sunnuntaina, syyskuuta 13, 2009

Kääntämisen vaikeudesta, osa: aikahyppy

Totuuden päivystävä penaali osoittaa erinomaisesti, että myös siellä hallitaan kääntämisen jalo taito. Nimittäin eilen lauantaina uutistoimisto AP raportoi:
HAMBURG, Germany — Police say left-wing protesters in Hamburg have been clashing with police officers, who fired warning shots and used water cannons when they were attacked.

Police spokesman Ralf Meyer said Friday night that "officers had to fire one or two warning shots when a squad car was attacked."

Police officers clashed with leftist activists who initially rallied against an earlier demonstration by a rightist group. The protesters later threw stones and bottles at police and burned cars. It was not clear whether people were injured or arrested.

Earlier Friday, 3,500 people had demonstrated peacefully against a rally by 100 right-wing extremists in downtown.
Tänään sunnuntaina sama uutistoimisto kertoo:
(AP) — HAMBURG - Police say 47 people were injured in clashes in Hamburg following a street festival that has become a flashpoint for violence involving left-wing activists. Another 47 were detained.

The clashes in the early hours of Sunday followed violence the previous night after a demonstration against a far-right march.

Senior police officer Peter Born says a group of about 200 people threw stones at a police station. Others raided a computer shop and threw stones at people on a nearby road. Six cars were set alight.

Born says 28 police officers were among those injured.

The northern German port city regularly sees clashes between police and members of its alternative left-wing scene.
Tämä kääntyy Totudessa näppärästi tähän muotoon:
Hampurissa loukkaantui 47 ihmistä, kun sadat mielenosoittajat mellakoivat katutapahtuman jälkeen sunnuntaina aamuyönä. Saman verran ihmisiä pidätettiin.

Jännittynyt tilanne räjähti rajuksi mellakaksi, kun vasemmistoradikaalit alkoivat riehua äärioikeiston marssia vastustaneen mielenosoituksen jälkeen Hampurin keskustassa.

Poliisin mukaan noin 200 ihmistä heitteli kiviä poliisiasemaa kohti. Muut mellakoijat hyökkäsivät tietokoneliikkeeseen ja heittivät jalankulkijoita kivillä. Kuusi autoa sytytettiin tuleen.

Loukkaantuneiden joukossa oli 28 poliisia. Hampurissa on ollut aiemminkin yhteenottoja vasemmistolaisten vaihtoehtoaktivistien ja poliisin välillä.

AP
Upea suoritus!

[Lisäys klo 18.00: Päivystävä penaali pisti jutun uusiksi. Uusi yritys:
Hampurin mellakoissa loukkaantui kymmeniä

13.9.2009 15:47 | Päivitetty: 13.9.2009 17:24

STT–DPA


Hampuri. Hampurissa on koettu väkivaltainen viikonloppu. Poliisi kertoi sunnuntaina, että ainakin 60 ihmistä loukkaantui ja 130 pidätettiin viikonlopun levottomuuksissa.

Myöhään lauantaina vasemmistolaisten vaihtoehtonuorten katujuhla päättyi sekasortoisesti, kun sadat mellakoijat riehuivat kaduilla hyökäten ohikulkijoiden kimppuun ja rikkoen autoja ja liikkeiden ikkunoita.

Perjantai-iltana 12 poliisia ja useita mielenosoittajia sai vammoja, kun äärioikeistolaisen NDP-puolueen kannattajat osoittivat jo ennakkoon mieltään lauantain vaihtoehtotapahtumaa vastaan. He heittelivät kiviä ja pulloja ja sytyttivät roskalaatikoita tuleen.

Hampurin senaattori Christoph Ahlhaus sanoi, että tilanne olisi voinut ryöstäytyä täysin käsistä, jos poliisi ei olisi puuttunut rikoksiin.

Myös muissa Saksan kaupungeissa viikonvaihde oli rauhaton. Hannoverissa noin 3 000 ihmistä osoitti mieltään NDP:n marssia vastaan.
Ehkä tuo tuosta vielä paranee vaikkapa kolmannella yrityksellä... muistakaa myös siellä Takussa päivittää lainaamianne Totuuden uutisia!]

4 kommenttia:

 1. Röhöhöhöö. Leniniläis-Tamperelaista informaatiota.

  Milloinkahan Pravdan valehtelu saavuttaa kriittisen pisteen?

  Tämä on jo rajalla, tsi sen yli.

  VastaaPoista
 2. Huh, hyvä kun Pikkupoika on taas aktivoitunut. Olisi tämäkin jäänyt huomaamatta muuten. Tuota valehtelun ja tahallisen harhaanjohtamisen määrää on vaikea käsittää. Mitenköhän suomalainen media saataisiin edesvastuuseen tekemisistään?

  VastaaPoista
 3. Minusta tämä edustaa niin törkeää vääristelyä ja suoranaista valehtelua uutisraportoinnissa, että tuosta pitäisi oikeasti kannella Julkisen Sanan Neuvostolle.

  Mielipidekolumnit ovat asia erikseen, mutta uutisraportoinnissa pitäisi olla täsmällisempi. Kiire ei kelpaa selitykseksi tällä kertaa.

  Kiva nähdä, että Pikkupoika on palannut voimallisesti blogirintamalle.

  VastaaPoista
 4. Jo isopoika Itä-Helsingistä18/9/09 06:46

  Mielestäni tämäkin blogi on osoitus typerästä ajankäytöstä. Erittäin huoliteltu kirjoitusasu antaa selviä viitteitä siihen suuntaan että tämän kirjoittajan varsinainen lahja olisi proosa tai runous. Miksi haaskata aikaa tämän kaltaiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kun saavutetut tulokset jäävät kuitenkin varsin laihoiksi? Snapsilasissa myrskyävä vesi kun ei juuri kauhua herätä. Jos "Pikkupoika" tavoittelee paikkaa kansakunnan kaapin päältä on siihen syytä käyttää samoja kanavia kuin arkkivihollisetkin, loistoesimerkkinä vaikkapa kunnalisvaaliehdokkuus. Kenties kaiken tämän taustalla on kuitenkin vain pikkupojan harhainen näkemys omasta kaikkivoipaisuudestaan ja huoli siitä että pallo ei pyori kuten MINÄ haluan.
  Lopuksi haluan lähettää terveisiä sairaille,homoseksuaaleille,matalapalkkaämmille ym. muulle roskaväelle joka tulevaisuudessakin maksaa pikkupoikien koulutuksen.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!