perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

GreenFree Finland

Huhut pitivät paikkansa, uusi kotimainen ympäristöjärjestö GreenFree Finland ry on perustettu. Käykääpä tutustumassa!
GreenFree Finland ry on uusi suomalainen ympäristöjärjestö, jonka mielestä ihmisellä ei ole osaa globaaliin ilmastonmuutokseen eikä mahdollisuuksia vaikuttaa siihen. Sen sijaan, että turhaan yritettäisiin hillitä ilmastonmuutosta, on keskityttävä todellisiin ympäristöongelmiin, joihin voimme oikeasti vaikuttaa ja jotka ilmastonmuutoshysterian vuoksi ovat valitettavasti jäämässä vähemmälle huomiolle.

6 kommenttia:

 1. Järjestöllä on uskottavuusongelma, koska siinä ei ole ilmastotieteilijöitä mukana. Jos järjestö olisi ilmastotieteilijöiden perustama, se herättäisi heti huomiota ainakin osassa valtamediaa. Nyt se näyttää vain kauppislaisten amatöörien perustamalta tavalliselta oikeistokerholta.

  Eikö Suomessa muka ole oikeita tiedemiehiä, jotka suhtautuisivat ilmastonmuutokseen skeptisesti?

  VastaaPoista
 2. Kyllä on, itsekin tunnen muutaman. Eri asia on se, onko näillä henkilöillä nykyisessä ilmapiirissä varaa esiintyä julkisuudessa omilla nimillään. Varsinkin, jollei se eläke ole aivan vielä ajankohtainen.

  Toivotan GreenFreelle menestystä ja yhdistyksen aktiivijäsenille jaksamista. Jännityksellä odottelen miten toiminta lähtee käyntiin.

  VastaaPoista
 3. Pistetäänpä tähän ulkomuistista muutama nimi julkisesti skeptikkoina esiintyneistä tohtoristason tiedemiehistä:

  Ahlbeck, Hulden, Saarnisto, Seppälä, Silen, Winterhalter

  Lisäksi mielessä on pari julkisuudessakin ollutta nimeä, jotka henkilökohtaisesti tiedän skeptikoiksi, mutta jotka eivät varsinaisesti ole "tulleet ulos kaapista". Mielenkiintoista on ruotsinkielisten yliedustus. Ehkä se kertoo jotain kotimaisesta keskustelukulttuurista, ehkä ei. Muuten, ainakin kahdella ensin mainitulla on erittäin vahva vasemmistotausta.

  VastaaPoista
 4. Ja täydennetään vielä sen verran, että yhdistyksessä ON mukana sekä jäseninä että taustajoukkoina ilmastotieteilijöitä, jotka eivät tosin toistaiseksi halua nimiään julkisuuteen. Mutta myönnän kyllä, se on uskottavuusongelma. Ehkä siihen ajan mittaan saadaan korjausta.

  Pasi, yhdistyksen PJ

  VastaaPoista
 5. "Ja täydennetään vielä sen verran, että yhdistyksessä ON mukana sekä jäseninä että taustajoukkoina ilmastotieteilijöitä, jotka eivät tosin toistaiseksi halua nimiään julkisuuteen."

  Heidät pitäisi saada selkeästi esiin edes anonyymeinä tai pseudonyymeillä. Silloin se, että he eivät uskalla esiintyä omilla nimillään, voisi olla jopa etu, koska se tekisi "tiedemiesten konsensuksen" myös moraalisesti kyseenalaisemmaksi.

  VastaaPoista
 6. Huoh, onpa väsynyttä porukkaa.
  Ihan kuin ilmastonmuutoksesta erimieltä olevia jotenkin vainottaisiin.
  Rakentakaa vielä joku salaliittoteoria kadonneista jäsenistä ja muuta niin hyvin menee...

  "Ei halua nimeään julkisuuteen", tuossa teillä on todellinen uskottavuusongelma. Jos ei voi omilla kasvoilaan esiintyä, niin yleensä ei ole kovin uskottava.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!