Kaikki ilmastoasioista kiinnostuneet voivat käydä äänestämässä sivupaneeliinkin linkitettyä ClimateAudit-blogia maailman suurimman blogi-äänestyksen parhaan tiedeblogin kategoriassa. Äänestää voi kerran vuorokaudessa torstaihin saakka ;-)
ClimateAudit on lätkämailan katkaisijan Steve McIntyren blogi. Viimeksi McIntyre oli otsikoissa elokuussa löydettyään itsensä ilmastojumala James Hansenin GISS-putiikin lämpötila-aikasarjasta "Y2K-bugin".
[Lisäys 22.11.: ClimateAudit valittiin lopulta vuoden 2007 parhaaksi tiedeblogiksi (jaettu 1. tila). Kiitos kaikille äänestäneille!]
Kävin lisäksi äänestämässä EU Referendum -blogia Best UK blog -kategoriassa ja Brussels Journalia Best European blog (non-UK) -sarjassa.
VastaaPoistaPistetäänpä siis suorat linkit noihinkin äänestyksiin:
VastaaPoistaBest UK Blog
Best European Blog (Non UK)
Kävin itse äänestämässä lisäksi Tim Blairia sarjassa
Best Australia or New Zealand Blog,
Glenn Reynoldsia sarjassa
Best Individual Blogger
ja Zombietimea sarjassa
Best Photo Blog.
Muissa sarjoissa en äänestänyt, mutta jos jollain lukijoilla on vahvoja mielipiteitä oikeista valinnoista, niin laittakaa linkkiä tänne. Pikkupoikakin saattaa auttaa suosikkianne tai sitten ei :)
http://archiv.ethlife.ethz.ch/e/articles/sciencelife/gruenealpen.html#oben
VastaaPoistaPahoittelen, että menee ot:ksi, en viitsi laittaa kommenttia enää vanhaan postaukseen.
VastaaPoistaPuolueen Oikeaa Idologiaa tunnustavat ekonomit ovat saaneet aivopestyä jälleen yhden alamaisen. Kauppalehden mielipideosastolla Arto Karilahti murehtii sitä, että hän joutuu maksamaan liian vähän veroja
Verotus on kohtuullista
Tiistai 6.11.2007, Kauppalehti, Mielipide, sivu 17
Kauppalehden pääkirjoituksessa (29.10.) pyritään luomaan käsitys, että yhden tulonsaajan 50 000 euron tulot Suomessa olisivat keskituloisen palkansaajan lukuja. Ainakin siitä saa sellaisen kuvan, jos ei lue tarkkaan. Aika harva palkansaaja Suomessa pääsee tuohon lukemaan.
Onkohan noin suurituloisia kymmeniä tuhansia? Epäilen. Jos onkin, niin tällöin 36,8 tuloveroprosentti on aivan kohtuullinen. Tähänhän progressiivinen verotus pyrkiikin. Mitä sitä itkemään.
En ole itsekään aivan pienituloinen ja silti pidän omaakin veroprosenttia kohtuullisena, jopa alhaisena. Minua jo hävettää tuollainen ahneus, kun halutaan että veroja ei muka pitäisi maksaa juuri ollenkaan. Veroilla on tässä maassa oma tehtävänsä, jota kaikkein ahneimmat pyrkivät vesittämään kaikin keinoin.
Kauppalehden pitäisi mielestäni vetää solidaarisempaa linjaa, jos alatte puhumaan keskituloisten verotuksesta ja alatte ratsastamaan sillä ja luomaan/muokkaamaan mielikuvaa verotuksen alle murtuvista palkansaajista.
On keski- ja pienituloisten edun mukaista, että verotus pidetään tällä kohtuullisella tasolla, jossa se on ollut jo pitkään. Sitä voitaisiin vähän jo nostaakin, jotta valtio saisi hupenevia verotuloja lisää.
On enemmän kysymys siitä, että niitä vähäisiäkään veromarkkoja ei osata kohdentaa sinne minne pitäisi.
Näille suurituloisille perheille olisi hyvä miettiä sanontaa, että: "ei ne suuret tulot, mutta pienet menot".
Project Engineer, Nakkila Boilers Nakkilan Konepaja Oy
Arto Karilahti
On enemmän kysymys siitä, että niitä vähäisiäkään veromarkkoja ei osata kohdentaa sinne minne pitäisi.
VastaaPoistaNakkilan Konepajalla voisi miettiä kannattaako projektinhallintaa antaa sellaisen henkilön käsiin, joka yllä olevasta havainnosta huolimatta kokee tarpeelliseksi antaa enemmän rahojaan muiden kohdennettavaksi.
Sosialistiset ajatukset taloudesta ovat Suomessa valtavirtaa. Olen tämän tiennyt aina eikä asia ole miksikään muuttunut.
VastaaPoistaIhmisille ei koulussa opeteta talouden perusasioita tarpeeksi helppotajuisella tavalla. Tarvittaisiin jotain John Stosselin kaltaista tyyppiä, joka tekisi markkinat ymmärrettäväksi tavalliselle tallaajalle.
vasarahammer: "Ihmisille ei koulussa opeteta talouden perusasioita tarpeeksi helppotajuisella tavalla."
VastaaPoistaJotenkin uskomatonta, että jo pelkästään sana talous saa aikaan primitiivireaktioita. Sanalla talous on melkein yhtä paha arvolataus kuin neekerillä.
Voin vaan kuvitella miten ns. tiedostaja reagoisi kun hänelle selitettäisiin koulussa hyödyn maksimointia. Sehän jo kuulostaakin riistolta!!
Ei ole todellakaan helppo olla libertaari Suomessa. Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa.
Sami (ja muut), jos saat käsiisi päivän Totuuden, luepa Jyri Raivion "analyysi" taloussivuilta: Tack , snälla staten!
VastaaPoistaJyriltä on toki odotettavissa ihan mitä vain, mutta tuossa hän ylittää jo itsensäkin...
No, kukaan ei varmaan ihmettele miksei vastaavalla linjalla toimitettu Taloustotuus oikein kannata ; Tarzankaan ei koko painosta voi tilata.
Ainiin, Psycho oli taas tänään päästetty irti eli epäilykseni hänen siirtymisestään muihin tehtäviin ei näyttäisi pitävän paikkaansa.
"Ei ole todellakaan helppo olla libertaari Suomessa. Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa."
VastaaPoistaMissä sitten on helppoa olla libertaari? Ei tule mieleen ainuttakaan maata, missä libertaari ei joutuisi ikuisesti kapinoimaan kaikkea vastaan.
"Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa."
Siksi ei kannata tuhlata aikaa sellaiseen hörhöilyyn. Libertarismi on yksi maailman irrationaalisimmista ideologioista.
Suomi on taloudellisesti erittäin vapaa maa: http://www.heritage.org/research/features/index/country.cfm?id=Finland
Elintaso on Suomessa paljon korkeampi kuin sosialistimaissa. Suomessa on siis selvästikin ihmisiä, jotka ymmärtävät jotain taloudesta.
Olenko ainut jonka nenään Presson ja Taloussanomien samanaikainen lopetus haiskahtaa että suomen mediamonopoli on lopullisesti jaettu...
VastaaPoistaDrDr, minulle taas tuli mieleen että Sanomat pelkää kilpailua ja yrittää torpedoida uusisuomi.fi:tä (samansuuntainen ensisijainen kohderyhmä). Katsotaan kun uusi puhdas verkkotaloussanomat alkaa muotoutua; epäilisin sen muistuttavan enemmän uusisuomi.fi:tä kuin nykyista taloussanomat.fi:tä.
VastaaPoistaPressolle taas ei käsittääkseni oikein ollut tilausta.
Jahas, Puolueen näkemys Belgian tilanteesta on löytänyt tiensä Totuuden sivuilla. Penaalina tällä kertaa Anna-Mari Sipilä.
VastaaPoistahttp://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Belgian+poliittinen+kriisi+pahenee/1135231662480
pikkupoika: Pressolle taas ei käsittääkseni oikein ollut tilausta.
VastaaPoistaMulle tuli Presso noin vuoden verran. Aika nopeasti siihen leipiinnyin. Nytin ja City-lehden ristisiitos kuorrutettuna Uutispäivä Demarilla ei ole sitä mitä haluan lukea aamupalalla riistomokkaa hörppiessä.
Olihan joka lehdessä yleensä pari hyvää juttua, mutta naistoimittajien lisääntyessä lehti alkoi tuntua entistä enemmin joltain sosiaalifoorumilta joten mulle alkoi riittämään.
Hyvät sarjakuvat siinä oli ja Olli Herralan röyhkeitä juttuja oli hauska naureskella. Voin kuvitella kuinka ne vituttivat tiedostavia.
Hugon kolmen minuutin viha.
VastaaPoistaBritanniassa Puolueen näköradio BBC on ilmeisesti ollut pakotettu esittämään vaihtoehtoisia näkökulmia ilmastomuutoksesta.
VastaaPoistaTässä tulos:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/629/629/7074601.stm
Esitystavasta kannattaa huomata, että jokaisen skeptikon väitteen viereen on asetettu vastaväite, joka ikään kuin osoittaa skeptisen näkemyksen vääräksi.
Samanlaista analyysia ei tietystikään harrasteta konsensuksen mukaisten väitteiden kohdalla.