keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Säröjä lasikaton alla: 8000 euron vahingot

Joskus Puolueen parhaimmistollekin tulee riitaa: Kollegaa loukkaavat viestit toivat tutkijalle tuomion.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina filosofian tohtori Helena Saarikosken sakkoihin ja korvauksiin kunnianloukkauksesta. Maksettavaa tulee lähes 8 000 euroa.

Tuomion mukaan Saarikoski arvioi lukuisille henkilöille lähettämissään sähköpostiviesteissä keväällä ja kesällä 2005 valtiotieteiden tohtori, dosentti Sari Närettä kovin sanoin. Kaksikon välit olivat olleet tulehtuneet jo vuosia ennen viestien lähettämistä.
Mm. koulu- ja työpaikkakiusaamista tutkinut naistutkija, folkloristiikan dosentti Helena "Pentin tytär" Saarikoski lienee unohtanut suhteen (*) kariuduttua kuinka pehmeä ihminen nykyinen kaupunginvaltuutettu, sukupuolitutkija ja sosiologian dosentti Näre olikaan. Sari on nainen, joka tietää miten suojella yksityisyyttään, ja jonka feminismi kumpuaa syvällisestä maailman hahmottamisesta.
Feminismiin johtanut maailman hahmottaminen alkoi murrosiässä. Huomasin, että pojat kohtelivat tyttöjä epäoikeudenmukaisesti.
Nyt Näre lienee huomannut, että joskus myös tytöt kohtelevat tyttöjä epäoikeudenmukaisesti. Onneksi oikeustapauksella ei ole mitään tekemistä miesten harjoittaman normatiivisen kontrollin ja verbaalisen väkivallan kanssa, josta Sari ja Helena kirjoittivat sopuisasti yhdessä vielä reilu viisi vuotta sitten.
Huorittelu ja maineen menettämisen uhka on normatiivisen kontrollin ja verbaalisen väkivallan muoto, joka rajaa tyttöjen seksuaalikäyttäytymistä ja johtaa heitä kontrolloimaan halujaan.
(*) Kollegiaalisen suhteen, varmaankin.

[Lisäys: Jollei postmodernistis-surrealististen Puolueen uutisten nälkä tästä vielä tyydyttynyt, niin kannattaa lukea myös Totuuden päivän paras: "Yhteiskunta maksaa hyvin sijoitetusta lapsesta".]

2 kommenttia:

  1. Näin aviisissa ko. uutisen, ja ihmettelin työmatkalla, miksi tuommoinen pääsee lehteen, ja oikein riitapukarien nimet mainitaan. On se pelottavaa sakkia nämä telaketjufemmarit. Onneksi niillä on omat seurat, puolueet ja intressit, niin en niihin törmää, enkä tunne nimiltä(kään).

    Mainio oli kuvaus nti Näreestä, kun työkaveri sano että se huutaa ja mesoaa tietsikalle, mutta ihmisille on ihanan pehmeä. Just joo, tietsikka kuten kännykkäkin toimii varmasti paremmin kun sitä lyö. Tai näpäyttää. Tai tukistaa. Tai normatiivisesti vaan kiusaa.

    VastaaPoista
  2. Muista katsoa ilmastonmuutosilta tänään kakkosella klo 21.00

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!