maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Jokainen ääni lasketaan

Kaikki ilmastoasioista kiinnostuneet voivat käydä äänestämässä sivupaneeliinkin linkitettyä ClimateAudit-blogia maailman suurimman blogi-äänestyksen parhaan tiedeblogin kategoriassa. Äänestää voi kerran vuorokaudessa torstaihin saakka ;-)

ClimateAudit on lätkämailan katkaisijan Steve McIntyren blogi. Viimeksi McIntyre oli otsikoissa elokuussa löydettyään itsensä ilmastojumala James Hansenin GISS-putiikin lämpötila-aikasarjasta "Y2K-bugin".

click to vote


[Lisäys 22.11.: ClimateAudit valittiin lopulta vuoden 2007 parhaaksi tiedeblogiksi (jaettu 1. tila). Kiitos kaikille äänestäneille!]

15 kommenttia:

 1. Kävin lisäksi äänestämässä EU Referendum -blogia Best UK blog -kategoriassa ja Brussels Journalia Best European blog (non-UK) -sarjassa.

  VastaaPoista
 2. Pistetäänpä siis suorat linkit noihinkin äänestyksiin:
  Best UK Blog
  Best European Blog (Non UK)

  Kävin itse äänestämässä lisäksi Tim Blairia sarjassa
  Best Australia or New Zealand Blog,
  Glenn Reynoldsia sarjassa
  Best Individual Blogger
  ja Zombietimea sarjassa
  Best Photo Blog.

  Muissa sarjoissa en äänestänyt, mutta jos jollain lukijoilla on vahvoja mielipiteitä oikeista valinnoista, niin laittakaa linkkiä tänne. Pikkupoikakin saattaa auttaa suosikkianne tai sitten ei :)

  VastaaPoista
 3. http://archiv.ethlife.ethz.ch/e/articles/sciencelife/gruenealpen.html#oben

  VastaaPoista
 4. Sami Holmström6/11/07 11:57

  Pahoittelen, että menee ot:ksi, en viitsi laittaa kommenttia enää vanhaan postaukseen.

  Puolueen Oikeaa Idologiaa tunnustavat ekonomit ovat saaneet aivopestyä jälleen yhden alamaisen. Kauppalehden mielipideosastolla Arto Karilahti murehtii sitä, että hän joutuu maksamaan liian vähän veroja

  Verotus on kohtuullista

  Tiistai 6.11.2007, Kauppalehti, Mielipide, sivu 17

  Kauppalehden pääkirjoituksessa (29.10.) pyritään luomaan käsitys, että yhden tulonsaajan 50 000 euron tulot Suomessa olisivat keskituloisen palkansaajan lukuja. Ainakin siitä saa sellaisen kuvan, jos ei lue tarkkaan. Aika harva palkansaaja Suomessa pääsee tuohon lukemaan.

  Onkohan noin suurituloisia kymmeniä tuhansia? Epäilen. Jos onkin, niin tällöin 36,8 tuloveroprosentti on aivan kohtuullinen. Tähänhän progressiivinen verotus pyrkiikin. Mitä sitä itkemään.

  En ole itsekään aivan pienituloinen ja silti pidän omaakin veroprosenttia kohtuullisena, jopa alhaisena. Minua jo hävettää tuollainen ahneus, kun halutaan että veroja ei muka pitäisi maksaa juuri ollenkaan. Veroilla on tässä maassa oma tehtävänsä, jota kaikkein ahneimmat pyrkivät vesittämään kaikin keinoin.

  Kauppalehden pitäisi mielestäni vetää solidaarisempaa linjaa, jos alatte puhumaan keskituloisten verotuksesta ja alatte ratsastamaan sillä ja luomaan/muokkaamaan mielikuvaa verotuksen alle murtuvista palkansaajista.

  On keski- ja pienituloisten edun mukaista, että verotus pidetään tällä kohtuullisella tasolla, jossa se on ollut jo pitkään. Sitä voitaisiin vähän jo nostaakin, jotta valtio saisi hupenevia verotuloja lisää.

  On enemmän kysymys siitä, että niitä vähäisiäkään veromarkkoja ei osata kohdentaa sinne minne pitäisi.

  Näille suurituloisille perheille olisi hyvä miettiä sanontaa, että: "ei ne suuret tulot, mutta pienet menot".

  Project Engineer, Nakkila Boilers Nakkilan Konepaja Oy
  Arto Karilahti

  VastaaPoista
 5. On enemmän kysymys siitä, että niitä vähäisiäkään veromarkkoja ei osata kohdentaa sinne minne pitäisi.

  Nakkilan Konepajalla voisi miettiä kannattaako projektinhallintaa antaa sellaisen henkilön käsiin, joka yllä olevasta havainnosta huolimatta kokee tarpeelliseksi antaa enemmän rahojaan muiden kohdennettavaksi.

  VastaaPoista
 6. Sosialistiset ajatukset taloudesta ovat Suomessa valtavirtaa. Olen tämän tiennyt aina eikä asia ole miksikään muuttunut.

  Ihmisille ei koulussa opeteta talouden perusasioita tarpeeksi helppotajuisella tavalla. Tarvittaisiin jotain John Stosselin kaltaista tyyppiä, joka tekisi markkinat ymmärrettäväksi tavalliselle tallaajalle.

  VastaaPoista
 7. vasarahammer: "Ihmisille ei koulussa opeteta talouden perusasioita tarpeeksi helppotajuisella tavalla."

  Jotenkin uskomatonta, että jo pelkästään sana talous saa aikaan primitiivireaktioita. Sanalla talous on melkein yhtä paha arvolataus kuin neekerillä.

  Voin vaan kuvitella miten ns. tiedostaja reagoisi kun hänelle selitettäisiin koulussa hyödyn maksimointia. Sehän jo kuulostaakin riistolta!!

  Ei ole todellakaan helppo olla libertaari Suomessa. Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa.

  VastaaPoista
 8. Sami (ja muut), jos saat käsiisi päivän Totuuden, luepa Jyri Raivion "analyysi" taloussivuilta: Tack , snälla staten!
  Jyriltä on toki odotettavissa ihan mitä vain, mutta tuossa hän ylittää jo itsensäkin...

  No, kukaan ei varmaan ihmettele miksei vastaavalla linjalla toimitettu Taloustotuus oikein kannata ; Tarzankaan ei koko painosta voi tilata.

  Ainiin, Psycho oli taas tänään päästetty irti eli epäilykseni hänen siirtymisestään muihin tehtäviin ei näyttäisi pitävän paikkaansa.

  VastaaPoista
 9. "Ei ole todellakaan helppo olla libertaari Suomessa. Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa."

  Missä sitten on helppoa olla libertaari? Ei tule mieleen ainuttakaan maata, missä libertaari ei joutuisi ikuisesti kapinoimaan kaikkea vastaan.


  "Tai itse asiassa, se on saatanan turhauttavaa."

  Siksi ei kannata tuhlata aikaa sellaiseen hörhöilyyn. Libertarismi on yksi maailman irrationaalisimmista ideologioista.

  Suomi on taloudellisesti erittäin vapaa maa: http://www.heritage.org/research/features/index/country.cfm?id=Finland

  Elintaso on Suomessa paljon korkeampi kuin sosialistimaissa. Suomessa on siis selvästikin ihmisiä, jotka ymmärtävät jotain taloudesta.

  VastaaPoista
 10. Olenko ainut jonka nenään Presson ja Taloussanomien samanaikainen lopetus haiskahtaa että suomen mediamonopoli on lopullisesti jaettu...

  VastaaPoista
 11. DrDr, minulle taas tuli mieleen että Sanomat pelkää kilpailua ja yrittää torpedoida uusisuomi.fi:tä (samansuuntainen ensisijainen kohderyhmä). Katsotaan kun uusi puhdas verkkotaloussanomat alkaa muotoutua; epäilisin sen muistuttavan enemmän uusisuomi.fi:tä kuin nykyista taloussanomat.fi:tä.

  Pressolle taas ei käsittääkseni oikein ollut tilausta.

  VastaaPoista
 12. Jahas, Puolueen näkemys Belgian tilanteesta on löytänyt tiensä Totuuden sivuilla. Penaalina tällä kertaa Anna-Mari Sipilä.

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Belgian+poliittinen+kriisi+pahenee/1135231662480

  VastaaPoista
 13. Sami Holmström9/11/07 18:32

  pikkupoika: Pressolle taas ei käsittääkseni oikein ollut tilausta.

  Mulle tuli Presso noin vuoden verran. Aika nopeasti siihen leipiinnyin. Nytin ja City-lehden ristisiitos kuorrutettuna Uutispäivä Demarilla ei ole sitä mitä haluan lukea aamupalalla riistomokkaa hörppiessä.

  Olihan joka lehdessä yleensä pari hyvää juttua, mutta naistoimittajien lisääntyessä lehti alkoi tuntua entistä enemmin joltain sosiaalifoorumilta joten mulle alkoi riittämään.

  Hyvät sarjakuvat siinä oli ja Olli Herralan röyhkeitä juttuja oli hauska naureskella. Voin kuvitella kuinka ne vituttivat tiedostavia.

  VastaaPoista
 14. Britanniassa Puolueen näköradio BBC on ilmeisesti ollut pakotettu esittämään vaihtoehtoisia näkökulmia ilmastomuutoksesta.

  Tässä tulos:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/629/629/7074601.stm

  Esitystavasta kannattaa huomata, että jokaisen skeptikon väitteen viereen on asetettu vastaväite, joka ikään kuin osoittaa skeptisen näkemyksen vääräksi.

  Samanlaista analyysia ei tietystikään harrasteta konsensuksen mukaisten väitteiden kohdalla.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!