maanantaina, syyskuuta 07, 2009

Uusi uljas maailma - kapitalismin itsetuho

On paljon todennäköisempää, että keynesiläisen ja uusklassisen taloustieteen harjoittajat kokoontuvat yhteen luodakseen uuden kapitalismin muodon, joka hyödyntää sekä markkinoiden tehokkuutta että ottaa huomioon kapitalististen markkinoiden epäonnistumisen. Kapitalismi ei ole aiheuttanut ainoastaan kriittistä ympäristötuhoa, vaan johtanut myös kasvavaan eriarvoisuuteen tulojen ja hyvinvoinnin suhteen, sekä kasvun ja kehityksen erittäin epätasa-arvoiseen jakautumiseen. Näitä tekijöitä ei voida enää sivuuttaa.
Ei, tuo ei ole lainaus Totuuden talouspenaali Jyri Raivion kolumnista, eikä Marxin kootuista. Pilkuntarkasti Puolueen talousoppien mukainen visio on lähtöisin tunnetusti objektiivisen ja epäpoliittisen kansainvälisen ilmastopaneeli CCCP:n IPCC:n puheenjohtajan, rautatieinsinööri Rajendra Pachaurin kynästä. Maailma voi levätä turvallisin mielin; Rajendran ja kumppanien hellään ohjaukseen annamme tulevaisuutemme kolmen kuukauden kuluttua Kööpenhaminassa!

[via Santtu]

4 kommenttia:

 1. Tuo IPCC -> CCCP oli hauska

  Kannattaa ostaa/lainata 2000-luvun paras sarjakuvakirja: Guy Delisle "Pjongjang". Herkullinen! Esim yksi strippi menee niin, että kaksi kaveria kävelee rautatiekiskoja pitkin - kuvateksti: "Sunnuntai on kävelypäivä. Suuri Johtaja on julistanut, että kunnossa pysyäkseen pitäisi kävellä 10.000 askelta päivässä. Lisäksi näin ehkäistään saastuminen. Kyseessä ei siis ole toimenpide kallisarvoisen polttoaineen säästämiseksi, toisin kuin moni kyyninen kapitalisti saattaisi luulla."

  VastaaPoista
 2. Anonyymi7/9/09 21:29

  "On paljon todennäköisempää, että keynesiläisen ja uusklassisen taloustieteen harjoittajat kokoontuvat yhteen luodakseen uuden kapitalismin muodon, joka hyödyntää sekä markkinoiden tehokkuutta että ottaa huomioon kapitalististen markkinoiden epäonnistumisen."

  Siis wtf? Keynesiläisyys on a) talouden valtavirtaa (ja vastuussa nykytilanteessa) b) uusklassista taloustiedettä (kuten monetarismikin) c) enkä oikein ymmärrä, miten kulutuskysynnän maksimoiminen ja täystyöllisyyden tavoittelu hinnalla millä hyvänsä palvelevat ympäristön asiaa...

  VastaaPoista
 3. Heh-heh-hee... Totuus julkaisee pääkirjoituksessaan tänään, että Obamaa vastustavat suvaitsemattomat äärioikeistolaiset (ks. kuva):

  Raivoisaa Obaman vastaista kampanjaa ei lietso Yhdysvalloissa enemmistö eikä välttämättä edes konservatiivien enemmistö vaan republikaanien oikea laita.

  Suvaitsematon äärilaita
  saa näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa siksi...

  VastaaPoista
 4. Jep, tuossa oli Totuuden AmeriKKKa osuus pääkirjoitussivulla 9/11. Psychon kunniaksi sanottakoon, että hän sentään tajusi pitää turpansa kiinni.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!