tiistaina, helmikuuta 23, 2010

Taalaksen HIGHNOON

Moni näillä sivuilla vieraileva on tietoinen siitä ikävästä jäätiköitä koskevasta pikkuvirheestä, joka oli päässyt lipsahtamaaan CCCP:n 4. viisivuotissuunnitelmaan IPCC:n 4. arviointiraporttiin ja jolla oli sitten saatu 10 miljoonaa taskurahaa Pachaurille kehitysapurahaa Intialle. Kehitysapurahat jaettiin viime toukokuussa Delhissä ja virheellinen väite oli päässyt lipsahtamaan avausluennon kalvolle numero viisi:


Jopa Tasavallan Ilmastototuuden laitoksen päävartija Petteri Taalas ehti viime viikolla hämmästelemään asiaa:
Myös Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas odottaa selitystä Himalaja-tapauksesta.

"Himalajan jäätiköiden sulamisennuste oli selkeä virhe, sellaista ei saa enää tehdä. Pachaurilla on kyllä selityksen paikka", Taalas sanoo.
Todellakin hämmästyttävää että noin älytön virhe voi lipsahtaa raporttiin, eikä kukaan edes huomaa silloin kuin sen perusteella jaetaan rahaa! Nämä idiootit rahanjakotilaisuudessa löytyvät jäätikkövirhettä edeltävältä kalvolta numero neljä:
Key note speakers:
• Mr. Janez Potočnik (European Commissioner for Research)
• Dr. P. S. Goel, (Secretary, Ministry of Earth Sciences, India)
• Dr. R.K. Pachauri (Chair IPCC/DG TERI)
Prof. P. Taalas (Director DCR, WMO)
• Dr. T. Ramasami (Secretary, Ministry of Science and Technology, India)
• Dr. E. Lipiatou (HoU, Climate Change and Environmental Risks Unit, EC)
Petterillä ei luonnollisestikaan ollut mitään sen kanssa tekemistä, että häntä ennen tilaisuudessa puhunut Pachauri palkittiin Keisarinnan taholta ansiomerkein kaksi viikkoa sitten.

4 kommenttia:

 1. Tuo kalvosarja auttaa ymmärtämään, miksi Ilmastototuuden laitoksen johto on niin innokkaasti vähätellyt IPCC:n viimeisimmän raportin virheitä ja haukkunut skeptikkoja litteän maan uskovaisiksi.

  Taalaksen onneksi Puolueen media jättää ikävät kysymykset kysymättä.

  VastaaPoista
 2. EU Referendum on tehnyt kokonaiskatsauksen Rajendra Pachaurin uraan TERI-instituutin johtajana.

  Euros for Rajendra

  Richard Northin näkemyksen mukaan homma toimii seuraavasti:

  "
  The rush of EU funding to Pachauri's institute – which insiders speak of producing "low quality research" – invites suspicion that the EU is seeking to influence the IPPC chair in favour of the European climate change agenda, ensuring he pulls his punches when it comes to supporting developing countries, including his native India.

  Pachauri, on the other hand – in so readily accepting millions of euros from the EU for his institute - lays himself open to the accusation of being a pawn of the Europeans, concerned more with promoting his own financial interests rather than impartially representing international community."

  VastaaPoista
 3. Taalas oli tänään puhelinhaastattelussa Huomenta Suomi-lähetyksessä. Karhuvaara ei kysellyt mitään ikävää, ja Taalas sai rauhassa änkyttää mantraansa.

  VastaaPoista
 4. Huvitti kun Ylenannon ääniohjelmassa Pyöreä pöytä tms. nakutyttö Rakel Liekki selitti, että olisi tärkeää esimerkiksi tehdä puolet lyhyempää työpäivää, jolloin myös kulutus pienenisi samassa suhteessa. Hetkeä myöhemmin nti Liekki antoi järjen valon palaa ns. puolella liekillä, kun hän kuitenkin vastusti palkkojen alennuksia. Samaan kulutuksen lopputulemaanhan silläkin tavalla päästäisiin. Hulluja nuo roomalaiset.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!