lauantaina, tammikuuta 29, 2011

Niin että ranteita pakottaa

Tänään Tasavallan virallisessa rinnakkaistodellisuudessa, Totuuden päätönkirjoitussivulla entinen Saksan-penaali Ilkka Ahtiainen täsmentää Tasavallan talouspolitiikan johtoajatuksen.
Kaiken kamreeri- ja kriisipropagandan vaikutuksen alaisena pitäisi kuitenkin muistaa, että Suomi on yksi maailman rikkaimmista valtioista. Rahaa on, ja päättäjien sangen miellyttävänä työnä on vain keksiä, mihin se kulutetaan.

4 kommenttia:

 1. Harhainen lehti. Kaikenlaiset sitä johtohommiin pääseekin.

  VastaaPoista
 2. Ihmettelin myös kyseisessä hengentuotteessa kohtaa, jossa kerrotaan Harakan ja Sarasvuon hukanneen hyvinvointivaltion idean halutessaan hyvätuloisina luopua lapsilisistään. Mikäköhän se idea Ahtiaisen mukaan on? Sekö että hyvä- ja keskituloisten pitää jatkaa itsensä kusettamista kuvitellen, että hyvinvointivaltio on heidän etunsa?

  Yari

  VastaaPoista
 3. Heh - "lapsilisän idea on universaalius". Ja koska sitä rahaa kerran on niin että ranteita "miellyttävästi" pakottaa, niin eiköhän sitä universaalisuutta kohta aleta toteuteta niin, että Suomi maksaa lapsilisää universaalisti kaikille maailman lapsille...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi6/2/11 00:22

  Suomen neuvostolehdistö saavutti tällä uutisoinnillaan parodiahorisontin.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Sarah%20Palin%20vertasi%20itse%C3%A4%C3%A4n%20Ronald%20Reaganiin%20-%20poika%20tuohtui/art-1288367265732.html

  Toimittajilla on ollut varmasti vaikea päättää, että kumminko päin tämän uutisen muotoilisi.

  Pitäisi valistustyötä pyyteettömästi harjoitettaessa korostaa aina enemmän Reaganin pahuutta vaiko vain Palinin roolia vitsinomaisena hahmona? Ja entäs jos roolit menevät päällekkäin, kuten ne nyt voisivat mennä tähän Ron Reaganin antaman lausuntoon sitoen?

  Kuten siis yleisesti on tunnettua, presidentti Reagan on edistysmieliselle oikeassa olevalle toimittajille lähes kaiken pahan ruumiillistuma, haaveet oikeamielisyyden lopullisesta maailmanlaajuisesta voitosta katkesivat ainakin hetkeksi Reaganin kaudella.

  Miten se B-luokan näyttelijä ja Alzheimer-potilas kehtasikaan halventaa maanpäällistä paratiisia?

  Siinä missä toimittajat usein osaavat olla viisaasti hiljaa haaveillessaan seksuaalisia sisältöjä omaavilla tavoilla Prahaa aikoinaan miehittäneistä neuvostotankeista, niin Palinia koskevissa uutisoinneissa ei pidättyvyydestä näy merkkejä.

  Erityinen jännite juttuun syntyykin siitä, että pitäisikö toimittajan kirjoittaa juttu niin, että kaiken pahan ruumiillistuman pojan kommentti "loukkaisi" enemmän Reaganin mahdollista "pahuuden perintöä" vaiko sittenkin Palinia ja Palinin ympärille kokoontunutta konservatiivista kansanliikettä... siis toimittajien käyttämällä puheenparrella äärioikeistolaisia rasisteja.

  Tähän vaikeaan pulmaan nähden toimittajan onkin ihan sitten journalistisin perustein erittäin hyvä jättää kertomatta, että Ron Reagan on poliittiselta kannaltaan vasemmistolainen ja useimmista asioista aivan eri mieltä kuin mitä hänen isänsä oli, saati sitten nämä äärioikeistolaiset rasistit.

  Mutta kukapa ei olisi!

  A Bear in the forest

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!