keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Isomäki näkee merkit: Harmageddon nyt?

Ilmastonmuutoksen tsunameja lisäävän vaikutuksen erikoisasiantuntija, ilmastotietäjä Risto Isomäki latasi aamulla jälleen kovilla Puolueen Näköradiossa: Ilmastonmuutos lisää tulivuorenpurkauksia.
Risto Isomäen mukaan lentorajoituksia voivat aiheuttaa jatkossa myös tulivuoret, sillä ilmaston lämpeneminen lisää tulivuorenpurkauksia. Tämä johtuu siitä, että tulivuorten aktiivisuus lisääntyy, kun jäätiköt sulavat.

- Jäätiköiden sulamisella on ihan suora ja kiistaton vaikutus niiden tulivuorten toiminnan vilkastumiseen, jotka sijaitsevat siinä jäätikön alla.
Niinpä.
The loss of 100 metres of ice would therefore lower the melting point by about one tenth of a degree. The thickest ice in Iceland is only 500 meters thick, so complete loss of all ice would only alter the melting point by about 0.5°C, or less than 0.05%.
---
Is it credible that a 0.5°C decrease in the melting point could stimulate excess volcanic activity? Short answer – no. Volcanic activity is caused by magma rising to the surface, not glaciers melting. However, the loss of the glaciers would reduce the amount of steam and ash generated. Ash is formed when magma is cooled and fractured by steam. So the loss of the glaciers would reduce the size of the steam/ash cloud and make the Iceland volcanoes behave more like Hawaii volcanoes.

In short, the loss of all ice in Iceland would make the volcanoes less destructive.

h/t: Vasarahammer

6 kommenttia:

 1. Totuushan on, että minä tilasin tuon tulivuoren purkauksen:

  http://hatapaidenkalinaa.blogspot.com/2010/04/jos-osaisin-muuttaisin-japaniin.html

  Ja se alkoikin heti seuraavana päivänä ;)

  VastaaPoista
 2. Ei ei ei - vanhaa tietoa tuollainen! Naiset ovat syypäitä maanjäristyksiin ja kaikkiin muihinkin vitsauksiin kuten jäätiköiden sulamiset ja hyökyaallot! Jos ei nainen mene Mooseksen luo, on Mooseksen mentävä naisen luo.

  VastaaPoista
 3. Tai ehkä se onkin niin, että ilmastonmuutos pakottaa naiset pukeutumaan paljastavasti ja harrastamaan irtosuhteita, joka sitten aiheuttaa maanjäristyksiä kuten Ayatollah sanoo :)

  Muuten olen sitä mieltä, että Isomäelle tekisi hyvää kunnon naisen käsittely; voisi tuo ilmastoharmageddonfantasiointi jäädä vähemmälle. Luulisi että tarjolla olisi yllinkyllin surusilmäisiä hippityttöjä, joiden kanssa Risto voisi leikkiä "omenapuun istuttamista".

  VastaaPoista
 4. ilmastonmuutos pakottaa naiset pukeutumaan paljastavasti ja harrastamaan irtosuhteita

  Heh...

  Muuten olen sitä mieltä, että Isomäelle tekisi hyvää kunnon naisen käsittely...

  Kyllä, ja tässä saa James sellaiset kyydit ettei ihan heti unohdu!

  VastaaPoista
 5. Risto ei ole saavuttanut Linkolan kaltaista gurun asemaa, johon hän ilmeisesti pyrkii.

  Hippitytöt kaatuivat Linkolan edessä, mutta ehkä Ristosta ei ole Linkolaksi.

  VastaaPoista
 6. Kansakunnan viilein citykani, Osmo Ode Soininvaara, kirjoittaa mielipahastaan eli siitä, kuinka pieni virkamiesporukka pystyy olemaan ahne ja nostamaan omia palkkojaan muiden virkamiesten kustannuksella. Tämähän on samaa jatkoa Tavjan lausahdukselle vaalitentissä "Kyllähän se on joltain pois jos joku rikastuu". Osmo nostaa esiin jo ensimmäisessä virkkeessään oppi-isänsä Marxin ja jatkaa kyynel silmäkulmassa: Sosialistisissa maissa lakkoja ei tunnettu.

  Osmon lukija, Jouni Lundqvist, saakin puserrettua koko Vihreän liikkeen talouspoliittisen älyn yhteen kappaleeseen:

  Yliopistoissa työskentelee kansakunnan älykermaa pienellä kitupalkalla ja työpaikka on jatkuvasti katkolla. Heille soisi paremmat liksat, turvatumman toimeentulon, mutta voisitteko kuvitella heidän lakkoilevan sen puolesta. Joku tässä hommassa mättää, kun vähällä koulutuksella ja osaamisella voi nyhtää lakkoasetta käyttäen ties mitä liksaa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!