maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Eko-sosialinen kansallistalous

Totuus kertoo Unkarin vaaleista.
Oikeistosuuntausta vahvisti vaaleissa se, että äärikansallismielinen Jobbik-puolue pääsi ensi kertaa parlamenttiin. Jobbik sai liki 17 prosentin äänisaaliin ja 26 parlamenttipaikkaa.
Oikeistosuuntaus? Katsotaanpa tämän Totuuden äärioikeistopuolueen talousajattelua, jolla on oikein kuvaava nimi: Eco-Social National Economy.
Liberal market economy and global capitalism are twins, they presuppose one other. If one of them comes to an end the other becomes meaningless. Competition based economy--in other words, economy based on unregulated capital--has gone bankrupt, in front of our very eyes that in the mean time, destroyed the social fabric of society; in the wake of destruction, one thing has remained for people, the possibility to sacrifice themselves on the altar of multinational corporations.
Tuohan on kuin suoraan Totuuden taloustoimituksen penaaleilta! Ekvivalenssi rules!

7 kommenttia:

 1. Tämä Jobbikin määritelmä

  For Vona, the division between Left and Right, as commonly understood, is an essentially illusory perspective.

  sijoittumisestaan perinteiselle oikeisto-vasemmisto -akselille on kuin suoraan Vihreiltä:

  Tuomas Viskari: "Pidän kiinni oikeudesta olla asettamatta Vihreitä oikeisto-vasemmisto -akselille."

  Kristian von Essen: "Kysymys lähtee olettamuksesta että ylipäätään sijoittuisimme perinteiselle oikeisto/vasemmisto -akselille."

  VastaaPoista
 2. Guardianin artikkelissa kerrotaan viimeisimmästä ympäristöhulluuden ilmentymästä (lähde: WUWT)

  Pikkupoikakin voi joutua vastaamaan kirjoituksistaan leivättömän pöydän ääressä:

  "Supporters of a new ecocide law also believe it could be used to prosecute "climate deniers" who distort science and facts to discourage voters and politicians from taking action to tackle global warming and climate change."

  This is ecocide-järjestön kotisivu.

  VastaaPoista
 3. Global capitalism used up human resources in such a destructive way that no time left for individuals to renew their spiritual, intellectual and physical resources; it also destroyed family life and small communities. It is essential that universal human values and an affirmative outlook on life regain their traditional prominence. This economy is called national because the nation is the largest natural-historical formation and it can be conceived as a unified whole, both culturally and economically. It is essential not to conceive this idea in a narrow sense, like protecting small, local businesses or farmers but expand it and incorporate state involvement in economic activities, such as utilizing natural resources, dealing with strategic industries and envisioning an economic perspective where strategic operations remain in government hands or if necessary re-nationalize these sectors.

  Minustä tämä kuulostaa aika paljon Vihreitten puolueohjelmalta, jos retoriset erot poistetaan.

  VastaaPoista
 4. Pääkanisteri-Vanhasen omituiselle tuppeen sahatulle puupinolle on löytynyt selitys:

  ...on valmisteilla asetus, jolla on tarkoitus säätää rakentamisessa käytettävä tietty vähimmäismäärä puuta. Asetus liittyy järkiperäisestä energiankäytöstä annettuun lakiin...

  VastaaPoista
 5. Tuolta sivureunassa olevasta No Pasaran -linkistä löytyi lista humanistisissa tieteissä eniten siteeratuista kirjoittajista:

  Most cited authors in Humanities 2007

  Top 3 on seuraava:

  1. Michel Foucault
  2. Pierre Bourdieu
  3. Jacques Derrida

  Löytyypä listalta myös älyllinen terroristi Edward Said.

  Pomon ylivoimaa ei pysäytä mikään.

  VastaaPoista
 6. Kannattaa katsoa MOT:n maitodokumentti. Se nyt ei varmaan ollut kenellekään yllätys, että pääkanisteri Matti Vanhanen huijasi ja lobbasi Valion puolesta.

  Vanhanen oli ostanut HOK-Elannon Arla-maitoa kymmenen vuotta, kunnes vuonna 2009 Valio toimitti HOK-Elannon maidot. Kun Valio hävisi vuoden 2010 tarjouskilpailun, Valio ryhtyi taisteluun lähettäen kirjeen maidontuottajille:

  "Jokaisen tulee seurata, että oman alueen kauppojen valikoimissa ovat Valion perusmaidot ja että niitä on myös hyllyllä tarjolla. Jos Valio-maitoa ei löydy, niin anna kaupassa kirjallinen palaute palautelaatikkoon tai anna palaute kaupan nettisivujen kautta. Pelkkä puhe myyjälle ei välttämättä vie asiaa eteenpäin. Kannusta myös muita Valio-maidon ystäviä antamaan kaupalle palautetta suomalaisen maidon puolesta."

  Tuossa on siis se vale, että Arlankin Suomessa myyty maito on suomalaista ja tuottaja saa vieläpä parempaa hintaa kuin Valiolta. Lieneekö Vanhanen HOK:n tai Valion johtajistossa myös nimellisesti?

  Jokainen varmaan ensimmäisen ulkomaan matkan (jos se siis suuntautui länteen), kun sai jugurttia tai jäätelöä. Valion eskimoon ja mansikkajugurttiin tottuneelle elämys oli raju. Siitä asti olen inhonnut Valion mielikuvituksetonta kuluttajalähtöisyyden puutetta.

  VastaaPoista
 7. Kenellekään ei varmasti ole yllätys, että Islannin tulivuorenpurkaukset aiheutuvat viimeisimmän oikeaoppisen tiedon mukaan ilmastonmuutoksesta.

  Telegraph: Global warming may trigger more volcanoes

  Tänään Puolueen aamu-tv:ssä Risto Isomäki ja joku kemian tekniikan yliassistentti Lappeen Rannasta selittivät, miksi näin on. Isomäki vaikutti erityisen asiantuntevalta.

  Kun tietokonemallinnettu tuhkapilvi ilmestyi taivaalle, oli vain ajan kysymys, milloin sitä käytetään hyväksi ilmastopelottelussa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!