maanantaina, elokuuta 28, 2006

Totuus niin kuin se Pihtiputaalla tunnetaan

Pikkupoika arvuutteli eilen saisiko Totuus mahtumaan tämänpäiväiseen Pihtiputaan mummon versioon uutisen kidnapattujen toimittajien vapauttamisesta. Vastaus on että kyllä sai! Bonuksena artikkeli oli sellainen journalistisen tiivistämisen mestariteos, että pikkupojan piti oikein ottaa valokuva lehdestä aamiaispöydässä [huononäköisille: siellä oikealla alhaalla].


Koko kahden viikon sieppausdraama on onnistuttu tiivistämään kahteen kaiken oleellisen kertovaan kappaleeseen.
Gaza. Kaksi viikkoa sitten Gazassa siepatut kaksi amerikkalaisen Fox-uutiskanavan toimittajaa vapautettiin sunnuntaina. Ennen vapautusta miehet pakotettiin kääntymään muslimeiksi.

Sieppaajaksi ilmoittautunut Pyhän sodan prikaatit -ryhmä vaati alkuun Yhdysvaltoja vapauttamaan muslimivangit.
Eikä tässä vielä kaikki! Kun tilaatte heti Totuuden paperiversion, ette saa yhden otsikon alla yhtä uutista vaan kaksi! Luotettava Lähi-idän tarkkailija Reuters tarvitsee useamman uutisen ([1],[2],[3],[4],[5],[6],[7]) kertoakseen että Israelin iskussa sen autoon on haavoittunut kaksi sen palestiinalaista journalistia ja lisäksi kahdessa erillisessä iskussa Israel on tappanut kolme Hamasin militanttia. Totuus saa Reutersin uutiset tiivistettyä nerokkaasti Fox newsin toimittajien vapauttamista käsittelevään juttuun ja tilaakin kuluu vain yksi kappale:
Kolme palestiinalaista kuoli Israelin ilmaiskussa uutistoimisto Reutersin autoon Gazassa sunnuntaina. Haavoittuneiden joukossa oli kaksi toimittajaa. Reuters
Kauan eläköön Puolueen vapaa ja objektiivinen tiedotus!

[Lisäys 29.8.2006: Väärämieliset bloggaajat maailmalla epäilevät Reutersin auto-tapauksen aitoutta. Käsittämätöntä ininää, kun Reuters osoittautui niin luotettavaksi Libanonissa eikä kukaan kai väärentäisi ohjushyökkäystä autoon! Oli miten oli tämän iskun kanssa, niin Totuus lienee onnistunut ainoana maailmassa liittämään tapaukseen kolme kuolonuhria. Hurraa! Meillä on maailman edistyksellisin lehdistö!

Mielenkiintoinen haastettelu bloggaajien ja perinteisten journalistien suhteesta: Bloggers As the Fifth Estate, Part 2.]

[Lisäys 29.8.2006 (2): Nopea katsaus tuoreisiin median väärennöksiin: Why we don't believe you. Kts. myös täältä Reutersin osuus.]

3 kommenttia:

 1. Hesarihan on tunnetusti vasemmistomedia, Usa ja Israel -vastainen. Uutisten sensurointi, väärennös tai ylipäätään puolueellinen uutisointi on tuttua puuhaa vanhoille ex-kommunistille.

  VastaaPoista
 2. Kaksi tehtävää:

  1. Luettele Suomen oikeistomediat.

  2. Listaa Hesarin entiset kommunistit todisteiden kera.

  VastaaPoista
 3. 1. Onko niitä?
  2. Entiset kommunistit... eipä tule ketään mieleen...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!