keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

Yhteiskunta muodostuu yhteisöistä

Heikki Aittokoski kiihottaa tänään Totuudessa:
Maailmassa ei ole mitään niin viatonta kuin nallekarhut. Maailmassa ei ole mitään niin viallista kuin tiukan linjan islamilainen oikeuskäsitys.
Heikki, olisikohan sillä maailman viallisimmalla asialla yhtymäkohtia nyt jo tunnetun (esim. 3/2007, 10/2006, 11/2005) ranskalaisen nuorisokulttuurin kanssa? Kulttuuri on yhteisön henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuus. Ranskalainen Jean-Francois Revel kertoi jo viitisen vuotta sitten miksi tällaisen kulttuurin yhteisö on kehittynyt Ranskassa. Toinen ranskalainen Alexis de Tocqueville puolestaan tiivisti kyseisen yhteisön olemuksen jo pari sataa vuotta sitten. Yhteiskunta koostuu ihmisistä ja heidän yhteisöistään.

[Lisäys 30.11.: Heikki, Sudanissa tämä "tiukan linjan" yhteisö lienee aika suuri? Mitenköhän muualla?]

8 kommenttia:

 1. Totuus ampui taas ns. Mainilanlaukaukset tuolla artikkelilla.

  Muualla präntissä seisoo kuinka asia on, todellisuudessa:
  Ilmastonmuutos ja ilmastopakolaisuus kiihtyvät. Pahiten ilmastonmuutos kohtelee köyhiä maita kuten meille on opetettu. Niinpä ei olekaan ihme, mistä suunnasta ja mihin suuntaan pakolaisvirta siis kulkee.

  Ei taida olla enää mitään elämän osa-aluetta, johon ilmastonmuutokseen perustuen ei yhteiskunta voisi näppejään työntää. Seuraavaksi laitetaan varmaan rangaistusvero polkupyörien kumisille renkaille ja vaaditaan kansaa siirtymään puupyöriin. Lenkkarit pois ja tuohivirsut jalkaan.

  VastaaPoista
 2. Ilmaston muutos kääntää Golf virran, ilmaston muutos lisää pakolaisvirtoja.

  Se varmaan nappaa ne afrikasta ja kuljettaa Suomeen?

  Totean tähän vain että marraskuun lämpötila on oli tavanomaista keskiarvonomaisempi, mikä on huolestuttavaa.

  Viime vuonna paljon keskustelua herättynyt epätavallisin kylmä alkukuu ja sitä seurannut lämmin loppukuu eivät toistuneet.

  Ilmasto on muuttumassa.

  Se ei kuitenkaan ole meidän syytä. Se on RUOTSALAISTEN MIESTEN SYYTÄ:

  Miehet aiheuttavat valtaosan ilmastopäästöistä


  Miehet ovat väkivaltaisempia kuin naiset, kuolevat nuorempina ja saavat parempaa palkkaa kuin naiset. Mutta ei tässä kaikki.

  Ruotsalaiset miehet ovat ruotsalaisnaisia suurempia syyllisiä ilmastonmuutokseen, selviää maan ympäristöministeriön tutkimuksesta.

  Raportin mukaan naiset matkustavat vähemmän kuin miehet niin autolla, moottoripyörällä, laivalla kuin lentokoneellakin. Siksi he aiheuttavat merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin miehet.

  Kymmenen prosenttia autoilijoista aiheuttaa 60 prosenttia autoilun päästöistä Ruotsissa. Miehet vastaavat kolmesta neljänneksestä autolla ajelusta Ruotsissa, raportti huomauttaa.

  Toisaalta Ruotsissa naiset törsäävät raportin mukaan neljä kertaa miehiä enemmän kulutushyödykkeisiin ja peräti 20 kertaa miehiä enemmän hygieniatuotteisiin.
  HS Digilehti 20.11.2007

  VastaaPoista
 3. No jopas keskustelu poukkoilee.

  Kun katsoo taas tämän päivän uutista siitä, että Helsinkiin pitäisi nostattaa setä-Vladimiria kunnioittava patsas, ja hankkeen tueksi ryhmittyneitä varsin tuttuja tahoja, on valittaen todettava, että onko niillä nyt edes "niin uudet vaatteet/aatteet" ollenkaan!

  Mitä tietysti tulisi ilmastonmuutokseen, näiden tahojen vastaus on se, että sosialistinen teollisuus ei saastuta (á la Hassi).

  Tai että sosiaalisista, kulttuurillisista, uskonnollisista ja etnisistä yms. suuntaisista yksilö- ja yhteiskunnallisen tason ongelmista päästään eroon luopumalla yksilötasosta, muokkaamalla ihmisestä kollektiivinen homo sovjeticus.

  Luonnollisesti revoluution ja historiallisen determinismin rattaisiin jäävät olisi eliminoitava, ts. tapettava/murhattava, niin kuin tehtiin tässä vähän aikaa sitten Jokelassa, sillä samoja pohjavirtauksia kuin Leninilläkin tuossakin sinänsä "oikeistolaiseksi" leimatussa tapahtumassa näytti olevan taustalla, jo Platonista ja Hegelistä alkaen, ilmeisempien ja helpoimmin "pongattavien" filosofisten yhteyksien ohella.

  Summa summarum, bloginpitäjä lienee pelottavan oikeilla jäljillä siinä, etteivät "vanhat tuttumme" ole juuri mitään suhtautumisessaan muuttaneet, mitä nyt työhaalarien kuosi on "seasonin" mukana vaihtunut.

  Vallankumouksellista tilannetta odotellessa...

  VastaaPoista
 4. - Viime kädessä on kysymys siitä, että luvatta katsovat [=veroa vähemmän maksavat] ikään kuin siipeilevät näiden lupaa [=enemmän veroa] maksavien kustannuksella. Tämä on jotain sellaista, jolle on ehdottomasti saatava loppu.


  Tämän ei kumitontunmäellä uskottu tapahtuvan, mutta vihdoin viimein Puolue alkaa seuraamaan palvelujen käytön ja maksun keskinäistä suhdetta. Lyhyen opetteluvaiheen jälkeen käytäntö siirtynee myös muihin julkisiin palveluihin.

  VastaaPoista
 5. Puolueen näköradion johtaja avoimesti vaatii pääsyä yksityisiin henkilörekistereihin. En olisi uskonut tätä päivää näkeväni.

  Miten olisi, jos luvattoman katselun rangaistuksia kovennettaisiin? Britanniassa kuninkaallisen näköradion luvattomat katselijat voivat joutua jopa vankilaan.

  Tämän linkin takaa löytyy hauska vanha videopätkä Britanniasta, jossa ihmisiä pelotellaan luvattomia katselijoita kyttäävillä pakettiautoilla.

  http://tinyurl.com/yuvvrd

  VastaaPoista
 6. Seuraavaksi laitetaan varmaan rangaistusvero polkupyörien kumisille renkaille

  Tuosta palautui mieleeni Pekka Siitoimen esiintyminen Hyvät, Pahat & Rumat -ohjelmassa joskus 90-luvun puolivälissä. Pauli Aalto-Setälä tenttasi mitä ideoita Siitoimella olisi noin niinkuin arkisen talouspolitiikan saralla, jos pääsisi valtaan. Ulkomuistista:

  Siitoin: Kun on tällainen autoverokin, niin valtion kassaan saisi rahaa esimerkiksi polkupyöräverolla. Jokaisesta pyörästä maksettaisiin 10 mk vuodessa veroa.

  Aalto-Setälä: Jos arvioidaan, että Suomessa on käytössä noin 3 miljoonaa polkupyörää, niin siitä tulisi vuodessa 30 miljoonaa markkaa. Onko tämä Teidän mielestänne merkittävä summa valtion budjetissa?

  Siitoin: No, voisihan se vero samantien olla vaikka 15 markkaa.


  Minkälaisen Johtajan maamme hänessä menettikään.

  VastaaPoista
 7. KA, niinpä. Punavihernassejen tilalle olisi saatu ihan rehellinen ruskea talousnero. Mikä olisi muuttunut?

  VastaaPoista
 8. Ei tuo Heikki ihan läpeensä mätä voi olla, kun kerran kaimansa kominformistakin kehuu:

  23.4.2005 Helsingin Sanomien Heikki Aittokoski kirjoitti ilmeisesti EU:n propagandakäsikirjoituksen mukaan puutaheinää Zimbabwesta, jossa Robert Mugaben ZANU-puolue oli juuri voittanut rehellisiksi todetut parlamenttivaalit ylivoimaisella äänten enemmistöllä. Heikki Aittokoski nimittää Mugabea "tyranniksi". Kas siinä sivistysvaltion sivistynyttä sanan käyttöä toista valtiota kohtaan, joka ei liene mitenkään Suomea loukannut.

  24.2.2007 Heikki Aittokoski jatkoi ala-arvoista Zimbabwen vastaista propagandaansa HeSA:n uutissivuilla. Hänelle huomautettiin asiasta KOMINFORMin taholta siksi, että henkilökohtaiset hysteerisensorttiset mielipiteet eivät KOMINFORMin mielestä kuulu uuttissivuille. Ei ainakaan asiallisissa medioissa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!