sunnuntaina, joulukuuta 13, 2009

Totuus vs. Down Under


Totuus/Anna-Liina Kauhanen & Heli Saavalainen:
Kööpenhaminan suurmielenosoitus oli hyväntuulinen kansanjuhla
Kymmenientuhansien mielenosoittajien pitkä marssi Kööpenhaminan keskustasta YK:n ilmastoneuvottelujen kokouskeskuksen liepeille päättyi lauantai-iltana rauhalliseen juhlintaan nuotioiden ympärillä.


Down Under: Climate change activists clash with police
Over 900 demonstrators have been arrested in Copenhagen as a climate change rally turned violent.
Violence mars Copenhagen climate rally


[Lisäys: WUWT:lla on hyvä kokoelma Kööpenhamina videoita: Video from the Copenhagen Climate Vortex]

12 kommenttia:

  1. En minä pitkää marssia pelkää vaan sitä Suurta harppausta, joka Kööpengradin jälkeen on odotettavissa.

    VastaaPoista
  2. Olemme kuilun reunalla harppaus tarvitaan. Voidaan tietysti asettaa tavoitteet esim. 5 vuoden välein, jotta EDISTYSTÄ voisdaan seurata.

    VastaaPoista
  3. Suuren harppauksen jälkeen pääsemmekin nauttimaan suuresta kulttuurivallankumouksesta, jonka toteutumista valvovien punakaartilaisten johtajat harjoittelevat jo Kööpenhaminassa.

    VastaaPoista
  4. Eihän Mao ollut mikään muu kuin yksi monista sotaherroista joka nyt vaan sattui voittamaan toiset sotaherrat ja pääsemään koko maan hallitsijaksi. Joo, Stalin jelppasi sitä mutta selittääkö se kaikkea.

    Tarvitaan joku nykyajan Tšiang Kai-šek joka voisi voittaa punaiset, ettei tarvitse paeta Taiwanille.

    VastaaPoista
  5. Tämä on lupaava uutinen

    Kehitysmaat marssivat ulos ilmastokokouksesta.

    Ilmeisesti ilmastolahjukset eivät olleet tarpeeksi anteliaita.

    VastaaPoista
  6. Seuraava CO2-pelote liittyy merten happamoitumiseen.

    BBC: Acidification of oceans threatens food supply

    Esimerkkinä käytetään taas Australian Suurta valliriuttaa, josta on tuhoutunut 14 prosenttia.

    Epäilen, että happamoituminen ei ole yhtä tehokas pelote kuin jääkarhut tai merenpinnan nousu.

    VastaaPoista
  7. IPCC:n puheenjohtaja, rautatieinsinööri Rajendra Pachauri on kiireinen mies.

    EU Referendum -blogilla on vähän selvitelty Pachaurin puuhia ja ihmetellään, missä välissä mies ehtii pelastamaan maailman, kun muita tehtäviä on siunaantunut riittämiin.

    Busy man

    VastaaPoista
  8. hei
    kannattaa lukea tää kirjotus liittyen kööpenhaminan sopimukseen ja siihen 1-3 miljardiin mitä se suomalaisille maksais vuosittain ja 2% veroon tilisiirtoihin jotka lähtee suomesta ulkomaille

    http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/627843-koopenhaminan-sopimus-tuhoaisi-suomen.html

    VastaaPoista
  9. Päivän Totuudessa Ilppo Vuorinen, Saaristomeren tutkimuslaitoksen johtaja, kirjoittaa niin huikeaa tekstiä, että se on pakko nostaa kollektiiviseen tietoisuuteen. Ilppo nimittäin arvioi Jari Lyytimäen kirjaa Jälkeemme vedenpaisumus? Ilmastonmuutoksen ja merien suojelun ekologiset kynnysarvot.

    Jari Lyytimäen kirjassa Jälkeemme vedenpaisumus tehdään sujuva tilannekatsaus ilmastonmuutosta koskevaan tutkimukseen, keskusteluun ja tiedottamiseen.

    Pohdinta on monipuolista ja ansiokasta, kirja kannattaa lukea. Parhaan kiteytyksen löysin luvusta Epäilijöitä ja varoittelijoita: "Ilmastokiistelyä on pitänyt yllä tarkoitushakuinen vääristely, tutkimuksen epävarmuudet sekä median toimintalogiikka."

    Median liian kehittyneestä yhteiskuntavastuusta seuraa ongelmia. Pidetään hyvänä journalistisena tapana antaa myös vastapuolelle puheenvuoro.

    Vaikka valtaosa maailman tutkijoista on selvillä ilmastonmuutoksen todellisuudesta, antaa media silti säännöllisesti puheenvuoron niin sanotun änkyräsiiven edustajille.

    Tämä johtaa siihen, ettei yleisö saa todenmukaista mielikuvaa yksimielisyydestä, joka tieteentekijöiden parissa vallitsee.

    Jäin pohtimaan suuria kysymyksiä, jotka kirja selkeästi nostaa esille. Mitä vikaa on demokratiassamme, kun se ei pysty käsittelemään hitaasti, siis ilman kynnysarvoja, eteneviä haitallisia muutoksia?

    Miksi yhteiskuntamme omaksuma puolueeton tiedottamisen ihanne suosii epätieteellistä lähestymistapaa ympäristökysymyksiin?

    Miksi huonoa tiedettä jatkuvasti tulee ilmi nimenomaan ilmastonmuutoksen tutkimuksessa?

    Jotain on vialla, jos yhteiskuntamme ei kykene ennakoimaan lähestyvää uhkaa ja ponnekkaasti toimimaan sen poistamiseksi. Olemme neljäkymmentä vuotta olleet tietoisia hiilidioksidin lisääntymisestä ilmakehässä.

    Olen jo 1960-luvun lukion biologian oppikirjastani lukenut suomeksi kirjoitetun ennustuksen siitä, että hiilidioksidin lisääntyminen johtaa ilmastonmuutokseen. Miksi kului 30 vuotta ennen kuin edes keskustelu alkoi?


    Ei kai tuota tarvitse mitenkään kommentoida?

    VastaaPoista
  10. Totuus on muuttunut mediana itse itsensä parodiaksi. "Laatulehden" verkkosivuilla julkaistaan seuraavan kaltaisia "uutisia" ilmastokokouksesta:

    Yes-miehet pilailivat Kanadan kustannuksella

    VastaaPoista
  11. Maan ystävien propagandavideo tuo mieleen neuvostoliittolaisen Krokodil-lehden karikatyyrit:

    The Angry Mermaid

    VastaaPoista
  12. mencius moldbug on kirjoittanut blogiinsa hienon joskin aika pitkän ja rönsyilevän analyysin hiilihulluudesta , kannattaa lukea jos on kiinnostunut asian historiallisesta ja poliittisesta puolesta

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!