lauantaina, elokuuta 29, 2009

Psycho ja siunattu hulluus

Kuten Vasarahammerkin on pannut merkille, Totuuden lähes puhdasoppisin penaali Pekka "Psycho" Mykkänen on jälleen iloksemme aktivoitunut. Psychon lähiaikojen suurin huolenaihe on ollut se, että vieläkin Suuresta Saatanasta löytyy juntteja, jotka eivät ole tunnistaneet Messiasta Vapahtajaksi. Pahimmat kehtaavat olla eri mieltä, ja jopa vastustaa Vapahtajan Edistyksellistä politiikkaa.

Tänään Psycho kertoo ilmiön huolestuttavista lisäkäänteistä kolumnissaan "Yhdysvallat ja siunattu hulluus".
Kesällä Montanassa keski-ikäinen naishaastateltava heitti yllättäen seuraavan kommentin demokraattipresidentti Barack Obamasta: "Toivon, että hänet tapetaan."
---
"Obama on kaikkien aikojen paras asekauppias", toinen miehistä sanoi. Hän viittasi asepiirien pelkoihin, että Obama rajoittaa aseenkanto-oikeutta.
Kaksi irrallista kohtaamista ovat kytköksissä laajempaan ilmiöön: Yhdysvalloissa ilmapiiri on muuttunut uhkaavaksi. Moni pelkää tosissaa Obaman salamurhaa tai muuta poliittista väkivallanpurkausta.
Vielä reilut kaksi vuotta sitten ei väkivallasta ja presidentin uhkailusta ollut tietoakaan. Mutta ilmiö on selkeä jatkumo viimeaikaiselle vihanlietsonnalle. Psycho selventää.
Nykyään väkivallan uhka tulee voittopuoleisesti oikealta, vaikka maassa on nähty myös vaarallista [????] vasemmistoradikalismia, kuten 1970-luvulla Pentagonia pommittanut Weather Underground.
---
Osalla syyt oikeistoon lukeutumiseen ovat ideologisia, toisilla uskonnollisia, ja monilla raha.
Niinpä. Väkivalta ja oikeistolaisuus kulkevat käsikädessä, eikä oikeistolaisuus-nimisessä sairaiden liikkeessä suinkaan yhdistäviä tekijöitä ole niinkään aate- tai arvomaailma kuten jotkut virheellisesti kuvittelevat. Suurin osa on mukana pelkästään rahanhimostaan. Pahinta on kuitenkin, että tälle Pahalle löytyy puolustelijoita jopa Tasavallasta! Pekka kaivaa kaapistaan esimerkiksi vanhan olkinukkensa vihollisensa, Suuren Saatanan oikeistohihhulit:
Yhdysvaltain kristittyä oikeistoa myötäilevä Tampereen yliopiston dosentti Markku Ruotsila kirjoitti tässä lehdessä hätkähdyttävästi kesäkuussa, että "Obaman valtaantulo on viemässä abortin vastustajilta rauhanomaiset keinot estää ja rajoitaa aborttien tekoa".
Olen Ruotsilan ja muiden väkivallan siunaajien kanssa kovasti eri mieltä.
Käsittämättömintä lienee, että tuollainen väkivallan siunaaja on yleensäkään päässyt Totuuden sivuille. Sieltä kun väkivaltaa myötäilevät kannanotot on aina järjestelmällisesti karsittu pois.

16 kommenttia:

 1. Lincoln ja Kennedy murhattiin. Olikohan silloinkin jo etukäteen syylliset selvillä.

  VastaaPoista
 2. Kun kirjoitin omaa Psycho-juttuani, yritin kaivaa tuota George Bushin tappojuttua tästä blogista mutta en valitettavasti löytänyt.

  Oma Totuuden sunnuntainumeron tilaukseni nimittäin päättyi tuohon juttuun.

  VastaaPoista
 3. Edellisestä jäi pois...

  Mitenkäs Totuus on käsitellyt suurmies Edward Kennedyn poismenoa? Onko Psycho muistanut kirjoittaa tribuuttia?

  VastaaPoista
 4. Tottahan toki; jo aloitus on psychomaisen hurmaava:

  Lainaan ensiksi itseäni: "Joskus sitä ihmettelee, että tästä työstä maksetaan palkkaa." Kirjoitin nämä tulevien palkkaneuvottelujen kannalta ehkä huolimattomat ajatukset Yhdysvaltain presidentinvaaleja käsittelevään blogiini vuosi sitten.

  Totuus myös tributoi sisäpolitikko Tediä oikein pääkirjoituksella. Tarkistin Totuuden arkistosta, ja samaa kunniaa ei suotu edes presidenteille Nixon, Reagan, ja Ford. Veikkaanpa kuitenkin, että Jimmylle tullaan uhraamaan pääkirjoitusmustetta sitten aikanaan.

  VastaaPoista
 5. Hesarin sunnuntaiversiossa on sitten vedetty varmuuden vuoksi molemmilta puolilta metsään.

  Pääkirjoituksessa se puolustelee jälleen tätä Aftonbladetin juttua, jossa väitettiin IDF:n varastavan tappamiltaan palestiinalaisilta elimiä myyntiä varten, siinä missä sisäsivuilla yritetään ihmetellä oikeuslaitoksen toimintaa tässä Halla-ahon jutussa.

  Virkkunen on ei-sosialisti, mutta ei näemmä valittu toimeensa älynsä tai ymmärryksensä perusteella, sillä molemmat kannat menevät itse asiassa väärin, siis aivan kuten tämä Hesarin suorittama valistus maahanmuuttajien sienestystä varten tai vaikkapa eduskunnan kalapuikkoviiksien seksiseikkailusta kertova juttu, jonka keksimisestä päävastuussa ollut toimittaja on vieläkin "tuomittuna" kadotukseen Suuren Saatanan maaperälle.

  Ehkä Hesarissa ja sen journalistisessa linjassa & rekrytointipolitiikassa ylipäätään on perimmiltään kysymys siitä, että jopa hieman yksinkertainen pääomistaja Aatos Erkko (Ks. esimerkiksi Seppo Heikinheimon muistelmat) ei siedä itseään pätevämpiä ihmisiä, varsinkaan kertomassa asioita, joita instituutio-Erkon itsensä pitäisi tietää ja osata?

  Varmemmaksi vakuudeksi ei tarvitse tarkastella kuin hetkinen Sanomakonsernin pomojen "tööbulent tiim" -joulutervehdystä, jossa esiintyivät kielellisesti "toistaitoinen" ja "lähes pätevä", vain Paavo M. Petäjän naama jäi puuttumaan! :)

  Toisaalta Erkohan on ollut hyvää pataa Rupert Murdochin kanssa ja vaikuttanutkin Newscorpin hallituksessa.

  Not The Nine O'Clock News, It's Faux News!

  VastaaPoista
 6. Aahh... Pikkupoika is bäk ja pääsemme nauttimaan Totuuden torvisinfonioita. Poissaollessasi Kullervo löysi hyvää musiikkia: Tero Vaara.

  Anonyymi kirjoitti, että Virkkunen on ei-sosialisti... ja minä kysyn: Mihin moinen väite perustuu?

  Psyko on kuin lapsi, jolle on opetettu että karkit ovat hampaille pahoja ja päässyt karkkikauppaan. Ihasteltavaa riittää, mutta mitään ei uskalla maistaa kun mielessä polttelee äitin ja isin varoitukset. Oikeistolaiset ovat pahoja ja Amerikka on oikeistolainen. Sen sijaan, että Psyko-Mykkänen vain raportoisi tänne Atlantin yli hän on ottanut tehtäväkseen käännyttää Montanan punaniskat ja muut sivistymättömät juntit, jotka kehtaavat pitää esimerkiksi terveydenhuoltoa etuoikeutena eikä kaikille kuuluvana ilmaishyödykkeenä. Että onkaan ihmisiä, jotka eivät suostu ajamaan farmari-Subarulla vaan joille oikeassa autossa on lava ja kahdeksan sylinteriä. Lopuksi vielä Kullervon löytämä hykerryttävä aselaki-video, jossa Psyko-Mykkänen itse pääosassa!

  VastaaPoista
 7. Kumitontulle: Siihen, että Virkkunen ei omaa taistolaista menneisyyttä tai ole nykyisin postmodernisti punavihreä.

  Viime kädessä tämä juttu perustuu siihen, mitä kaverit ovat asiasta kertoneet, en toki tunne Virkkusen mielenliikkeitä tarkkaan, josko niitä mielenliikkeitä edes on.

  Virkkusen omat mielenliikkeet ovat joka tapauksessa melko irrelevantteja, jos katsoo lehden linjaa % toimittajia vähänkään laajemmin.

  Selvennykseksi vielä, että syyttäjälaitos, oikeuslaitos ja esitutkintaviranomainen ovat eri instansseja. Itse kuitenkin pidän hyvänä, että Halla-aho sai päivänsä oikeudessa. Tämä jo itsessään on avannut keskustelua de lege feranda.

  Itse olen lähinnä kiinnostunut virallisen totuuden muista puolista kuin esimerkiksi juuri kulttuurien väliseen relativismiin liittyvistä kysymyksistä, ja esimerkiksi hyväksyisin tyydytystä osoittaen anglo-saksissa maissa vallitsevan dominoivan eetoksen myös näiltä osin tänne pohjan perille.

  VastaaPoista
 8. Uuden Suomen Huuskokin on ottanut osaltaan kantaan Virkkusen lausuntoon.

  Hyvä näin, ja kyllä, voin arvata, että missä blogissa olen. Toivotan menestystä, mutta poliittinen voitto (=eli langettava tuomio) on vielä hyvin kaukana.

  Anonyymi

  VastaaPoista
 9. Eikös tuo Totuuden otsikko ole selvää kiihottamista väkivaltaan. Pikku Pekka Pölhölästä siinä ihan selvästi aikoo murhata George Bush:n. Ja vielä tunnustaa, että on suunnitellut murhaa jo pidemmän aikaa, mutta ei voi sitä nyt tehdä - tekee sen sitten paremman tilaisuuden tullen.

  Miksi Suomen sairain ja pervoin mies Illman ei ole tarttunut asiaan ja haastanut Pölhö Pekkaa käräjille? Vai onko niin, että Pölhö Pekka ja Illman on sielunveljiä ja aatteenmiehiä. No, jokatapauksssa molemmat ovat ällöttävimmät limanuljaskat jota maa päällään kantaa - idiotismilla ei näytä olevan rajaa. Tulee paha olo, kun noita lukee.

  - buuri johannesbuurista -

  VastaaPoista
 10. Anonyymi1/9/09 21:26

  Huh, uusi kirjoitus. Aloin jo pelätä että Pikkupoika jättää blogaamisen kokonaan.

  VastaaPoista
 11. Tänä aamuna kuuntelin radiosta rautaisannoksen Puolueen oikeaoppista talousideologiaa.

  Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Jukka Pirttilä kertoi onnellisesta verotuksesta. Tuskallista kuunneltavaa oli.

  VastaaPoista
 12. Mitä on onnellinen verotus? Verottomuutta?

  VastaaPoista
 13. "Mitä on onnellinen verotus? Verottomuutta?"

  Et kai nyt tosissasi luule, että Puolueen radiossa ikinä kannatettaisiin veronalennuksia?

  Tampereen punaprofessori vain selitti, että isommat tulot eivät lisää onnellisuutta eikä suurituloisten korkea verotus mitenkään vähennä työhaluja.

  VastaaPoista
 14. "Mitä on onnellinen verotus? Verottomuutta?"

  Eiköhän se ole noiden mukaan se tilanne, että se mystinen "joku muu" maksaa verot.

  VastaaPoista
 15. Mitä Kelalla on "paljon"?

  "Tulin siihen tulokseen, että jos kurssia [=ilmastonmuutos] halutaan muuttaa, jostakin on luovuttava. Varsinkin meidän, joilla on paljon. Onhan se ristiriitaista, kun tyyppi puhuu ilmastosta ja ajaa formulaa."

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!