmistä ei voida "korjata" tasavaltalaiseksi.

  Toisin sanoen, kun saman kulttuurin (populaation) sisällä ihmiset ovat suunnilleen saman näköisiä ja jakavat samat uskomukset, vältetään turhat ristiriidat ja taistelut yksilöiden kesken. Tavoite on siis tunnistaa "omat" ja erottaa "vieraat". Uskonto on yksi tunnistusta helpottava tekijä. Ja aivan samoin kuin seksuaalisia viettejään ei voi täysin kontrolloida, ei ihminen voi välttyä jatkuvasti tekemästä jaottelua omiin ja vieraisiin (on toki poikkeuksia, niin kuin on libidonkin suuruudessa).

  Onko tunnistuksen ja jaottelun tekeminen rasismia - kyllä. Onko se inhimillistä - kyllä. Onko se hyväksyttyä - toiset hyväksyvät, toiset eivät. Onko se laillista - ei.

  Yksilötasolla jaottelu omiin ja vieraisiin ei ole elintärkeää, vaan usein rasistista. Populaation tasolla se on hyödyllistä ja evoluution tuloksena se vihjaa, että jopa elintärkeää.

  Ja sitten esseeni loppufloppi: jos 10-15 vuoden kuluttua kysytään, kumman visio tulevaisuuden yhteiskunnasta oli tarkempi, vastaus lienee Halla-ahon (90:10). Kun eurovihreys vuonna 2020 osataan nähdä sosialismin suuntauksena, päästökauppahysteria saa samanlaisen tuomion kuin aiemmatkin sosialismin versiot "mutta olihan meillä hyvä tarkoitus ja kaunis päämäärä". Olen itse tutustunut omana elinaikanani jo neuvost. Halla-ahon ennustus yhteiskunnastamme, jossa etniset jännitteet Suomessa ovat kasvaneet, sen sijaan pitää paikkansa. Ei sillä, että Halla-aholla olisi keinoja asiaan vaikuttaa.

  Ainiin pikkupoika - seuraavan kerran otan yhteyttä Hotelli kolmeykkösestä!

  VastaaPoista
 5. Dr Dr: Jos Israel tekisi tuon, niin biisi saisi vähintäänkin Grammyn, todennäköisesti myös Nobelin rauhanpalkinnon ;)

  anon: Kiitos linkistä.

  maksis: Tosta rotusemantiikasta saa väännettyä kunnon relativistisella otteella ihan mitä vain, mutta en ihan täysin ymmärrä väitettäsi. Wikipedia: In biology, a race is any inbreeding group, including taxonomic subgroups such as subspecies, taxonomically subordinate to a species and superordinate to a subrace and marked by a pre-determined profile of latent factors of hereditary traits.

  Kumitonttu: Hyvää matkaa! Tosin epäilen pääsetkö kirjoittamaan 31:stä, ainakaan viimeksi siellä ei ollut WLAN:ia... tosin pääsin huoneestani naapuritalon asukkaan suojaamattomaan verkkoon... ;)

  VastaaPoista
 6. Totuus on joillekin vaikeampaa kuin toisille

  Kannattaa ajatella ennenkuin toimii, varsinkin äänestäessään :) siinä kuin parisuhdevalinnoissaankin


  Suomi suomalaisille ja somalit Somaliaan tunnuksin

  IKL-Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaat Olli Heikkilä 179 ja Seppo Lehto 180

  Valitse oikein tänään huomenna voi olla myöhäistä!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!