torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Pekka is back!

Lähes kuukauden suorastaan hiljaiseloa viettänyt kaikista penaaleista ehkä puhdasoppisin, Pekka Mykkänen, on palannut! Ja millä tavalla! Totuuden lopetettua Muuttuva ilmasto-sarjansa tilalle on luotu kuin Pekkaa ajatellen kolmiosainen show nimeltä "Muuttuva Alaska".

Ensimmäisessä osassa puolikkaan etusivun ja koko Ulkomaat-osion ensimmäisen sivun täyttäneessä
Ilmastonmuutos tuhoaa luontoa ihmisten silmien edessä Alaskassa Pekka on tapansa mukaisesti täydessä vauhdissa. Valutettu tahmea tavara on pääsääntöisesti pari vuotta vanhaa, mutta vanhaa kannattaa toki kierrättää Puolueen tuoreemman tuotoksen joukossa. Mykkänen on muutaman paikallisen Puolueen viherhaaraosaston aktiivin lisäksi haastatellut todellista yllätysasiantuntijaa.
Fairbanksissa sijaitsevan Alaskan yliopiston professori Glenn Juday pudottelee faktoja. Maailman merien pinta nousee 3,5 millimetriä vuosittain. Alaskan jäätiköiden sulaminen aiheuttaa siitä neljänneksen.

Alaskan suurimman kaupungin Anchoragen lämpötila on vuosien 1917-76 keskiarvosta noussut vuosiin 1977-2006 verrattuna 5,3 celsiusastetta.

Alaskassa ilmastonmuutoksen vaikutukset kuuluvat planeetan rajuimpiin.

Juday ei ole ilmastontutkija vaan metsäekologi.
Ajatella, jos katastrofaalinen nousutrendi jatkuu samanlaisena, merenpinta nousee peräti 35cm sadassa vuodessa! Jotta kaikki ymmärtäisivät Alaskan lämpenemisen kauheuden, Pikkupoika kaivoi nähtäville varmasti Puolueen hyväksymän ja itse James Hansenin GISS-putiikin homogenisoiman Anchoragen lämpötiladatan. Tarkkasilmäisimmät huomannevat että vuosilukujen valinnasta päätellen Glenn ja Pekka menestyisivät myös kirsikanpoimijoina. Pikkupojalla taas lienee laskutaito ruosteessa, kun sai Pekan poimimille aikajaksoille keskilämpötiloiksi 1,5 sekä 2,7 astetta, jolloin nousua olisi vaivaiset 1,2 astetta eli vajaa neljännes Pekan ilmoittamasta...

11 kommenttia:

  1. Suosittelen Pekalle, että hän jatkossa keskittyy republikaanien ja uskonnollisen oikeiston demonisointiin NY Timesin ja WaPon sivuilta kopioiduilla jutuillaan.

    VastaaPoista
  2. vasarahammer: Oikeaan osoitteeseen lähetit suosituksen.

    VastaaPoista
  3. "Vaalit ovat tärkeät, sillä Yhdysvallat valitsee seuraaja GWBlle, jonka hallitus on hyökännyt maan omaa demokratiaa vastaan ja suhtautunut ylimielisesti kansainväliseen yhteistyöhön. Bushin jälkeen alkaa monen sotkun siivoaminen."...jne

    Pekkalta tuo teksiti kulkee ; ).
    HS 1.8.2007, B1

    VastaaPoista
  4. Pekka ilmeisesti noudatti neuvoa ja on taas elementissään.

    VastaaPoista
  5. Vasara, ehdottomasti. Tuo Dr. Doctorin mainitsema "Näkökulma" kirjoitus löytyy tästä. Lue varovaisesti ettei pumppu turhaan rasitu :) Minkähänlainen haloo syntyisi, jos esim. NYT:n kolumnisti kirjoittaisi Tasavallasta seuraavien presidentinvaalien alla Pekkaa mukaillen?

    Siksi lämmittää mieltä, että tuoreessa kyselyssä amerikkalaiset osoittavat olevansa näissä vaaleissa enemmän tosissaan kuin he olivat ennen 2004 vaaleja. Viime kerralla apatia johti osaltaan siihen, että Bushin hallitus saattoi päästä vielä neljäksi vuodeksi tekemään tuhojaan.

    VastaaPoista
  6. Sikäli on ihan ok, että Pekan kirjoitus on nyt selkeästi erotettu Näkökulma-osioon eli kyseessä on mielipide.

    Pekka ei siis toisin kuin yleensä käytä uutisartikkeleita poliittisen agendan edistämiseen.

    Lisäksi Pekan juttu on niin luokaton tunteenomainen purkaus, ettei sille voi kuin nauraa. Kannattaa todellakin olla tilaamatta Totuutta.

    VastaaPoista
  7. Jussin vieraskirjassa nimimerkki Fariseus on löytänyt taas uuden Pekka-pläjäyksen:

    "Päivän Hesari-naurunpyrskähdykset tarjoaa Pekka Mykkänen, miehemme Washingtonissa.

    Tyypillisen objektiiviseen Hesarityyliin Mykkänen kertoo jenkkien törmäilystä Irakiin jaettujen ja nyttemmin kadonneiden Kalashnikovien kanssa. Juttunsa lopussa "Kommentti"-laatikossa sama Mykkänen vuodattaa harvinaisen suorasukaisesti kaiken inhonsa, halveksuntansa ja vahingoniloisuutensa GW Bushin henkilöä ja tämän politiikkaa kohtaan.

    Minä itse arvostan GWB:tä varmasti vielä vähemmän kuin Mykkänen. Ongelma onkin siinä että minun mielipidekirjoituksiani ei tarjoilla Hesarin Ulkomaat-osion etusivulla yli puolen sivun juttuina kaikille lehden tilaajille totuutena ja aitona journalismina.

    Vähän saman tasoista "journalismia" edusti eilinen artikkeli samassa lehdessä, samalla paikalla, samasta aiheesta. Siinäkin käsiteltiin pienaseita, tällä kertaa asialla Jukka Huusko. Juttukokonaisuus (siis HeSa 6.8.207) koostuu pääartikkelista, jatkoartikkelista ja Poimittua-laatikosta. KAIKISSA KOLMESSA TEKSTISSÄ on käytetty yhtä ja samaa henkilöä lähteenä. Juttu on siis tosiasiallisesti Small Arms Surveys-tutkimuslaitoksen tutkijan Sylvia (tai Silvia, molemmat nimet käytössä) Cattaneon haastattelu tai referaatti hänen puheestaan tai tekstistään. Mutta se on toimitettu oikean tutkivan artikkelin tapaan.

    Ulkonäköseikka, saattaa joku sanoa. Huonoa journalismia, sanon minä. Propsit Huuskolle siitä että haastatteli edes asiantuntijaa, eikä esim. torimuijaa tai satunnaista ohikulkijaa kuten Hesarin ulkomaanainekirjoittelijat yleensä.

    Hesari tänä päivänä on samaa kuin liian iso ja hieno laitteisto apinalauman hoidettavana. Näyttää laatulehdeltä, on ehkä ollut laatulehti, mutta ei ole sitä enää."

    VastaaPoista
  8. Pikkupojan olisi jo pikku hiljaa aika palata ansaitulta kesälomaltaan, sillä wikiscanneristä käy ilmi, mitä sivuja Totuuden domainista on Wikipediassa editoitu.

    Katso tarkemmin

    http://apareena.arvopaperi.fi/forum/msg/id=sf/msg=4904502/

    VastaaPoista
  9. Jep, olisi kivaa lukea jotain uutta Pikkupojalta.

    VastaaPoista
  10. Heti takaisin blogosfäärin tai tilaan Hesarin.

    nimim epätoivoinen

    VastaaPoista
  11. Pekka Mykkänen saatavilla nyt myös audioformaatissa.

    http://www2.hs.fi./radiohelsinki/petrauespitkanetti.mp3

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!